Global Running News  Global Running News
Vammat  Vammat
Nutrition Information  Nutrition
Running Training Information  Harjoittelu
Running Information Forums  Forums

   Running Information      USA Running      Running South Africa      Running New Zealand      Running UK      Running Ireland      Running Ireland      Deutsch Laufzeit      Copenhagen Marathon      Suomen Juoksu      Sverige Löpning      Tel Aviv Marathon      Running Australia      Running Kenya      Running Europe      Running Malta      Running Namibia

Uusi polkujuoksutapahtuma Helsinki City Trail

 

helsinki.city.trail

Ensimmäinen Helsinki City Trail 17.10.2015

Harva pääkaupunki pystyy tarjoamaan samanlaisia elämyksiä polkujuoksijoille, kuin Helsinki: luonnon ääniä, metsän tuoksua, kosken kohinaa ja korpimaisemia!

Polkujuoksu on noussut ihan hurjaan suosioon ja tapahtumille on kysyntää. Suosittujen Bodom Trail ja Nuuksio Classic tapahtumien järjestäjä, Classic Trails Finland ry, tarjoaa jälleen yhden unohtumattoman tapahtuman, ja tällä kertaa Helsingin vihreässä sydämessä, yli 100-vuotiaan Keskuspuiston poluilla ja kallioilla.

17. lokakuuta 2015 järjestettävä Helsinki City Trail kutsuu kaikki polkujuoksusta innostuneet kokemaan jotain ainutlaatuista. Helsinki City Trail on myös viimeisiä mahdollisuuksia kokea “Stadikan” lumo ennen kuin se vuodenvaihteessa sulkee ovensa kolmeksi pitkäksi vuodeksi perusteellisen remontin takia.

Tapahtuma tarjoaa kaksi kaunista reittivaihtoehtoa: puolimaratonin ja 12 kilometriä. Molempien matkojen lähtö tapahtuu Paloheinän ulkoilumajan läheisyydestä. Valitsitpa kumman matkan tahansa, luvassa on unohtumaton taival Paloheinän näköalapaikoilta Laakson kallioille ja maaliin legendaariselle Olympiastadionille. Puolimaratonilla pääset lisäksi nautiskelemaan Vantaanjoen Pitkäkosken kohinasta ja Haltialan korpimaisemista.

Mukana julkkiksia ja Yle

helsinki.city.trail
Tapahtumassa ovat polkujuoksun ensikertalaisina mukana myös Baba Lybeck, Virpi Sarasvuo ja Tommi Evilä. Kannattaa siis lähteä mukaan seuraamaan kuinka tunnetut suomalaiset pärjäävät Helsingin poluilla! Helsinki City Trailin Youtube-kanavalta voit seurata heidän valmistautumista elämänsä ensimmäiseen polkujuoksukisaan.

Myös Ylen Urheiluviikonloppu-ohjelma on tiiviisti mukana Helsinki City Traililla!

Helsinki City Traililla ikäsarjat

Monista polkujuoksukisoista poiketen Helsinki City Traililla on käytössä myös ikäsarjat. Yleisen luokan lisäksi tarjolla on sarjat alle 20-vuotiaille sekä yli 40-, yli 50- ja yli 60-vuotiaille.

Lisäksi ilmoittautumisen yhteydessä kerrotaan tavoiteaika, joka helpottaa juoksijoiden jakamista lähtöeriin. Ne, jotka haluavat kilvoitella tosissaan kärkisijoista, voivat hakea kuumaan ryhmään.

Helsinki City Trail reitti

Kisareitti kulkee pääosin Helsingin keskuspuiston vauhdikkailla metsäpoluilla ja kallioilla, joissa korkeuserot ovat maltillisia, mutta satunnaiset juurakko- ja kivikkopätkät vaativat keskittymistä askeltamiseen. Nousumetrejä reitillä kertyy eniten Paloheinän mäellä, jossa heti alkuun venytetään jonoa  sopivasti ennen kapeille metsäpoluille siirtymistä. Puolimaratonin reitti tarjoaa lisäksi peltomaisemia Vantaanjoen rannassa, käväisee Vantaan puolella Pitkäkosken tietämillä, ja kiertelee Paloheinän korpikuusikoissa ja pitkospuilla. Muutama lyhyt hiekkatieosuus yhdistää parhaat polut hienoksi kokonaisuudeksi, joka johdattaa osanottajat loppuhuipennukseen Olympiastadionille, jonne polut vievät lähes portille asti.

Jos olet kiinnostunut tietämään tarkemmin, millaista juoksualustaa reiteillä on odotettavissa, niin kurkkaa tänne

Reitti sopii erinomaisesti ensimmäiseksi polkujuoksukokemukseksi, mutta on täyttä tavaraa myös polkuja enemmänkin tallanneille. Jos tämä Helsingin juoksukeidas ei ole sinulle ennestään tuttu, tai olet liikkunut siellä vain ulkoiluteitä pitkin, on luvassa melkoinen yllätys: keskeltä pääkaupunkia löytyy kymmeniä kilometrejä fantastisia juoksupolkuja! Tämän kisan ansiosta Helsinki tunnetaan jatkossa paitsi Suomen, myös polkujuoksun pääkaupunkina.

Lisä infoa ja tarkat reittikartat löytyvät Helsinki City Trailin kotisivuilta: www.helsinkicitytrail.fi 

Myös ilmoittautuminen tapahtuu kotisivun kautta.

Speak Your Mind

*