Global Running News  Global Running News
Vammat  Vammat
Nutrition Information  Nutrition
harjoittelu  Harjoittelu
Running Information Forums  Forums

   Running Information      USA Running      Running South Africa      Running New Zealand      Running UK      Running Ireland      Running Ireland      Deutsch Laufzeit      Copenhagen Marathon      Suomen Juoksu      Sverige Löpning      Tel Aviv Marathon      Running Australia      Running Kenya      Running Europe      Running Malta      Running Namibia

Testissä Helly Hansen Active Flow kerrasto

 

helly hansen active flow kerrasto

 

Helly Hansen Active Flow kerrasto ympärivuotiseen käyttöön

Harmittelin, että saimme Helly Hansenin kerrastot testiin vasta tässä talven loppupuolella. Nyt ei niitä kerkeäisi enään kauaa käyttämään! Mitä vielä, tästä kerrastosta ja erityisesti pitkähihaisesta paidasta on tullut ihan lemppari. Hankin itselleni toisenkin setin, kun ei yksi paita riittänyt. Eikä paidan käyttö varmasti lopu talveen, sen verran mukava ja kivannäköinen. Ja tarvitseehan täällä Pohjolassa pitkiä hihoja kesälläkin!

Tuote: Helly Hansen Active Flow naisten pitkähihainen aluspaita ja -housut
Materiaali: 65 % polyesteriä, 35 % polypropyleeniä

Ominaisuudet: Helly Hansenin Active Flow kerrasto koostuu kaksikerroksisesta LIFA®Flow teknologiasta. Lifa® Stay Dry sisäpinta siirtää kosteuden iholta 100% polyesteriulkopintaan nopeammin kuin mikään muu menetelmä. Polyesteri materiaalina taas kuivuu nopeasti. Nämä ominaisuudet takaavat käyttäjälleen kuivan ja miellyttävän urheilusuorituksen ympäri vuoden. Se myös tekee Active Flow kerrastosta monikäyttöisen kokonaisuuden mihin tahansa liikuntaan. Rento istuvuus tekee siitä sopivan myös arkikäyttöön.

helly hansen active flow kerrasto

Lifa® Stay Dry Technologiaa

Testaajat: Piia Doyle ja Henrika Malmström (triathlonin täyden matkan suomenmestari 2015)

Testi: Helly Hansenin Active Flow kerrasto on todella pehmeä ja kevyt. Sisäpinnan materiaali on todella miellyttävän tuntuinen ihoa vasten ja tuntuu miellyttävältä kosteanakin. Joustavan materiaalin johdosta asu sopii monenlaiseen liikuntaan ja harjoitteluun.

Yläosa on todella hyvin istuva ja mukava päällä, mutta housut ovat pienehköt. Kannattaakin valita yksi koko suurempi, mitä normaalisti valitsisit. Housut eivät ole liian tiukat eivätkä haittaa liikkumista, mutta vyötärö jää liian alas eikä välttämättä suojaa alaselkää ja alupaita saattaa nousta housujen alta pois. Seuraavassa koossa housujen istuvuus on huomattavasti parempi, eikä paitakaan ole liian suuri.

Housujen vyötäröllä on pehmeä ja leveä kuminauha, joka pitää housut hyvin ylhäällä eikä se paina mistään.

helly hansen active flow kerrasto

Leveä kuminauha vyötäröllä

Kerrasto pitää olon kuivana ja lämpimänä hikisessäkin liikunnassa. Lifa-kuidut siirtävät kosteuden saman tien iholta, josta ne haihtuvat joko ilmaan tai sitten seuraavaan vaatekerrokseen. Lifa on valmistajan mukaan 40 % kevyempi ja 60 % lämpimämpi kuin polyesteri. Kun pysyt kuivana – pysyt myös lämpimänä! Lämpimin mahdollinen aluasu Active Flow ei kuitenkaan ole, ja kovimmilla pakkasilla yläkroppaan joutuu laittamaan ylimääräisen välikerroksen takin ja alupaidan väliin.

Valmistaja suosittelee Active Flow kerrastoa juoksuun, hiihtoon, pyöräilyyn ja jalkapalloon. Parhaimmillaan kerrasto toimii silloin, kun on kyse keskikovasta tai kovasta harjoittelusta.

Aluasu on sen verran mukava ja kivannäköinen, että siitä tulee helposti suosikkipaita – myös arkikäyttöön. Pitkähihainen paita toimii hyvin alupaitana neuleen alla. Sitä voi myös käyttää salilla lämmittelyyn ja jäähdyttelyyn lyhythihaisen päällä. Paidasta on moneen. Väreistä löytyy valikoimaa ja kaikille löytyy varmasti se oma suosikki.

helly hansen active flow kerrasto

Litteät “flatlock” saumat

Plussat: pehmeä, mukava, pitää kuivana ja lämpimänä
Miinukset: housut omassa koossa pienehköt

Yhteenveto: Helly Hansenin Active Flow kerrasto venyy moneksi – hikiliikunnasta arkikäyttöön. Se pysyy kuivantuntuisena kovemmassakin harjoittelussa ja pitää sinut lämpimänä. Paidasta tulee helposti suosikki joka lähtöön 🙂

 

Speak Your Mind

*