Running Information      USA Running      Running South Africa      Running New Zealand      Running UK      Running Ireland      Running Ireland      Deutsch Laufzeit      Copenhagen Marathon      Suomen Juoksu      Sverige Löpning      Tel Aviv Marathon      Running Australia      Running Kenya      Running Europe      Running Malta      Running Namibia

Tallinnan Marathon järjesti vuosisadan tapahtuman

tallinna marathon 2018

Tallinnan Marathon viikonloppu oli järjestäjilleen menestys

Tapahtumaviikonlopun aikana ennätyksellisen suuri määrä, lähes 24 00 juoksijaa osallistui tapahtumaan. Tämä olikin osallistujamäärältään suurin koskaan järjestetty tapahtuma Virossa – juuri sitä mihin kisajärjestäjät olivat tähdänneet!

Ylivoimaisesti suosituin tapahtuma oli tänäkin vuonna lautantai-iltapäivänä juostu 10 km. Yli 10 000 juoksijaa, allekirjoittanut mukaan lukien, kiersi mukavan tasaisen kierroksen Kalamaja alueen ympäri ja Kalasataman kautta takaisin vanhaan kaupunkiin. Samana aamuna juostu lasten Mesikäpp-tapahtuma keräsi uskomattomat 3 600 pienokaista kisaamaan omissa sarjoissaan.

Kisaviikonloppu alkoi jo perjantai-iltana, kun 4 000 juoksijaa ampaisi lähtöön suosituun 5 km:n Nike We Run Tallinn nuorten juoksuun. Nike We Run Tallinn on tarkoitettu 13-29 vuotiaille harrastelijoille. Kuulemani mukaan myös vanhemmat juoksijat, jotka tuntevat olonsa nuoreksi, saavat osallistua.

Viikonlopun mittainen juoksutapahtuma huipentui tuttuun tapaan sunnuntaina juostavaan maratoniin ja puolimaratoniin. Aamu yhdeksältä vajaa 2 500 maratoonaria lähti klassiselle 42,2 kilometrin matkalle. Maratonreitti kiersi Tallinnan läntiset ja pohjoiset ranta-alueet palaten kauniin vanhan kaupungin keskustaan mukulakivien saattelemana. Reitti miellytti ainakin yhtä etelä-afrikkalaista maratoonaria, joka kertoi juoksevansa ainoastaan yhden kierroksen maratoneja. Hieman suositumpi puolimaraton alkoi lähes 2 tuntia myöhemmin. Niin ikään yhden kierroksen reitin, Koplin lahden rantaa mutkitellen,juoksi vajaa 3 700 juoksijaa.

Tallinnan Marathonilla hyvä edustus ulkomaalaisia

Tallinnan Maraton voi olla ylpeä ulkomaalaisten juoksijoiden joukosta, joka osallistui juuri tänä vuonna juoksemaan Viron 100-vuotisjuhlan merkeissä. 5 000 ulkomaalaista 60:sta eri maasta oli viikonlopun lähtijäluettelossa, mikä toi iloista säpinää ja kansainvälistä tuntua Tallinnan kaduille. Tämä niin ikään oli ennätys määrä ulkomaalaisia osallistujia Viron urheilutapahtumien historiassa.

Trackbacks

1. […] Tallinnan Marathon viikonloppu oli järjestäjilleen menestys Tapahtumaviikonlopun aikana ennätyksellisen suuri määrä, lähes 24 00 juoksijaa osallistui tapahtumaan. Tämä olikin osallistujamäärältään suurin koskaan järjestetty tapahtuma Virossa — juuri sitä mihin kisajärjestäjät olivat tähdänneet! Ylivoimaisesti suosituin tapahtuma oli tänäkin vuonna lautantai-iltapäivänä juostu 10 km. Yli 10 000 juoksijaa, allekirjoittanut mukaan lukien, kiersi mukavan tasaisen kierroksen Kalamaja alueen […] Time-to-Run Suomi […]

2. […] Tallinnan Marathon viikonloppu oli järjestäjilleen menestys Tapahtumaviikonlopun aikana ennätyksellisen suuri määrä, lähes 24 00 juoksijaa osallistui tapahtumaan. Tämä olikin osallistujamäärältään suurin koskaan järjestetty tapahtuma Virossa – juuri sitä mihin kisajärjestäjät olivat tähdänneet! Ylivoimaisesti suosituin ta… Time-to-Run Suomi […]