Global Running News  Global Running News
Vammat  Vammat
Nutrition Information  Nutrition
Running Training Information  Harjoittelu
Running Information Forums  Forums

   Running Information      USA Running      Running South Africa      Running New Zealand      Running UK      Running Ireland      Running Ireland      Deutsch Laufzeit      Copenhagen Marathon      Suomen Juoksu      Sverige Löpning      Tel Aviv Marathon      Running Australia      Running Kenya      Running Europe      Running Malta      Running Namibia

Testissä New Balance Vazee Rush juoksukengät

 

newbalance vazee rush

Saimme testiin New Balancen Vazee Rush kengät, jotka valmistajan mukaan päästävät endorfiinit valloilleen ja saavat juoksijan poikkeamaan rutiineista. Kengästä löytyy kaikki ominaisuudet mitä tarvitaan, eikä mitään ylimääräistä.

Tuote: Naisten New Balance Vazee Rush
Droppi: 6 mm
Koko: 40
Paino: 181 g
Tyyppi: Neutraali
Hinta: 149 €

Ominaisuudet: New Balancen REVlite® kevyt välipohjamateriaali lisää vaimennusta ja yhdessä kaarevaksi muotoillun ulkopohjan kanssa antavat paremman juoksutuntuman. FantomFit päällysosan muotoilu- ja nauhoitusjärjestelmä tukee jalkaa kevyesti sekä takaa erinomaisen istuvuuden. Vazee Rusheissa on saumaton ja hengittävä päällinen.

Testaaja: 39-vuotias liikuntatieteiden maisteri ja kolmen lapsen äiti, joka harjoittelee parhaimpina aikoina 40-50 km viikossa. Paino 55 kg, pituus 167 cm, normaali (ei pronaatiota) keskijalan askellus. Kympin ennätys 39:25 (2014) ja puolikkaan 1:31 (2015)

New Balance Vazee Rush iloinen yllättäjä

Testi: Nämä olivat elämäni ensimmäiset New Balance lenkkarit. Kun laitoin Vazee Rushit jalkaan, ihastuin kenkiin välittömästi. Harva kenkä tuntuu niin hyvältä jalkaan ensi kokeilulla, joten olin intoa täynnä ja melko varma, että näistä tulisi uudet luottokenkäni. Kävellessä kengät ovat kuin unelma.

Ensimmäisen juoksulenkin jälkeen huomasin harmistuksekseni, että Vazee Rushit ovat hieman kovemmat kuin olin toivonut. Jalkani ovat tottuneet luottokenkiini, jotka ovat kuin aamutossut ja joilla juoksen ilman ongelmia aina 25 kilometriin asti (sen pidemmälle en ole vielä koskaan juossut).

Vazee rushit ovat kyllä niin mukavat jalassa, ja tyylikäätkin, että ne mielellään laittaisi jalkaan ihan vapaa-ajallakin. Olen juossut Vazee Rusheilla nyt useamman kuukauden. Aluksi laitoin ne jalkaan lyhyemmille lenkeille ja aina kun lähdin urheilukentälle tekemään intervalleja. Vazee Rushit tarjoavat juuri parastaan, kun mennään hieman kovempaa. Kengän muotoilu takaa sen, että ne rullaavat sulavasti. Pohjan materiaali on mukavan kimmoisa tarjoten hyvän ponnahduksen alustasta.

newbalance vazee rush

Ensimmäisten lumien jälkeen, siirryin lähes kokonaan sisäharjoitteluun ja käyttämään Vazee Rusheja. Pari kertaa olen juossut lumella ulkona, jolloin jalkaani ovat sujahtaneet Inovin Terraclawt. Rushit olivat ainoat puhtaana pysyneet kenkäni, joten otin niistä itselleni harjoituskengät juoksumatolle. Ajattelin myös, että hieman joustava juoksumatto on hyvä alusta totutella hieman kimmoisampaan kenkään. Matolla Vazee Rushit ovat olleet mainio treenikaveri. Yhdessä ollaan juostu aina tuntiin asti. Kengät ja kroppa kyllä kestäisivät pidempäänkin, mutta henkisesti tekee tiukkaa 😉

Kun ulkona tiet hetkeksi sulivat, laitoin lenkille jalkaan taas omat luottokenkäni. Ne eivät jostain syystä tuntuneetkaan enää niin hyviltä. Pehmeät ja tossumaiset ne kyllä olivat, mutta sellainen kimmoisuus ja hyvä pohjatuntuma alustaan niistä yhtäkkiä puuttui.

Luulenpa, kun kevät koittaa, tiet sulavat ja salikausi päättyy, niin otan Vazee Rushit taas ulkoilemaan ja myös pidemmille lenkeille mukaan.

New Balancen nauhat ovat miellyttävää materiaalia, helppo tiukentaa ja sitoa, ja juuri sopivan pituiset tuplasolmulle. Olen myös saanut paljon positiivisia kommentteja kenkien ulkonäöstä!

Plussat: mukavat jalkaan, pohjan muotoilu ja kimmoisuus
Miinukset: alkutuntuma kovahko pohja

Yhteenveto: New Balance on onnistunut luomaan erittäin kevyet ja rullaavat kengät, joista löytyy tarpeeksi tukea ja mukavasti kimmoisuutta. Vazee Rushien saumaton päällinen tekee kengistä huippumukavat jalkaan. Parhaimmillaan Vazee Rushit ovat hieman reippaamassa vauhdissa, jolloin pohjan kaareva muotoilu pääsee esittämään parastaan. Silloin ne endorfiinitkin pääsevät viimeistään valloilleen.

 

Speak Your Mind

*