Global Running News  Global Running News
Vammat  Vammat
Nutrition Information  Nutrition
harjoittelu  Harjoittelu
Running Information Forums  Forums

   Running Information      USA Running      Running South Africa      Running New Zealand      Running UK      Running Ireland      Running Ireland      Deutsch Laufzeit      Copenhagen Marathon      Suomen Juoksu      Sverige Löpning      Tel Aviv Marathon      Running Australia      Running Kenya      Running Europe      Running Malta      Running Namibia

Juoksijoille apua Cryoterapiasta – huippukylmähoidosta

Eikö keho palaudu riittävän nopeasti treenin tai kisan jälkeen?
Milloin viimeksi koit kipua juostessa?

Suurin osa meistä tietää, millaista on treenata, kun jotain kohtaa kolottaa tai miten pitkään palautuminen voi kestää kovan urheilusuorituksen jälkeen. Loukkaantumiset ovat aina ikäviä, ja palautuminen takaisin harjoittelu- tai kisakuntoon voi kestää kauankin. 

CTN Recovery Clinic tarjoaa apua juoksijan vaivoihin

Martinlaaksossa sijaitseva CTN Recovery Clinic on palautumiseen erikoistunut hoitola, joka tarjoaa monipuolisia palveluja edistämään kehon palautumista harjoittelun, urheilusuorituksen ja loukkaantumisen jälkeen. Palveluihin kuuluvat mm. huippukylmähoito eli cryoterapia, fysioterapia, hieronta ja Footbic jalkaterien kuntoutus. 

Huippukylmähoidosta apua kiputiloihin ja palautumiseen

Jää- ja kylmähoito on vakiintunut ensiapu useimpiin liikuntavammoihin. Sitä käytetään myös apuna rasituksesta palautumiseen. Kylmän avulla pienennetään turvotusta, kipua ja tulehdusta sekä lisätään kehon liikkuvuutta. Samalla kylmä lisää aineenvaihduntaa, joka edistää kehon palautumista. 

Cryoterapia on nykyaikaisinta huippukylmähoitoa. Se tarjoaa tehokkaan ja täysin turvallisen kylmähoidon koko keholle tai paikallisesti hoidettavalle alueelle. Hoitolämpötila voidaan nostaa jopa -130°C asteeseen  ja hoidon kesto on noin 1-3 minuuttia. Hoito saa aikaan ihon pintasolukon simuloidun hätätilan eli thermoshokin, joka aktivoi kehon oman hälytysjärjestelmän. Tämä saa aikaan sen, että keho alkaa tuottamaan hyvinvointia lisääviä entsyymejä ja hormoneja, jotka edesauttavat kehon parantumista ja palautumista. 

Huippukylmähoito on täysin luonnollinen ja lääkkeetön apu moneen erilaiseen vaivaan. Kylmälaitteella tehdyn hoidon teho on niin suuri, että usein jo 2-3 hoitokertaa laitteella riittää. Saman vamman kuntoutukseen on aikaisemmin saattanut tarvita 15 fysiokäyntiä. 

CRYO°CABIN – huippukylmähoitoa koko keholle. Kokonaisvaltainen kehon jäähdyttäminen lisää hyvää oloa sekä edesauttaa vammoista ja rasituksesta toipumista. Hoito virkistää ja vapauttaa hyvänolon hormoneja ja entsyymejä, nopeuttaa lihasten palautumista, vähentää maitohappoja ja lisää liikkuvuutta. 

X°CRYO on paikallishoitoa, ja se on suunniteltu paikalliseen huippukylmähoitoon ja sopii mm. urheiluvammojen, selkä-niska-hartia alueen, nyrjähdysten ja muiden pehmytkudosvaurioiden hoitoon. 

Huippukylmähoitoa paikallisesti juoksuvamman hoitoon

Cryoterapian hyödyt lyhyesti:

Huippukylmähoidon teho perustuu ihokudoksen nopeaan ja hallittuun jäähdytykseen ja sillä on monenlaisia hyötyjä:

  • nopeuttaa toipumista vammoista ja leikkauksista
  • helpottaa kroonista kipua ja niveltulehduksia 
  • vähentää turvotusta ja nestekertymiä
  • nopeuttaa lihasten palautumista
  • vähentää maitohappoja
  • lisää liikkuvuutta
  • nopeuttaa aineenvaihduntaa

 

CTN Recovery Clinic tarjoaa kehonhuollon ammattilaisten palveluja Martinlaaksossa. Heillä on käytössään suomessa patentoidut, nykyaikaisimmat hoitolaitteet. Laitteet myös valmistetaan Suomessa. 

Lue lisää cryoterapian hyödyistä ja löydä hoitola läheltä sinua CTN sivuilta

 

Artikkeli tehty yhteistyössä CTN Recovery Clinicin kanssa

Kirjoittanut: Piia Doyle

 

Speak Your Mind

*