Global Running News  Global Running News
Vammat  Vammat
Nutrition Information  Nutrition
harjoittelu  Harjoittelu
Running Information Forums  Forums

   Running Information      USA Running      Running South Africa      Running New Zealand      Running UK      Running Ireland      Running Ireland      Deutsch Laufzeit      Copenhagen Marathon      Suomen Juoksu      Sverige Löpning      Tel Aviv Marathon      Running Australia      Running Kenya      Running Europe      Running Malta      Running Namibia

Footbic –kuntoutuksella jalat ja kehon linjat kuntoon

Footbic -kuntoutuksella jalat ja kehon linjat kuntoon

Footbic on jalkaterien kuntoutusohjelma, jolla vahvistetaan jalan tukilihaksia ja kuntoutetaan jalkojen virheasennosta johtuvia vääristymiä ja kiputiloja. Jalkaterän heikkouksien ja virheasentojen on todettu aiheuttavan erilaisia kiputiloja joka puolella kehoa, ei siis vain alaraajoissa. Polvi-, lonkka-, lantio-, alaselkä ja jopa yläruumiin kivut voivat johtua jalkaterien huonosta kunnosta tai vääränlaisesta askelluksesta. 

CTN Recovery Clinicillä työskentelevä Ahto Kärnä on fysioterapeutti ja Footbic -menetelmän kehittäjä. Footbic-terapiapalloilla toteutetulla kuntoutuksella ja oikeanlaisilla pohjallisilla vahvistetaan jalan tukilihaksia ja kuntoutetaan jalkojen virheasennoista johtuvia vääristymiä. 

Kuntoutus alkaa aina jalkojen analyysillä

Jalkaterien kuntoutus alkaa jalkojen asento- ja askelanalyysillä, jonka perusteella nähdään jalkaterien sekä lantion virheasennot. Tämän jälkeen teetetään yksilölliset pohjalliset,  joita tulee käyttää 3-6 kk tarpeen mukaan. Tuossa ajassa jalkojen lihakset ja nivelet muokkaantuvat uuteen asentoon, jonka jälkeen kehon oma lihaksisto laitetaan töihin ylläpitämään asentoa.  

Jalkojen lihasten ja nivelten kuntoutuksessa käytetään pohjallisten lisäksi Footbic-palloja ja niillä tehtäviä jumppaliikkeitä. Footbic-palloilla tehdyt jalan jumppaliikkeet mm. vähentävät jalkalihaksien kireyksiä ja täten lisäävät jalkojen liikkuvuutta, joustavuutta ja liikeratoja. Palloilla tehtävät harjoitteet kehittävät myös tasapainoa sekä vahvistavat monipuolisesti alaraajojen ja keskivartalon lihaksistoa.

Footbic terapiapallot

Cryoterapia – Huippukylmähoito Footbic kuntoutuksen tukena

Fysioterapeuttina työskentelevä Kärnä vannoo myös huippukylmähoidon eli cryoterapian nimeen. Cryoterapia on nykyaikaisinta huippukylmähoitoa. Se tarjoaa tehokkaan ja täysin turvallisen kylmähoidon koko keholle tai paikallisesti hoidettavalle alueelle. Hoitolämpötila voidaan nostaa jopa -130°C asteeseen  ja hoidon kesto on noin 1-3 minuuttia. Hoito saa aikaan ihon pintasolukon simuloidun hätätilan eli thermoshokin, joka aktivoi kehon oman hälytysjärjestelmän. Tämä saa aikaan sen, että keho alkaa tuottamaan hyvinvointia lisääviä entsyymejä ja hormoneja, jotka edesauttavat kehon parantumista ja palautumista. Huippukylmähoito nopeuttaa kuntoutumista ja vie kivut välittömästi pois.

Huippukylmähoito on täysin luonnollinen ja lääkkeetön apu moneen erilaiseen vaivaan. Kylmälaitteella tehdyn hoidon teho on niin suuri, että usein jo 2-3 hoitokertaa laitteella riittää. Saman vamman kuntoutukseen on aikaisemmin saattanut tarvita 15 fysiokäyntiä. “Maailman parasta fysioterapiaa”, kehuu Kärnä.

Kokonaisvaltaisella hoidolla saadaan aikaan paras mahdollinen ja pysyvä tulos. Kärnä tarkistaa aina jalkojen asennon sekä askelluksen, sillä 90 prosenttia tapauksista syy kipuiluun löytyy jaloista. Cryoterapialla saadaan nopeasti tulehdus pois kipupaikasta, mutta jos jalkojen asento on väärä palaavat kivut pian takaisin. Tämän takia Kärnä mielellään hoitaa samalla jalat ja linjaukset kuntoon pohjallisilla ja Footbickuntoutuksella. 

Monipuolinen CTN Recovery Clinic on palautumiseen erikoistunut hoitola

CTN Recovery Clinic tarjoaa kehonhuollon ammattilaisten palveluja Martinlaaksossa. Heillä on käytössään Suomessa patentoidut, nykyaikaisimmat hoitolaitteet. Laitteet myös valmistetaan Suomessa. Footbic kuntoutuksen lisäksi palveluihin kuuluvat mm. fysioterapia, cryoterapia, hieronta ja monet muut palautumista parantavat hoidot.

Varaa aika jalka-analyysiin CTN Recovery Clinicille tämän linkin kautta ja valitse sieltä fysioterapia ja fysioterapeutti Atte Kärnä.

 

Artikkeli tehty yhteistyössä CTN Recovery Clinicin kanssa

Kirjoittanut: Piia Doyle

Speak Your Mind

*