Global Running News  Global Running News
Vammat  Vammat
Nutrition Information  Nutrition
Running Training Information  Harjoittelu
Running Information Forums  Forums

   Running Information      USA Running      Running South Africa      Running New Zealand      Running UK      Running Ireland      Running Ireland      Deutsch Laufzeit      Copenhagen Marathon      Suomen Juoksu      Sverige Löpning      Tel Aviv Marathon      Running Australia      Running Kenya      Running Europe      Running Malta      Running Namibia

8 huonointa ruokaa

 

Listalla olevia tuotteita ei tarvitse poistaa kokonaan ruokavaliosta. Riittää, että niitä syö säästeliäästi.

  1. Huonointa ruokaaKovetetut rasvat. Nämä ovat ihmisen luomia rasvoja, joita käytetään leipomotuotteissa ja margariineissa. Tutkimukset ovat osoittaneet, että merkityksellistä ei ole kuinka paljon rasvaa ruokavaliossasi on, vaan minkälaatuista rasva on. Kovetetut rasvat ovat huonoimpia. Vältä keksien, suolakeksien, leipomoherkkujen ja kaikkien muiden kovetettuja rasvoja sisältävien tuotteiden syömistä. Kovetettujen rasvojen määrää ei vielä tarvitse listata tuoteselosteessa toisin kuin tyydyttyneiden rasvojen. Terveysjärjestöt kampanjoivat kuitenkin voimakkaasti listauksen puolesta.
  2. Nitraatit. Useat ruoat sisältävät nitraatteja säilöntäaineina – esimerkiksi pekoni ja hotdogit. Nitraatit ovat harmittomia, mutta ne voivat muuttua nitriiteiksi, jotka voivat muodostaa nitrosamiineja. Nitrosamiinit ovat voimakkaita syöpää aiheuttavia kemikaaleja. Jos mahdollista, pyri löytämään nitraatittomia säilöttyjä lihoja. Kun syöt ruokia, jotka sisältävät nitraatteja, juo lasi appelsiinimehua samalla kertaa. C-vitamiinin tiedetään estävän nitrosamiinien muodostumista vatsassasi.
  3. Alkoholi. Alkoholi on aiheuttanut enemmän ongelmia kuin muut yhteensä. On toki mahdollista nauttia alkoholia järkevästi, kuten lasi viiniä ruokailun yhteydessä. Mutta vaikka et kiinnittäisi suurta huomiota muihin ruokavaliosi osiin, tätä sinun kannattaa kuitenkin käyttää harkiten.
  4. Raa’at osterit. Raa’at osterit voivat kantaa kuolettavia bakteereja, jotka voivat aiheuttaa vakavan sairastumisen tai jopa kuoleman. Koska myyjät eivät ole vastuussa näiden tuotteiden laadusta, otat suuren riskin syödessäsi ostereita. Mikään terveystarkastuslaitos ei takaa ostereiden turvallisuutta. Osterit ovat ravitseva ruokaa, mutta muista kypsentää ne ensin.
  5. Tyydyttyneet eläinrasvat. Muun muuassa rasvaiset lihat sisältävät paljon epäterveellisiä tyydyttyneitä eläinrasvoja. Myös rasvaiset juustot, täysmaito ja kerma ovat välteltävien tuotteiden listalla.
  6. Limonadi. Limonadin juominen on huono nesteytyksen tapa. Limonadit ovat täynnä sokeria tai keinomakeutusaineita ja usein sisältävät kofeiinia, keinovärejä ja makuja. Juo mieluummin tuoremehua soodaveden kanssa.
  7. Rasvapitoiset välipalat. Vaikka sipsit ovat valmistettu kasvisöljyistä, niitä tulee välttää. Ravintomme rasvapainotus on siirtynyt liikaa omega-6 rasvojen suuntaan, joita löytyy useimmista jalostetuista rasvoista. Syö mieluummin välipaloiksi hedelmiä ja rasvattomia kokojyvätuotteita.
  8. Ateriakorvikkeet. Ateriakorvikkeet eivät ole huonoa ravintoa. On kuitenkin parempi syödä oikeaa ravintoa, joka sisältää enemmän ravinteita, kuitua ja terveydellelle edullisia fytokemikaaleja. Ateriakorvikkeet sopivat ihmisille, jotka ovat liian sairaita syödäkseen mitään, mutta älä anna niiden ottaa oikean ravinnon paikkaa omassa ruokavaliossasi.

Ote Sue Gilbertin (M.S.) Artikkelista.

Speak Your Mind

*