Global Running News  Global Running News
Vammat  Vammat
Nutrition Information  Nutrition
harjoittelu  Harjoittelu
Running Information Forums  Forums

   Running Information      USA Running      Running South Africa      Running New Zealand      Running UK      Running Ireland      Running Ireland      Deutsch Laufzeit      Copenhagen Marathon      Suomen Juoksu      Sverige Löpning      Tel Aviv Marathon      Running Australia      Running Kenya      Running Europe      Running Malta      Running Namibia

Flunssaista lepoa

 

juoksukengät
Kuukauden päivät ovat lenkkarit huilineet kenkätelineessä. Lievähkö flunssa on vaivannut tammikuun alusta. Kovin kipeä en ole ollut, mutta sen verran on kurkkua karvastellut ja olo ollut vetämätön, että treenipoluille ei ole ollut asiaa.

Kauan sain ympärillä pyörivät pöpöt pidäteltyä etäämmällä ihan vain juomalla tätä hyväksi todettua rohtoa tai näin ainakin haluan uskoa, mutta lopulta kroppa antoi periksi. Ikävintä on, kun flunssa iskee kestää se useamman viikon. En ole kovin kipeä, eikä kuume nouse .. flunssa jää vaan junnaamaan päälle. Tällä kertaa viitisen viikkoa.

Muutaman keveyen kokeilulenkin kävin tammikuun aikana juoksemassa ja toteamassa, että kroppa ei ole vielä valmis treenaamaan. Nyt alkaa tuntumaan, että olen kunnolla tervehtynyt ja hinku on kova päästä käsiksi rutiininomaiseen harjoitteluun. Olo alkaa liikkumisen puutteesta tuntua hieman löysältä, vaikka farkut eivät tällä kertaa olekaan kutistuneet. Haluan olla taas “lean and mean”. Pari hieman kovempitempoista lyhyttä juoksua on takana ja tulevalla viikolla olisi tarkoitus aloittaa treenaaminen.

Viime vuosi treenattiin aika lailla ilman taukoja. Harjoittelu ei ollut koskaan niin rankkaa, että olisi tullut tunnetta loman tarpeeseen, ja motivaatiotakin riitti. Syksy oli muuten kyllä kiireinen ja aika rankkakin. Kolmen lapsen äitinä, kotikoulun opettajana ja oman yrityksen pyörittäjänä päivät venyivät ja hengähdystauot olivat vähissä. Juoksulenkit ja -treenit siinä välissä olivatkin sitä omaa aikaa, vaikka juoksupolulle lähteminen välillä tuntuikin häiritsevän muuta aikataulua. En kuitenkaan lipsunut treeneistä.

Ehkä tämä paussi tuli ihan hyvään saumaan. Ei ole tärkeitä kisoja kiikarissa, ja uudella innostuksella on hyvä aloittaa vuoden treenit. Talvi on Lanzarotella ollut kylmin moniin vuosiin, ja kroppa on ollut kohmeesta jäykkä ja jonkin sortin talvihorrostilassa jo muutaman kuukauden. Ulkona on kylmä. Sisällä on kylmä. Hanskat saa laittaa käteen, pannan päähän, pitkikset jalkaan ja muutaman kerroksen vaatetusta yläkroppaan kun lähtee aamusella tai illalla juoksemaan näin talviaikaan. Ainakin minunlaiseni palelija. Lomalaiset näyttävät kyllä tarkenevan pienelläkin vaatetuksella.

Kevättä ja lämpöä siis odotellaan täällä ihan yhtä innolla kun varmasti jo siellä pohjoisemmassakin.

Toivottavasti uusi vuosi on sinulla lähtenyt käyntiin ilman sairasteluja!

Harjoittelun iloa!

Piia

Speak Your Mind

*