Global Running News  Global Running News
Vammat  Vammat
Nutrition Information  Nutrition
harjoittelu  Harjoittelu
Running Information Forums  Forums

   Running Information      USA Running      Running South Africa      Running New Zealand      Running UK      Running Ireland      Running Ireland      Deutsch Laufzeit      Copenhagen Marathon      Suomen Juoksu      Sverige Löpning      Tel Aviv Marathon      Running Australia      Running Kenya      Running Europe      Running Malta      Running Namibia

Lumoava Venetsian maraton lokakuussa

 

venetsian-marathon

29. Venetsian maraton juostaan tänä vuonna 26. lokakuuta. Lumoava Venetsian maraton tunnetaan sen ainutlaatuisesta ja kuvankauniista reitistä.

Venetsia sijaitsee Adrian meren rannikolla, keskellä Venetsian laguunia, jonne se on rakennettu 118 saarelle, joita yhdistää 354 siltaa. Venetsia on tunnettu sen kanavista ja gondoleista. Kuulusia venetsialaisia olivat mm. tutkimusmatkailija Marco Polo, taidemaalari Giovanni Bellini ja säveltäjä Antonio Vivaldi.

Maratonreitti starttaa Stra-kaupunginosasta kauniilta Villa Pisanin -huvilalta ja jatkaa matkaa Brenta-jokea mukaillen läpi Stra, Fiesso d’Artico, Dolo ja Mira kaupunginosien. Juoksijat saavat ihailla kauniita venetsialaisia 1800-luvun kartanoita. Reitti jatkuu kauniin Piazza Ferretto aukion ja San Giuliano puiston läpi Ponte della Libertà -sillalle (“Vapauden silta”), joka yhdistää Venetsian Italian mantereeseen. Siltaa ylitettäessä, juoksijat alkavat viimeistään kokea Venetsian maratonin hurmaa – siltojen ylitystä, kanaaleita ja tyypillisiä venetsialaisia katuja (“calli”). Venetsian maratonia varten rakennettu 165 metrinen silta saattelee maratoonarit Canal Granden yli samalla tarjoten juoksijoille sykähdyttävän näköalan Pyhän Markuksen torille.

Viime vuonna reittiä muutettiin entisestään houkuttelevammaksi niin, että maratoonarit sukeltavat lumoavaan Venetsian sydämeen Pyhän Markuksen torin läpi ohi Pyhän Markuksen kirkon, kellotornin ja Dogen palatsin, ennen maalilinjan ylitystä.

Maratonin ansiosta joistakin osista Venetsiaa on tehty helppopääsyisempiä. Näin myös lapsiperheiden ja rullatuolilla liikkuvien on mahdollista vierailla kaupungissa. Jokaiselle 13 sillalle, jotka juoksijat ylittävät, on rakennettu erityiset rampit jotka helpottavat ei ainoastaan juoksijoiden ja käsipyörien vaan myös turistien ja paikallisväestön kulkua.

Venetsian maraton toivottaa juoksijat ympäri maailmaa tervetulleiksi. Kansainvälinen Exposport tapahtuma ennen sunnuntain maratonia tarjoaa juoksijoille mahdollisuuden tutustua viimeisinpiin juoksumaailman innovaatioihin sekä vierailla seminaareissa, joissa keskustellaan harjoittelusta, ravinnosta ja lääketieteestä. Älä unohda noutaa juoksunumeroasi!

Lauantaiaamuna juostaan perheiden, ystävien ja opiskelijoiden suosima Family Run (4 km), joka kerää vuosittain yli 10 000 osallistujaa.

Venetsian maraton on myös mukana hyväntekeväisyystyössä. Jokaisella osallistujalla on mahdollisuus osallistua auttamaan heikompiosaisia.

Lisää infoa www.venicemarathon.it

Speak Your Mind

*