Global Running News  Global Running News
Vammat  Vammat
Nutrition Information  Nutrition
harjoittelu  Harjoittelu
Running Information Forums  Forums

   Running Information      USA Running      Running South Africa      Running New Zealand      Running UK      Running Ireland      Running Ireland      Deutsch Laufzeit      Copenhagen Marathon      Suomen Juoksu      Sverige Löpning      Tel Aviv Marathon      Running Australia      Running Kenya      Running Europe      Running Malta      Running Namibia

Testissä New Balance Fresh Foam 1080

 

NB.freshfoam.1080

Tällä kertaa testissä ovat olleet New Balancen Fresh Foam 1080 juoksukengät. Aikaisemmin testaamiini New Balancen Vazee Rush kenkiin verrattuna nämä Fresh Foam 1080 ovat ihan eri tyyppiset tossut, mutta Rushien tavoin Fresh Foamit ovat päässeet osaksi vakiovarustustani. On tainnut ikuisesta Nike-fanista tulla New Balance-fani!

Tuote: Naisten New Balance Fresh Foam 1080
Tyyppi: Neutraali vaimennus
Koko: 40
Droppi: 8 mm
Paino: 247 g
Suositushinta: 199 €

Ominaisuudet: Valmistajan mukaan pehmeä ja luonnostaan vakaa Fresh Foam 1080 edustaa sitä, miltä ensiluokkaisen ja vaimennetun juoksulenkin pitäisi tuntua neutraalille askeltajalle. Neutraalisti askeltavien juoksijoiden jaloista tutkitun tiedon perusteella New Balance kehitti uniikin Fresh Foam välipohjan, joka takaa ainutlaatuisen juoksutuntuman. Kengän ulkopohja on puhallettua kumia. Kengän päällysosassa on käytetty edistyksellistä verkkoneulosmateriaalia, joka mukautuu jalkaasi. Ortholite® pohjallinen säilyttää hyvin muotonsa, vaimentaa iskuja ja tekee kengästä entistäkin kevyemmän käyttää.

Testaaja: Testaaja: 39-vuotias liikuntatieteiden maisteri ja kolmen lapsen äiti, joka harjoittelee tavoitteellisesti, parhaimpina viikkoina 40-50 km. Paino 55 kg, pituus 167 cm, normaali (ei pronaatiota) keskijalan askellus. Kympin ennätys 39:25 (2014) ja puolikkaan 1:31 (2015).

New Balance Fresh Foam 1080 monipuolinen treenikenkä

Testi: Fresh Foamit sujahtivat ihanan sukkamaisesti jalkaan ja istuvuus tuntui heti huippuhyvältä. Mikä pisti silmään oli kengän lestin leveys, joka virtaviivaisen Vazee Rushin jälkeen tuntui kookkaalta. Huomio kiinnittyi myös kengän painoon. Painoa Fresh Foamilla on peräti 66 g enemmän kuin sirolla Rushilla. Alkuun juostessa kenkä tuntui siis kokonsa ja painonsa puolesta kömpelöltä, mutta kaikkeen tottuu. Kömpelyyden tunnetta luultavasti lisäsi kengän jäykkyys.

Lähden aina uusilla kengillä varovasti liikkeelle. Pehmitän niitä kävellen muutaman kerran, ja jos mahdollista, niin laitan uusiin kenkiin vanhojen kenkien pohjalliset muutamalle ensimmäiselle lenkille (oman jalan muotoiset pohjalliset pehmentävät hitusen verran uutta ja jäykkää kenkää). Ensimmäiset lenkit uusilla kengillä ovat ihan vain 15-20 minuutin pituisia, ja jos ne menevät kivuitta (ei outoja tuntemuksia jalkaterissä, pohkeissa tai polvissa) pidennän lenkkejä systemaattisesti.

“Kömpelön” alun jälkeen, olen saanut Fresh Foameista monipuoliset treenitossut. Vazee Rushit olen säästänyt radalle ja nopeatempoisille lyhyemmille matkoille, mutta muulloin kyllä sujautan jalkaani Fresh Foamit, olipa kyseessä lyhyt palauttelulenkki tai treeniviikon pisin juoksu. Olinkin jo vähän aikaa kaivannut uusia kenkiä pidemmille yli 10 km lenkeille, joille kaipaan hieman enemmän vaimennusta. Fresh Foamit tarjoavat erinomaisen vaimennuksen ja stabiilin tuen jalalle.

Kengän sisäosa on todella pehmeän ja miellyttävän tuntuinen jalan alla askellettaessa. Kengänpohja, kenties Fresh Foam välipohjan ansiosta, on kuitenkin jäykkä, minkä takia askellus ei ole ihan niin rullaava kuin sen toivoisi olevan. Tämän takia en ottaisi Fresh Foam 1080 kenkiä kisakengiksi, mutta harjoitteluun ne ovat erinomaiset – stabiilit ja vaimentavat.

Kenkää voisi siis suositella neutraalille askeltajalle, joka tarvitsee monipuolisen treenikengän ja reilummin vaimennusta harjoitteluun.

Plussat: hyvä vaimennus, mukavat jalkaan
Miinukset: jäykkä välipohja

Yhteenveto: New Balancen Fresh Foam 1080 on sitä mitä lupaakin – vaimennettu kenkä neutraalille askeltajalle. Todella mukava kenkä jalkaan, mutta jäykkä pohjamateriaali vähentää kengän rullaavuutta. Stabiili kenkä harjoitteluun.

fresh.foam.1080

Kirjoittanut: Piia Doyle

Speak Your Mind

*