Global Running News  Global Running News
Vammat  Vammat
Nutrition Information  Nutrition
Running Training Information  Harjoittelu
Running Information Forums  Forums

   Running Information      USA Running      Running South Africa      Running New Zealand      Running UK      Running Ireland      Running Ireland      Deutsch Laufzeit      Copenhagen Marathon      Suomen Juoksu      Sverige Löpning      Tel Aviv Marathon      Running Australia      Running Kenya      Running Europe      Running Malta      Running Namibia

Tonnikalaa moneen lähtöön

 

tonnikalalisuke

Tonnikala taipuu moneksi. Sitä voi tarjoilla pastan, riisin, perunan tai salaatin kanssa.

Keitetty peruna on omasta mielestäni aika “tylsä” ja mauton ruoka sellaisenaan ja sen lisukkeeksi on vaikea keksiä mitään hyvää ja terveellistä. Uudet perunat ovat tietysti asia erikseen! Tästä kehittyi meidän perheen perunalisuke, ja yksin tämän hetken herkkuruoista, jota syödään meillä melkein joka viikko. Useimmiten perunat tarjoillaan keitettyinä, mutta myös lokoperunat tai kokonaiset uuniperunat pääsevät tämän tonnikalahöystön kylkeen.

Ajan myötä tonnikalahöystöstämme on tullut kasvispitoisempaa. Raastamalla tonnikalan sekaan kasviksia tulee höystöä enemmän, eikä salaattiin tarvitse panostaa yhtä paljoa, kun osa kasviksista on jo tonnikalan seassa.

Tätä reseptiä on helppo muunnella maun ja sen mitä kaapista löytyy mukaan.

Jos tonnikalaa jää yli seuraavaan päivää, saa siitä tehtyä herkullisia lounasleipiä!

 

Tonnikalaohje

2 prk tonnikalaa vedessä tai öljyssä
pieni sipuli
1 isohko porkkana
1 pienehkö kesäkurpitsa
1 omena
majoneesia
sitruunan mehua
suolaa
pippuria
(tuoretta persiljaa)

Kaada tonnikalasta vesi/öljy pois ja laita kulhoon. Silppua sekaan sipuli ja raasta mukaan porkkana, kesäkurpitsa ja omena. Lisää majoneesi, sitruunamehu ja mausteet. Sekoita ja tarjoile.

 

tonnikala ja perunat

 

Kirjoittaja: Piia Doyle

Speak Your Mind

*