Global Running News  Global Running News
Vammat  Vammat
Nutrition Information  Nutrition
harjoittelu  Harjoittelu
Running Information Forums  Forums

   Running Information      USA Running      Running South Africa      Running New Zealand      Running UK      Running Ireland      Running Ireland      Deutsch Laufzeit      Copenhagen Marathon      Suomen Juoksu      Sverige Löpning      Tel Aviv Marathon      Running Australia      Running Kenya      Running Europe      Running Malta      Running Namibia

Lämmin flunssan karkoittaja

 

flunssajuoma

Syksy ja talvi ovat flunnsan pahinta aikaa. Kipeä kurkku, tukkoinen nenä, vetämätön olo, väsyneet lihakset ja lämpö ovat merkkejä siitä, että kroppa kamppailee ei-tervetulleita pöpöjä vastaan.

Vaikka tasapainoinen ruokavalio, joka sisältää paljon hedelmiä ja vihanneksia, vahvistaakin kehon vastustuskykyä ja on hyvä ennalta ehkäisevä lääke flunssaa vastaan, ei sekään aina riitä ja flunssa iskee päälle.

 

Taltuta flunssan alkavat oireet

Lämmin flunssan karkoittaja – tämä lämmin ja hyvän makuinen juoma tuo lievitystä kipeään kurkkuun ja on hyvä ensiapu kun flunssa alkaa ilmoitella tulostaan. Juoman tuore inkivääri, cayenne pippuri ja sitruuna ovat kaikki luonnon omia rohtoja, joilla on monenlaisia tarveysvaikutuksia. Inkivääri on yksi luonnon parhaita omia lääkkeitä erilaisia tulehdustauteja vastaan. Luonnon lääketieteessä sitä käytetäänkin mm. hengitystietulehduksien ehkäisyyn. Sekä inkivääri että cayenne pippuri edistävät liman irtoamista lieventäen tukkoisuutta. Sitruuna taas on erinomainen C-vitamiinin lähde, mikä vahvistaa puolustuskykyä ja minkä uskotaan ehkäisevän flunssia ja lyhentämään niiden kestoa.

Kuumat juomat muutenkin helpottavat kurkkukipua ja hengittämistä, avaavat tukkoista nenää, ja lämmittävät. Muistathan flunssaisena juoda muutenkin paljon ja levätä riittävästi!

 

 Ohje

1-2 cm pala tuoretta inkivääriä
ripaus cayenne pippuria
tuoretta sitruunamehua (maun mukaan)

 

Kuori ja raasta (tai pilko ihan pieneksi) inkivääri kupin pohjalle. Lisää ripaus cayenne pippuria. Kaada kuppi melkein täyteen kiehuvaa vettä ja anna sen jäähtyä juomakelpoiseksi. Lisää sitruunamehu ja nauti.

Juomaan voi lisätä myös murskattua valkosipulia. Valkosipulilla tiedetään olevan viruksia ja bakteereja tuhoavia ominaisuuksia ja sitä kutsutaankin luonnon omaksi antibiootiksi ja myös muiden terveysvaikutteidensa ansiosta superfoodiksi. Juoma ei ole niin vastenmielistä, miltä se saattaa kuulostaa. Voit lisätä siihen vielä vaikka hunajaa tuomaan hieman makeutta.

Luonnonapteekki on täynnä kehon vastustuskykyä lisääviä rohtoja. Suomen metsistä saatavat havupuu ja pakuri ovat sellaisia. Niitä saa uutteena ja ne sekoitetaan nesteeseen juomaksi.

Pidä huolta itsestäsi!

 

Trackbacks

  1. […] Flunssaa voi karkoittaa myös tällä lämpimällä juomalla. […]

Speak Your Mind

*