Global Running News  Global Running News
Vammat  Vammat
Nutrition Information  Nutrition
Running Training Information  Harjoittelu
Running Information Forums  Forums

   Running Information      USA Running      Running South Africa      Running New Zealand      Running UK      Running Ireland      Running Ireland      Deutsch Laufzeit      Copenhagen Marathon      Suomen Juoksu      Sverige Löpning      Tel Aviv Marathon      Running Australia      Running Kenya      Running Europe      Running Malta      Running Namibia

Tuga MABO 2015 valmistautuu

 

Borriol Marathon

Valencian kisa avaa EMM kisasarjan Espanjassa

MABO alkaa olla jo tunnettu nimi polkujuoksun ystäville, mutta kerrattakoon vielä että lyhenne tulee sanoista
Maratona de Borriol. Tätä tapahtumaa kutsutaan myös nimellä “The Valencian Zegame” (viitaten kuuluisaan Baskimaan kilpailuun) sen haastellisen reitin, huolellisen organisaation ja paikallisten ihmisten hurjan kannustuksen vuoksi.

400 kilpailupaikkaa myytiin loppuun 75 minuutissa, kun ilmoittautuminen aukesi 22. joulukuuta. 3 kuukautta myöhemmin järjestäjäklubi el Club Muntanyer La Pedrera tekee kovasti töitä tarjotakseen osallistujille ja katsojille unohtumattoman viikonlopun. Harjut, tekniset polut, jatkuvat nousut ja laskut asettavat 400 jalkaparia ja mieltä koville ensi sunnuntaina 22. maaliskuuta.

Jo toisena peräkkäisenä vuonna MABO on osa EMM (European Mountain Marathons) kilpailusarjaa. Sarja sisältää 13 osakilpailua ympäri Eurooppaa: Espanjassa, Portugalissa, Kreikassa, Venäjällä ja Isossa-Britanniassa. TugaMABO on sarjan toinen osakilpailu Venäjällä järjestetyn Baikal Ice Marathonin jälkeen. Kilpailu on ansaitusti FEDME sertifioitu.

Inov8 Vertical MABO lauantaina

Ohjelma alkaa lauantaiaamuna klo 11:00 Inov8 Vertical MABO -tapahtumalla. Tämä pystysuora kilpailu alkaa keskeltä kylää, kiipeää kohti paikallista linnaa ja päättyy “la roca de la Dama” -kalliolle. 75 osallistujaa lähtee tälle 1.5 km 350m+ reitille. Jännitys tulee olemaan taattu!

Tälläisellekin matkalle löytyy eksperttejä ja heitäkin on mukana. Miesten kategoriassa starttaa mm. Emili Sellés, Toño Quilis, Pere Aurell ja Carlos Pascual sekä naisten sarjassa lähtöviivalla ovat mm. Silvia Leal, Sofía García ja Laia Cañes.

II ExpoMABO -messut

Viikonlopun seikkailu jatkuu II ExpoMABO -messuilla Placa de la Fontilla klo 17:00 – 21:00. Siellä osallistujat voivat vierailla kisasponsoreiden, urheilukauppojen sekä muiden tapahtumien ständeillä. Kaikkien osallistujien tulee käydä messukeskuksessa noutamassa juoksunumerot sekä kuuntelemassa tiedotustilaisuutta, jossa annetaan tärkeää tietoa kisasta. Messupaikalta löytyy myös kuvagalleria, jossa esitellään kuvia edellisen vuoden tapahtumista. Virallinen kisaesitys pidetään kaupungintalolla, jota seuraa epävirallisempi juttelutuokio kisan suosikkien kanssa.

II Petit MABO -lasten kilpailu juostaan myös lauantai-iltana.

Päätapahtuma vuoristomaraton sunnuntaina

Viikonlopun päätapahtuma alkaa sunnuntaina klo 7:00 kun 400 osallistujaa järjestäytyvät starttilinjan taakse ottamaan mittaa toisistaan yhdellä Espanjan vaatimimmilla reiteillä. 42km ja 2550+ alle 9 tuntiin, joka on järjestäjien asettama raja, on varmasti jokaisen starttaajan toive ja tavoite. Kisan ehdottomia suosikkeja ovat Alfredo Gil (tämänhetkinen Espanjan mestari) sekä paikalliset juoksijat Cristobal Adell ja Victor Bernad. Naisten kisasta odotetaan kovaa ja jännittävää, sillä starttaamassa ovat Nuria Dominguez (kisaennätyksen haltija), Silvia Trigueros (Espanjan ultratrail mestari), Ragna Debats sekä Raquel Martinez.

Meillä on myös ilo ilmoittaa, että Marian, tytön joka sairastaa Rettin oireyhtymää, isä Josele Ferre osallistuu kisaan. Hän juoksee yhdessä Alvaro Navarron kanssa. Navarro on paikallinen pilotari-stara (perinteinen paikallinen urheilulaji). Obra Social La Caixa lahjoitti tähän hyväntekeväisyystempaukseen peräti 3000 euroa.

Tapahtumaa tukee la Diputación de Castellón ja Tuga Active Wear, joka on tapahtuman pääsponsori. Britannian tuotemerkki Inov8 on myös bileissä mukana yhdessä paikallisen kaupunginhallituksen Ayuntamiento de Borriolin kanssa.

 

Speak Your Mind

*