Global Running News  Global Running News
Vammat  Vammat
Nutrition Information  Nutrition
harjoittelu  Harjoittelu
Running Information Forums  Forums

   Running Information      USA Running      Running South Africa      Running New Zealand      Running UK      Running Ireland      Running Ireland      Deutsch Laufzeit      Copenhagen Marathon      Suomen Juoksu      Sverige Löpning      Tel Aviv Marathon      Running Australia      Running Kenya      Running Europe      Running Malta      Running Namibia

Sykkeen mittaus

 

syke

Ota sykkeen mittaus tavaksi

Parasta mitä urheileva henkilö voi tehdä, on seurata pulssiaan/sydämen sykettään. Oma syke on hyvä tietolähde, usein varoitusmerkki siitä, että kehosi tarvitsee lepoa. Se on myös tärkeä osa harjoittelua. Koska tämä on aloittelijoille tarkoitettu sivusto, emme tässä kohtaa selitä sen enempää harjoitusmenetelmistä joissa hyödynnetään pulssia/sydämen sykettä. Sen sijaan, kerromme miten tarkistat sykkeesi rutiininomaisesti aamuisin sekä annamme tietoa siitä miten voit seurata harjoittelusi tehokkuutta tulevaisuudessa.

Miten mitata sykettä

Paras aika pulssin ottoon on aamulla. Yleisin paikka mitata pulssi on peukalon puoleisen valtimon kohdalta ranteessa. Kun heräät, kosketa tätä aluetta kevyesti kunnes tunnet pulssin/sydämen sykkeen. Laske sykkeiden lukumäärä 15 sekunnin ajan ja kerro neljällä – näin saat päivittäisen sykkeesi.

Tämä syke vaihtelee ihmisestä ihmiseen ja on vain osoitus leposykkeestä. “Normaali” leposyke miehillä on 72 lyöntiä minuutissa (bpm = beats per minute) ja naisilla 80 bpm. 10 lyöntiä molemmin puolin katsotaan vielä normaaliksi.

Kirjaa aamuiset sykeluvut ylös päiväkirjaan/harjoitusvihkoon. Kirjaa ylös myös tekemäsi juoksu- ja muut urheiluharjoitukset sekä kuvaile hieman miltä olosi tuntui jokaisen harjoittelun aikana.

Sitä mukaa kun peruskuntosi nousee, tulet huomaamaan, että aamuinen leposykkeesi laskee.

Lisää artikkeleita aloittalijalle:

 

Kirjoittanut: Piia Doyle

 

 

Trackbacks

  1. […] apu juoksemiseen on myös sykemittari. Sykkeen seuraamisella näkee hyvin, milloin rasitusta voi alkaa lisäämään. Sykkeen seuraaminen tekee juoksemisesta […]

Speak Your Mind

*