Global Running News  Global Running News
Vammat  Vammat
Nutrition Information  Nutrition
Running Training Information  Harjoittelu
Running Information Forums  Forums

   Running Information      USA Running      Running South Africa      Running New Zealand      Running UK      Running Ireland      Running Ireland      Deutsch Laufzeit      Copenhagen Marathon      Suomen Juoksu      Sverige Löpning      Tel Aviv Marathon      Running Australia      Running Kenya      Running Europe      Running Malta      Running Namibia

Parhaat urheilusovellukset niin faneille kuin urheilijoillekin

Tämän päivän yhteiskunnassa urheilullista ja terveellisiä elämäntapoja painotetaan ja siihen pyritään rohkaisemaan ihan työpaikoillakin. Erilaiset aktiivisuuskupongit ja -tapahtumat ovat vain yksi tapa saada työntekijöitä liikkumaan ja purkamaan arjen stressiä esimerkiksi kuntosalille. Liikkumista edistäviä projekteja tuotetaan kaupunkien ja valtionkin tasolla, jonka tuloksia ollaan myös pikkuhiljaa näkemässä.

Parhaat urheilusovellukset niin faneille kuin urheilijoillekin

Liikkuminen ei tarkoita kuitenkaan pelkästään kuntoilua tai urheiluharrastusta: hyvää kuntoa varten voi riittää pelkkä arkinen hyötyliikunta tai metsissä käveleminen. Joillekin urheilullisuus ja harrastukset eivät pääty kotiin tullessa vaan tällöin moni siirtyy penkkiurheilun pariin ja avaavat kännykästä vaikka UrheiluSuomi.com -sivuston.

Penkkiurheilu on yhtä tärkeä osa suomalaista identiteettiä kuin liikuntakin. Se nähdään helposti siitä, kuinka menestyvien suomalaisurheilijoiden ottelut ja kilpailut kipuavat kerta toisensa jälkeen television eniten seuratuimpien televisio-ohjelmien kärkeen. Tänä päivänä kuitenkin niin urheilijat kuin penkkiurheilijat saavat lisähyötyä harrastukseensa erilaisten sovellusten kautta.

Sovellukset voivat auttaa suunnittelemaan harjoitusohjelmaa, kertomaan kunnosta tai auttamaan penkkiurheilijoita pysymään kärryillä urheilumaailman tapahtumista. Seuraavassa listassa on muutama käytännöllinen mobiilisovellus, jotka helpottavat jokaisen urheilufanin tai urheilijan arkea.

Liikuntaa harrastaville

Jos mietit liikunnan aloittamista tai olet jo ahkera liikkuja, sen avuksi on saatavilla useita eri sovelluksia. Monet niistä ovat maailmankuuluja, mutta mukana on useita suomalaisvalmisteista nimeä. Google Fit edustaa ryhmistä ensimmäistä. Sen kautta kuntoilija voi tarkkailla päivittäistä liikkumistaan, askelmääriään ja cardio-pisteitä. Sovellus voidaan yhdistää myös lukuisiin älykelloon.

Photo by dylan nolte on Unsplash

Seuraava hyödyllinen urheilusovellus on nimeltään Sports Tracker. Palkittu sovellus avustaa kestävyysharjoittelussa päiväkirjan muodossa. Se rekisteröi esimerkiksi treeniajat, matkat ja korkeuserot. Siihen voidaan asettaa tavoitteita, siltä voi saada palautetta tai hälytyksiä sykerajojen ylityksistä. Sports Tracker voidaan yhdistää sykevyöhön ja Wear OS urheilu- ja älykellojen kanssa.

Penkkiurheilijoita hellitään

Sohvan perukoilla makoileminen ja urheilun seuraaminen ei voisi olla parempaa kuin se tänä päivänä on. Netti on pullollaan erilaisia tulospalveluja ja sovelluksia, jotka voidaan helposti ladata kännykälle ja saada heti push-ilmoituksena tärkeän ottelun tiedot. Myös vedonlyönti kuuluu tärkeänä osana penkkiurheilua, ja monet vedonlyöntisivustot tarjoavat oman, laadukkaan mobiilisovelluksen.

