Global Running News  Global Running News
Vammat  Vammat
Nutrition Information  Nutrition
harjoittelu  Harjoittelu
Running Information Forums  Forums

   Running Information      USA Running      Running South Africa      Running New Zealand      Running UK      Running Ireland      Running Ireland      Deutsch Laufzeit      Copenhagen Marathon      Suomen Juoksu      Sverige Löpning      Tel Aviv Marathon      Running Australia      Running Kenya      Running Europe      Running Malta      Running Namibia

Tallinnan Maraton 2020 peruttu

Tallinnan Maraton 2020 peruttu koronavirustilanteen takia

Koronaviruksen aiheuttamat tapaamis- ja matkustusrajoitukset sekä epävarmuus tulevasta ovat saattaneet suuret tapahtumat vaikeiden päätösten äärelle. Myös vastuullinen toiminta tapahtumajärjestäjien osalta on johtanut monien suurien tapahtumien peruuntumiseen tulevana syksynä. New York, Lontoo, Boston, Berliini, Frankfurt, Praha ja Tukholma ovat kaikki peruneet tapahtumansa tältä vuodelta, ja niin tekee nyt myös Tallinna.

“Vastuullisena järjestäjänä ymmärrämme että tapahtuma, joka tuo yhteen tuhansia vieraita ulkomailta, voi olla riski myös Virolle”, myöntää tapahtumajohtaja Mati Lilliallik. “Tällaisen tapahtuman järjestämiseen tarvitaan ainakin 2-3 kuukautta, jotta saadaan varmistettua riittävä tekninen tuki tapahtumalle, korkean tason palvelut osallistujille sekä yleinen turvallisuus tapahtuman ympärillä. Jos meillä tänään olisi täysi varmuus siitä, että tapahtuma voidaan järjestää syyskuussa, pystyisimme sen vielä tekemään. Koronaviruksen aiheuttama jatkuva epävarmuus sekä useiden maiden matkustusrajoitukset ja karanteenit eivät tällä hetkellä takaa meille tätä varmuutta. Näin suuren tapahtuman järjestäminen ei ole vastuullista niin osallistujia, järjestäjiä kuin Viron asukkaita ajatellen. Nykyhetken tilanteen valossa olemme Tallinnan viranomaisten, tapahtumajärjestäjien sekä yhteistyökumppaniemme kanssa tehneet päätöksen järjestää tämän vuoden Tallinnan Maraton virtuaalisena”, kertoo Viron suurimman urheilutapahtuman johtaja.

Tallinnan Marathon 2020 juostaan virtuaalisesti

Kaikki jo Tallinnan Maratonille 2020 rekisteröityneet osallistujat voivat siirtää osallistumisensa vuoteen 2021 tai vaihtoehtoisesti osallistua ihka-ensimmäiselle virtuaaliselle Tallinnan Marathonille, ja tällä tavoin tukea tapahtumaa pidemmällä tähtäimellä.

Tallinnan virtuaalimaraton juostaan 1. – 30. syyskuuta, jolloin osallisujat saavat valita reitin ja matkan itse. Tarjolla olevat matkat ovat 5 ja 10 kilometrin Sügisjooks, puolimaraton ja klassinen täysimaraton. Tavoitteena on järjestää Viron suurin koskaan virtuaalinen urheilutapahtuma vähintään 10 000 osallistujan joukolla kotimaasta ja ulkomailta.

Täysmaraton tulee olla juostuna tai käveltynä syyskuun aikana. Maratonin voi suorittaa myös osissa, kunhan saa matkan eli 42,2 km täyteen syyskuussa, se riittää. Lyhyimmän suoritetun juoksun tulee kuitenkin olla kymmenesosa maratonia eli 4,2 km pitkä. Tällä tavalla osissa suoritettun maratonin juoksijat tai kävelijät saavat saman mitalin ja tapahtumapaidan kuin muutkin maratoonarit. Järjestäjät toivovat, että osissa suoritetusta maratonista tulisi tämän syksyn suosituin matka Tallinnan Maratonilla.

Tallinnan Maraton toivottaa kaikki tervetulleeksi virtuaalitapahtumaan – niin vanhat kävijät kuin uudetkin Tallinnan Marathonille aikovat. Kaikille löytyy sopiva matka. Virtuaalijuoksuun voi osallistua omalla pienellä porukalla tai sen voi juosta yksin. Rekisteröitymisen jälkeen suoritat haluamasi matkan oma valintaisella reitillä, ja kun olet suorittanut matkan lataat vahvistuksen siitä järjestäjien järjestelmään. Kaikki vahvistuksen lähettäneet saavat elektronisen diplomin ja uniikin mitalin. Ja kuten aina, järjestäjät arpovat osallistujien kesken yhteistyökumppaneilta saatuja palkintoja.

Sport Event Team (Spordiürituste Korraldamise Klubi) on järjestänyt vuosittaisen Tallinn Sügisjooks -tapahtuman vuodesta 2000 ja Tallinnan Marathonin vuodesta 2010. Neljännesmiljoona ihmistä on jo osallistunut näihin tapahtumiin. Vuonna 2018, kun Viro juhli 100-vuotista itsenäisyyttä, saatiin ennätysmäärä ihmisiä mukaan. Sinä vuonna tapahtumat keräsivät yhteen 23 940 osallistujaa 67 eri maasta.

Tallinnan Maratonin virtuaalitapahtumaan pääset osallistumaan tämän linkin kautta

Trackbacks

  1. […] Lue koko artikkeli […]

Speak Your Mind

*