Global Running News  Global Running News
Vammat  Vammat
Nutrition Information  Nutrition
harjoittelu  Harjoittelu
Running Information Forums  Forums

   Running Information      USA Running      Running South Africa      Running New Zealand      Running UK      Running Ireland      Running Ireland      Deutsch Laufzeit      Copenhagen Marathon      Suomen Juoksu      Sverige Löpning      Tel Aviv Marathon      Running Australia      Running Kenya      Running Europe      Running Malta      Running Namibia

Tuusulanjärven maraton juostiin 22.4.

Säätiedotteet olivat luvanneet lauantaille upeaa juoksusäätä. Ja niinhän siinä kävi, että Tuusulanjärven maratonille osallistujat saivat nauttia upeasta säästä – oli aurinkoa, riittävästi lämpöä ja vain heikko tuulen henkäys kävi, kun jalkaa laitettiin toisen eteen Tuusulanjärven ympäristössä. Juoksuvarusteiksi monet olivat valinneetkin shortsit ja lyhythihaisen t-paidan. Itselleni tämä oli tämän vuoden ensimmäinen shortsilenkki!

*Yhteistyö Tuusulanjärven maratonin kanssa

Tuusulanjärven maraton juostiin lauantaina 22.4.

Rykmentintiellä, Tuusulan uimahallin kupeessa on suurehko nurmikkoalue ja sen laidalla oli myös Tuusulanjärven maratonin startti ja maalialue. Alueen ympärillä oli parkkitilaa reilusti ja auton saimme aivan lähelle kisatoimistoa. Reilun 300 osallistujan tapahtuma oli hyvin järjestetty. Startit oltiin porrastettu, mikä teki sen, että juoksun alkutaipaleelle ei syntynyt ruuhkaa, ja kisatoimistossa asiointi sujui todella nopeasti, kun haimme numerolaput.

Maratoonarit, joita tämän vuoden kisaan osallistui yhteensä 52, olivat lähteneet matkaan tuntia ennen, kuin oma startti kympin matkalle alkoi klo 11 yhdessä vitosen juoksijoiden kanssa. Oikeastaan kiva aika startata tuo klo 11, kun ei tarvinnut herätä kamalan aikaisin syömään aamupalaa. Hetki maaliin tulon jälkeen oli päivän viimeinen startti – puolimaratoonarit lähtivät nimittäin matkaan klo 12. Puolimaratonille osallistujia oli Tuusulassa eniten, 149, ja meitä kympin juoksijoita oli reilu 70.

Kisaraporttia kympin matkalta

Minulla on aina tapana lämmitellä kisareittiä pitkin niin, että käyn tsekkaamassa miltä reitin viimeinen kilometri näyttää, siinä tulee sopivasti 2 kilometrin lämmittely, jonka jälkeen teen vielä pienet venyttelyt sieltä mistä kiristää ja teen pieniä vetoja oletetulla kisavauhdilla.

Meillä oli selkeä suunnitelma vuoden ensimmäiselle juoksutapahtumalle ja kympille. Sen piti olla vähän kovempi treenijuoksu, eikä niinkään kisa. Tavoite oli juosta ensimmäinen 5 km 20:30 aikaan (4:06 vauhtia) ja sen jälkeen katsoa mitä tapahtuu. Jos tuntuu hyvältä, niin menoksi vaan, mutta kuitenkin niin että juoksu ei putoa alle 4:15 vauhtiin.

Heti starttiviivalta askellus tuntui todella hyvältä ja kelloon katsomatta yritin tasoittaa vauhtia 4:05:een. Ensimmäinen kilometri meni 3:50 vauhdilla (ihan liian kovaa!), toisen kilometerin aikana himmailin ylämäissä ja odottelin juoksukavereita, jotka olivat jääneet hieman jälkeen. Kolmannen kilometrin kohdalla huomasin, että nyt en meinaa edes pysyä treenikavereiden kyydissä. Miten ihmeessä selviäisin edessä olevat 7km, jos jalat painoivat jo tässä kohtaa matkaa?!

Tuskaistahan se oli! Puhtaalla tahdon voimalla ja kauhealla puuskutuksella pääsin maaliin. Yritin vain sinnitellä treenikavereiden kannoilla ja olla päästämättä heitä näkyvistä. Maaliviiva ylittyi aikaan 44:37 muutamia sekuntteja kavereiden perässä. Garminista katsoin kisan jälkeen, että ensimmäinen, toinen ja neljäs kilometri pysyivät tuossa alle 4:15 vauhdissa, mutta muuten kilometrit taittuivat melko paljon hitaammin.

Kiva juoksutapahtuma Tuusulassa

Kaunis aurinkoinen kevätsää ja silmälle miellyttävä reitti tekivät tapahtumasta itselle mieluisan. Muutamia mäkiä reitille mahtui mennen tullen, eikä se reittinä ole paras mahdollinen ennätysaikoihin, mutta nautiskelijalle se sopii oikein hyvin. Maisemat vaihtelivat mukavasti ja järven rantakin vilahti! Myös tapahtuma-alue oli väljä ja miellyttävä, ja juoksun jälkeen oli mukava levähtää nurmikolla.

Parasta tapahtumassa oli kuitenkin hintaan sisältyvä uimahalli! Kun juoksusta oltiin toivuttu ja käyty tankkaamassa energiaa tapahtuman juoma/ruoka-pisteellä, kävelimme nurmikon poikki Tuusulan uimahallille. Loppuverryttely uima-altaassa ja rentoutuminen saunassa jättivät todella hyvän mielen tapahtumasta.

Ensi kerralla Tuusulanjärvellä voisi juosta puolimaratonin. Olisihan se hienoa päästä juoksemaan järvi kertaalleen ympäri. Tänä vuonna tuo puolimaraton olisi ollut liian pitkä matka. Aloitimmehan talven jäljiltä treenaamaan vasta 2 viikkoa sitten!

Piia Doyle

Speak Your Mind

*