Tunnetuin niistä on taatusti William Hill, jonka vedonlyöntisovelluksen kautta voidaan esimerkiksi seurata otteluita suorana lähetyksenä tai lyödä vetoa mistä vain sivuston kymmeniä lajeja kattavasta vetovalikoimasta. Samat sivustot tarjoavat myös tarkkaa tulosseurantaa sekä tilastotietoa, josta on erittäin suuri hyöty.

Kesäkuntoon haaliville

Jos uuden vuoden lupauksesi on karistaa ne viimeiset liikakilot, erilaiset mobiilisovellukset voivat helpottaa urakkaa. Terveellinen tapa laihduttaa on lisätä liikuntaa ja vähentää ravinnosta saatuja kaloreita, mutta kuitenkaan menettämättä tärkeitä vitamiineja, rasvoja, kivennäisaineita ja proteiineja.

Tehokkaat laihdutussovellukset keksittyvätkin informoimaan enemmänkin ruoasta ja kaloreista sekä auttavat pitämään ruokapäiväkirjaa. Niiden vierelle kannattaakin ladata myös jonkinlainen kuntoilusovellus, johon voi asettaa itselleen tavoitteen ja kuntoilla sen antaman palautteen ja suunnitelman mukaan.

Hyvä laihdutussovellus on nimeltään Yazio, joka laskee kaloreita. Ohjelma ilmoittaa joka päivä päivittäisen tavoitekalorimäärän, jonka se jakaa aterioiden mukaan. Siitä voi saada hyödyllisiä reseptejä sekä siihen voi lisätä tehdyn liikunnan, jonka se ottaa huomioon päivittäisissä kalorilaskelmissa.

Rentoutuminen ja palautuminen liikuntasuorituksen jälkeen

Pelkkä arjen stressi voi vaikeuttaa nukkumista, jolloin palautuminen jää vähäiselle. Tällöinkin apuun voi rientää erilaiset sovellukset. Niistä on hyötyä myös rentoutumiseen kovien treenien jälkeen tai ehkäpä rauhoittumiseen kiihkeän ottelun kahinoiden päättyessä. Todistetusti monet näistä sovelluksista ovat parantaneet elämänlaatua ja auttaneet pääsemään eroon stressistä.

Insight Timer on yksi suosituimmista. Se auttaa nukahtamisessa ja arjen stressin häätämisessä. Sovelluksesta löytyy suuria määriä erilaisia meditaatio-, keskittymis- ja hengitysharjoituksia, mutta omien harjoitustenkin laatiminen on mahdollista. Lisämaksulla valikoimaa voi kasvattaa entisestään.

Treenien jälkeen palautuminen ja venyttely ovat niin ikään tärkeää. Ilmainen Sworkit Stretching & Pilates -sovellus antaa mahdollisuuden valita perinteisistä venyttelyharjoituksista tai pilateksesta. Voit lisäksi räätälöidä itsellesi täysin oman treenin valitsemalla erilaisia harjoitteita. Venytykset tehdään ruudulla esiintyvän hahmon malliliikkeiden ja ääniohjeiden mukaan helposti.

Kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin

Suomalainen You-sovellus tarjoaa hieman erilaisen lähestymistavan. Sen kautta voit parantaa kokonaista hyvinvointiasi laaja-alaisten harjoitteiden avulla, joita johdattavat asettamasi tavoitteet. Ne voivat koskea esimerkiksi sosiaalisia suhteita, henkistä hyvinvointia, fyysistä kuntoa tai vaikka kiitollisuutta.

You:ssa on monia inspiroivia ja tutkimukseen perustuvia tietoja sekä vinkkejä valitusta aiheesta, joita voit itse toteuttaa konkreettisilla askelilla. Musiikki auttaa myös muuttamaan mieltä paremmaksi, joten muista kuunnella säännöllisesti lempimusiikkiasi esimerkiksi Spotify-sovelluksen kautta.

 

Speak Your Mind

*