Global Running News  Global Running News
Vammat  Vammat
Nutrition Information  Nutrition
Running Training Information  Harjoittelu
Running Information Forums  Forums

   Running Information      USA Running      Running South Africa      Running New Zealand      Running UK      Running Ireland      Running Ireland      Deutsch Laufzeit      Copenhagen Marathon      Suomen Juoksu      Sverige Löpning      Tel Aviv Marathon      Running Australia      Running Kenya      Running Europe      Running Malta      Running Namibia

Helsinki Midnight Run 30. elokuuta

 

midnightrun
Helsinki Midnight Run –tapahtumaan odotetaan 12.000 osallistujaa!

Midnight Run on kasvanut neljässä vuodessa merkittäväksi juoksutapahtumaksi Suomessa. Se on tällä hetkellä maamme kolmanneksi suurin aikuisten urheilukilpailu. Midnight Run järjestetään lauantaina 30. elokuuta kaikkinensa viidettä kertaa, ja tapahtuma on kasvanut huimasti joka vuosi. Olemme jo vastaanottaneet 9.500 ilmoittautunutta joten halukkaitten juoksijoitten on syytä ilmoittautua nopeasti jos mielivät mukaan! Tänä vuonna juoksijoita otetaan vastaan ennätysmäärä, 12.000, ja tahdin pysyessä samana arvioimme paikkojen loppuvan hyvissä ajoin ennen juoksua. Toimi siis nopeasti ja varmista oma paikkasi kesän hauskimmassa juoksutapahtumassa!

Alun perin idea järjestää elämyspainotteinen juoksutapahtuma lähti liikkeelle jo vuonna 1982 Tukholmassa, ja vuodesta 2004 Midnight Run -tapahtumakonseptiin on kuulunut juoksun järjestäminen myös muissa kaupungeissa. Tänä vuonna muut Midnight Run-tapahtumat pidetään Tukholmassa (16.8 joka jo loppuunmyyty kun koossa peräti 40.000 juoksijaa!), Göteborgissa (23.8) ja Malmössa (6.9). Näin ollen kyseessä on siis yksi Pohjoismaiden pidetyimmistä juoksutapahtumista. Juoksuvillityksen kasvaessa avainasemassa ovat olleet erityisesti naispuoliset osanottajat, jopa 60% Midnight Runin osallistujista on naisia.

Midnight Run -tapahtumasta on muovautumassa oikea kansanjuhla. Tärkeintä ei ole itse juoksukilpailu, vaan juoksuelämys. Tämän mahdollistavat reitin varrella sijaitsevat erilaiset aktiviteetit, musiikin ja viihteen eri muodoissa. Vaikutteita on otettu mm. Brasilian Rion karnevaaleista ja niinpä samba onkin kuulunut juoksutapahtuman ohjelmistoon alusta asti. Yleisön suuri suosikki, naamiaiskilpailu, antaa juoksulle niin ikään lisää potkua. Se motivoi osallistujia huumorin ja luovuuden käyttöön, ja sisältää näin ollen Midnight Runin ydinidean, jossa juoksun tarkoituksena on kokea erilainen ja innostava elämys. Juoksutapahtuman tärkeitä osatekijöitä ovat myös järjestäjät, sponsorit, kannustava yleisö sekä tietenkin innokkaat juoksijat. Myös se, että juoksu juostaan pimeässä ja samanvärisissä paidoissa, luo tapahtumalle upean visuaalisen efektin sekä omaleimaisen tunnelman. Ensimmäinen lähtölaukaus pamahtaakin vasta illalla klo 21.15.

Varmista oma paikkasi ja tule kokemaan tämä ainutlaatuinen elämys!

Midnattsloppet-juoksutapahtumat järjestetään yhteistyössä eri paikallisten organisaatioiden kanssa. Helsingissä Midnight Runin järjestäjänä toimii käsipalloseura Dicken (www.dicken.fi).

Lisää informaatiota Midnight Run -tapahtumasta löytyy sivustolta www.midnightrun.fi

Speak Your Mind

*