Global Running News  Global Running News
Vammat  Vammat
Nutrition Information  Nutrition
harjoittelu  Harjoittelu
Running Information Forums  Forums

   Running Information      USA Running      Running South Africa      Running New Zealand      Running UK      Running Ireland      Running Ireland      Deutsch Laufzeit      Copenhagen Marathon      Suomen Juoksu      Sverige Löpning      Tel Aviv Marathon      Running Australia      Running Kenya      Running Europe      Running Malta      Running Namibia

Porukalla Tallinnan Maratonilla

tallinna maraton

Muutaman vuoden (korona)tauon jälkeen olimme taas mukana Tallinnan Maratonilla. Olemme olleet tapahtumassa mukana useamman kerran, ja joka kerta fiilis on sama – tänne haluamme uudestaan! Jotain erityistä tapahtumassa ja Tallinnassa on.

Tällä kertaa meillä oli mukana 13 juoksijan porukka (alla olevasta kuvasta puuttuu italialainen vieraileva tähtemme). Olimme suunnitelleet pienimuotoisten juoksumatkojen järjestämistä jo useamman vuoden, ja nyt viimein se toteutui. Oma treeniryhmämme on kasvanut muutaman vuoden sisään melkoisesti ja paikat täyttyivät oman porukkamme juoksijoista saman tien hyvissä ajoin viime keväänä. Itselleni oli hienoa päästä suunnittelemaan ja järjestelemään matkan käytännön puolia. Koutsimme piti huolen harjoittelusta.

tallinn marathon 2023

Suurin osa meidän porukasta päätti osallistua puolimaratonille, vain yksi ilmoittautui täydelle matkalle, ja porukkamme juniori 5 km nuorisojuoksuun. Kesäkuussa aloitimme yhdessä harjoittelemaam Time-to-Runin 12 viikon puolimaraton ohjelmilla, joita meillä oli useamman tasoisia. Kesällä meillä oli yhteisiä treenejä 2 kertaa viikossa, mutta kesälomien aikana kukin harjoitteli paljolti omalla tahollaan. Itselläni oli kauden viimeinen ratakisa (1500 m) 17.8., jonka jälkeen fokus suunnattiin kohti Tallinnaa. Aikaa oli 3 viikkoa.

Kesälomien loputtua ja koulujen alettua, yhteiset treenit pyörähtivät toden teolla käyntiin ja meillä oli kuukausi aikaa tehdä viimeiset hionnat Tallinnaa varten. Maraton viikonloppu tulikin nopeasti, ja lähdimme innolla kohti ensimmäistä yhteistä juoksureissua perjantaina 8.9.

Perjantai-iltana porukkamme nuorin teki juoksudebyyttinsä 5 km Youth Runissa. Kisahotellilta oli starttialueelle 15 minuutin kävelymatka, ja jo matkan varrella pääsimme ihanasti kisatunnelmaan, kun nuoria juoksijoita näkyi lämmittelemässä siellä sun täällä. Lämpimässä kesäillassa 1600 nuorta juoksijaa lähti kisaamaan pitkin vanhan kaupungin katuja. Juoksijamme oli tyytyväinen reittiin ja omaan juoksuun. Mitali kaulassa lähdimme hotellille yhteiselle illalliselle.

tallinn youth run

Hotellimme sijaitsi aivan puolimaratonin ja maratonin startti- ja maalialueen vieressä, mikä oli monelta osin kätevää. Kivointa ehkä, että pääsi käymään kunnon vessassa juuri ennen starttia. Meillä puolimaratoonareilla (yhteensä yli 2600 osalistujaa) oli startti lauantaiaamuna klo 9. Sää oli mitä täydellisin! +15 astetta, pilvistä ja tuskin tuulta. Reitti oli tasainen, ja olosuhteet muutenkin ennätyksille mitä otollisimmat! Useampi meistä juoksikin oman ennätyksen, ja kaikki olivat tyytyväisiä omaan juoksuun, mikä on tietysti ihan paras fiilis!

Itse en rikkonut ennätystäni (1:31 vuodelta 2015 juurikin Tallinnassa), vaikka salaa niin toivoin. Itse olin tehnyt yhden pitkän lenkin (18 km) 2 viikkoa ennen Tallinnaa, ja sillä lähdin kokeilemaan miltä se puolikas 8 vuoden tauon jälkeen maistuu. Kesän jälkeen vauhtia kyllä löytyi, mutta kestävyys oli mitä oli .. ja eihän se 21 km oikein hyvältä maistunut. Kympin kohdalla olin vielä alle 1:30 vauhdissa mutta jo sitä ennen oli karhu hypännyt selkään ja juoksu oli tosi raskasta. Monta kertaa kävi mielessä lopettaa, mutta en voinut pettää tiimiläisiäni, kun meillä oli porukan kanssa tiimikisa meneillään. Tahdonvoimalla sinnittelin maaliin ja olin tyytyväinen, että olin päässyt maaliin niinkin hyvällä ajalla kuin 1:34. Olin sillä ajalla oman ikäsarjan 3.

Olimme onneksi saaneet järjestettyä myöhemmän check-outin hotellista, jotta juoksijoilla olisi rauhassa aikaa käydä pesulla ja palautua. Olimme varanneet yhteisen lounaan vanhan kaupungin ravintolasta, minkä aikana meidän oli mukava käydä läpi aamun juoksuja ja kokemuksia.

tallinn marathon 2023

Reissufiilistelyt jatkuivat vielä viehättävässä kahvilassa, jonka löysimme kaupungilta. Sää Tallinnassa oli ihanan kesäinen ja ulkona istuessa, hyvän porukan ympäröimänä, kahvi maistui erityisen hyvältä. Taisimme kaikki olla samaa mieltä siitä, että Tallinnaan tullaan ensi vuonna uudestaan!

tallinn marathon 2023

Suuri osa porukkaa palasi lautalla Suomeen lauantai-iltana. Me jäimme vielä toiseksi yöksi kannustamaan sunnuntaiaamun maratoonariamme. Sunnuntaiaamun sää oli lämpötilaltaan lauantain kaltainen, mutta hieman ehkä tuulisempi. Reitti oli osiltaan sama kuin meillä puolikkaan juosseilla. Meillä oli oma auto mukana, ja lähdimme sillä reitin varrelle. Kannustimme juoksijaamme 12 km ja 25 km kohdilla, ja siihen asti juoksu olikin sujunut kevyesti alle 3 tunnin vauhtia. Harmiksi geelit olivat nousseet ylös 30 km kohdalla, ja energiat olivat loppuneet siihen. Hienosti sinnitellen, maratoonarimme pääsi maaliin ajalla 3:04.

Maratonille osallistui 1700 juoksijaa, ja osa heistä vielä saapui maaliin kun me jo lähdimme laivaterminaalia kohti. Auto lauttaan ja matkalla jo suunnittelimme seuraavaa yhteistä tapahtumaa.

p.s. auto oli kyllä melko turha viikonlopun aikana. Ainut hyvä juttu oli, että pääsimme nopeasti liikkumaan paikasta toiseen maratonin aikana. Muuten kaikki oli kävelyetäisyydellä satamasta. Sitä paitsi, julkinen liikenne oli ilmaista kilpailuun osallistujille koko viikonlopun ajan!

Until next year!

Piia

Speak Your Mind

*