Global Running News  Global Running News
Vammat  Vammat
Nutrition Information  Nutrition
harjoittelu  Harjoittelu
Running Information Forums  Forums

   Running Information      USA Running      Running South Africa      Running New Zealand      Running UK      Running Ireland      Running Ireland      Deutsch Laufzeit      Copenhagen Marathon      Suomen Juoksu      Sverige Löpning      Tel Aviv Marathon      Running Australia      Running Kenya      Running Europe      Running Malta      Running Namibia

Midnight Run 2015 jälleen Helsingissä

 

midnattsloppet

Suuren suosion saavuttanut Midnight Run Helsinki

Se on taas täällä: Midnight Run ja 10 km täynnä juhlatunnelmaa! Midnight Run Helsinki järjestetään jo kuudennen kerran, tänä vuonna 29. elokuuta. Tapahtuma on kasvattanut huiman suosion muutamassa vuodessa ja siitä on tullutkin yksi Suomen suurimmista juoksutapahtumista. Viime vuoden tapahtumassa osallistujia oli lähes 11000!

Helsingin historiallinen keskusaukio, Senaatintori, tarjoaa tapahtumalle todella juhlavan ja tunnelmallisen lähtö- ja maalialueen, jota ympäröi lukuisat arvorakennukset sekä sykähdyttävä Helsingin tuomiokirkko iltavalaistuksessaan. Lähtö tapahtuu pimenevässä illassa hieman yhdeksän jälkeen Unioninkatua pitkin Tähtitorninmäen suuntaan. Kauniiksi kehuttu reitti kulkee pitkin Helsingin keskustaa ja sen rantakatuja.

helsinki

Reittikartta

Reitin varrella järjestetään monia oheistapahtumia eri teemoilla. Toistakymmentä erilaista aktiviteettia odottavat sinua Helsingin kaduilla ja tsemppaavat sinua eteenpäin. Samban rytmeistä ja musiikista saat takuuvarmasti lisävauhtia ja fiilikset nousevat kattoon niin juoksijoilla kuin katsojillakin. Naamiaisasuissa kilpailuun osallistuvat juoksijat tuovat tapahtumalle vielä hauskan lisämausteen.

Midnight Runin naamiaiskilpailu

Voit osallistua Midnight Runiin naamiaisasussa. Hassuttele kaveriporukassa, anna mielikuvituksesi lentää ja osallistu naamiaisasukilpailuun. Viisi parasta asua palkitaan! Lue lisää kilpailun säännöistä tapahtuman kotisivulta.

Paitameri valtaa kadut

Midnight Runissa ei käytetä perinteisiä numerolappuja vaan jokainen juoksija saa oman paidan, joka toimii numerolappuna. Yli 10000 juoksijan yksivärinen paitameri on huikea näky Helsingin kaduilla, mikä luo myös uskomattoman yhteishengen juoksijoiden kesken.

Paita löytyy sekä naisten että miesten malleissa, jonka koon ilmoitat ilmoittautumisen yhteydessä. Juoksupaita tulee siis olla päällä koko juoksun ajan. Poikkeuksena eliitti ja naamiaisryhmä (hekin saavat toki paidan).

Huikea menestystarina

Helsingissä 29. elokuuta 2015 kuudennen kerran järjestettävä Midnight Run on ollut todellinen menestystarina. Midnight Runin juuret ovat Midnattsloppet-tapahtumassa, joka järjestettiin Tukholmassa ensimmäisen kerran 1982. Tapahtuman idea tuli parilta järjestävän seuran Hammarby Friidrottin jäseneltä, jotka unelmoivat juoksutapahtumasta, joka olisi kuin Rion karnevaali Tukholman Södermalmin kaupunginosassa. Ajatuksena oli yhdistää liikunta ja kulttuuri hauskalla tavalla.

Kolmenkymmenen vuoden aikana Midnattsloppetista onkin tullut todellinen kansanjuhla Södermalmilla. Vuonna 2014 tapahtumaan osallistui n. 40 000 juoksijaa, mikä teki siitä osallistujamäärältään Euroopan suurimman 10 km tapahtuman.

Viimeisinä vuosina on Midnattsloppet järjestetty myös Göteborgissa sekä vuodesta 2010 paikallisen järjestäjän, käsipalloseura Dickenin, toimesta Helsingissä nimellä Midnight Run Helsinki. Vuonna 2013 järjestettiin Midnattsloppet ensimmäisen kerran myös Malmössä. Vuonna 2015 arviolta yhteensä reilut 70 000 juoksijaa osallistuu johonkin tai useampaan näistä neljästä tapahtumasta.

Midnight Runin menestys on Helsingissäkin ollut todella vakuuttava. Heti ensimmäisenä vuotena 2010 oli tapahtumaan ilmoittautunut n. 4500 juoksijaa. Vuonna 2014 oli osallistujia jo vajaat 11 000! Midnight Run Helsinki onkin muutamassa vuodessa noussut yhdeksi Suomen suurimmista juoksutapahtumista.

Juoksijoiden ja yleisön palaute on ollut todella positiivista. Midnight Run on selvästi erottunut muista juoksutapahtumista muun muassa myöhäisen lähtöajan ansiosta ja myös n. 500 vapaaehtoisen kova työ tapahtuman laadun takaamiseksi on saanut kiitosta. Midnight Runin tavoite on olla Suomen hauskin ja parhaiten järjestetty juoksutapahtuma.

Osallistu sinäkin reilun 10 000 muun kanssa ainutlaatuiseen tapahtumaan. Kansainvälinen meininki sekä iloinen ja energinen tunnelma ei jätä ketään kylmäksi.

Ohjeita ja lisätietoa tapahtumasta: www.midnattsloppet.com/fi

KATSO TAPAHTUMAVIDEO TÄÄLTÄ

Speak Your Mind

*