Global Running News  Global Running News
Vammat  Vammat
Nutrition Information  Nutrition
harjoittelu  Harjoittelu
Running Information Forums  Forums

   Running Information      USA Running      Running South Africa      Running New Zealand      Running UK      Running Ireland      Running Ireland      Deutsch Laufzeit      Copenhagen Marathon      Suomen Juoksu      Sverige Löpning      Tel Aviv Marathon      Running Australia      Running Kenya      Running Europe      Running Malta      Running Namibia

Bodom Trail avasi BUFF Trail Tourin

 

BUFF® Trail Tour Finland

Kuva: Aapo Laiho

 Bodom Trail Suomen suurin polkujuoksutapahtuma

Helatorstaina 14.5 juostiin Bodom trail- polkujuoksu toista kertaa. Tunnelma tapahtumassa oli rento ja mukava, kun lähes 1000 polkujuoksijaa starttasivat juoksuun puolipilvisessä +10 asteen säässä Espoon Pirttimäen ulkoilualueella.

Bodom trail on tällä hetkellä Suomen suurin polkujuoksutapahtuma, ja paikat myytiin loppuun muutamassa viikossa helmikuussa. Tapahtuman erikoisuutena on, että voi vielä matkan varrella päättää juokseeko 12km vai 21,1 km.  Itse juoksin pidemmän matkan.

Juoksuun lähdettiin viidessä eri lähtöryhmässä viiden minuutin välein. Lähtöryhmässä oli n. 200 henkilöä/ryhmä. Bodom trailin tunnelma oli kaiken kaikkiaan todella mukava. Iloisia, ystävällisiä ja toisiaan tsemppaavia juoksijoita. Ensimmäiselle kilometrille lähdettiin kuntorataa pitkin, joka helpotti ryhmän muodostumista mahdollisimman väljäksi ennen polulle menoa. Poluilla olikin haasteellisempaa ohittaa.  Vaikeimmissa paikoissa eli ojan ylityksissä, pitkospuilla tai jyrkissä kiipeämiskohdissa porukka kasaantui omassa ryhmässäni jonoksi. Itse, kun juoksin viimeisessä lähtöryhmässä. Vauhdikkaammissa juoksuryhmissä oli varmasti vauhtia matkassa alusta loppuun asti.

Huolto ja reittiopasteet toimivat mielestäni hyvin. Vesipisteitä reitin varrelta löytyi useampi, mutta niillä täytyi olla oma juoma-astia mukana. Juoksijoilla olikin omat juoksureput –tai vyöt matkassa mukana, sekä omat energiat. Ainoastaan kahden lenkin välissä eli siirryttäessä toiselle lenkille oli tarjolla energiajuomaa ja vettä myös mukeissa. Näin myös huolehdittiin, ettei roskia löytynyt luonnosta.  Hienosti tuntui toimivan järjestelyt siltäkin osin.

Ensimmäinen kierros, 12 km ”kivet ja kannot” –niminen  kierros  oli pääosin hyvässä kunnossa. Kengät kylläkin polulla kastuivat, sillä keskiviikkona satoi  rankasti.  Toinen kierros ”ummet ja lammet” oli  9 km . Luvassa oli suoaluetta, mäkiä sekä mutavelliä. Reitltä löytyikin monta haasteellista kohtaa.. Jälkimmäiseltä kierrokselta löytyi myös  huippuhienoja maisemia ja ne palkitsivat, että oli valinnut kahden kierroksen  matkan.  Maalissa  kaikilla oli huippu fiilis. Monta itsensä  voittajaa! Elämäni ensimmäinen suotreenikin on nyt koettu. Kiitos järjestäjille upeasta tapahtumasta, tästä tapahtumasta jäi erityisen lämminhenkinen fiilis. <3

Nähdäänhän ensi vuonna Bodom Traililla!

Kirjoittanut: Sari Backman

 

Speak Your Mind

*