Global Running News  Global Running News
Vammat  Vammat
Nutrition Information  Nutrition
Running Training Information  Harjoittelu
Running Information Forums  Forums

   Running Information      USA Running      Running South Africa      Running New Zealand      Running UK      Running Ireland      Running Ireland      Deutsch Laufzeit      Copenhagen Marathon      Suomen Juoksu      Sverige Löpning      Tel Aviv Marathon      Running Australia      Running Kenya      Running Europe      Running Malta      Running Namibia

Triyaiza Run Lanzarote

 

07.triyaiza.run

Reilu viikko sitten Playa Blancassa järjestetty 10,6 km kisa jäi tämän kesän viimeiseksi Lanzarotella. Ensimmäisen kerran juoksin samaisen kisan 2 vuotta sitten, ja pidimme tapahtumaa niin kivana, että palasimme koko perheen voimin joka vuosi sen jälkeen.

Triyaiza Run järjestetään Lanzaroten eteläisimmässä lomakylässä Playa Blancassa. Playa Blanca on omasta mielestäni todella viihtyisä ja kaunis pikku kaupunki, josta on upeat näkymät naapurisaarelle Fuerteventuraan, joka sijaitsee vain 30 minuutin laivamatkan päässä Lanzarotesta. Lähtö- ja maalialue on ihan keskustan rannan tuntumassa pienellä aukiolla. Reitti kulkee pitkin rantakatua, ohi valkoisten hiekkarantojen ja hotellien aina saaren eteläisimpään kärkeen asti, jossa seisoo modernimpi majakka vanhan ja ränsistyneen majakan vieressä, mistä reitti kääntyy takaisin. Reitti on yllättävän mäkinen ja lomalaisia, jotka ovat ihan omissa maailmoissaan, saa varoa melkein koko matkan ajan.

Reitti ei sinänsä ole mieluinen, ja se juostaan lähes pahimpaan mahdolliseen aikaan. Startti tapahtuu klo 11, jolloin aurinko on noussut jo lähes korkeimpaan mahdolliseen kohtaan ja porottaa kuumasti. Juomapisteitä ei ole matkalla kuin yksi 2,5 km kohdalla, eli vettä saa mukillisen kahdesti. Itse olin onnekas, sillä koutsi oli reitin varrella ja tarjosi vettä muutaman kerran.

Juoksusta sen verran, että sain juosta jo toistamiseen ihan oman juoksun. Yritin aloittaa hieman varovaisemmin ja säästellä voimia loppua kohden, mutta kuumuus ja kumpuileva maasto tekivät tehtävänsä, eikä niitä voimia kovin nopeaan juoksuun riittänyt. Olin tänä vuonna 10 sekuntia hitaampi ajalla 46:49 (keskivauhti 4:25 min/km) kuin edellisenä vuonna. Voitin kisan molempina.

Parasta koko tapahtumassa on järjestäjien luoma kisatunnelma ja -paikka. Lasten kisa on ennen aikuisten kisaa, ja tällä kertaa kaikki perheemme 3 lasta juoksivat kukin omassa sarjassaan. Aikuisten kisan jälkeen järjestäjät tarjoavat kaikille osallistujille paellaa, leipää ja juomaa. Kaikki tämä maksaa aikuisilta vain 10€, ja osallistumismaksuun kuuluu vielä t-paita. Lapsilta osallistuminen maksoi 4€ ja heille kuului osallistumiseen myös t-paita, ruoka ja juoma. Vähän eri luokaa, kuin osallistumismaksut esim. Suomessa 😉

Tapahtuma on tunnettu myös hyvistä arvontapalkinnoistaan. Viime vuonna perheen nuorimmainen voitti edestakaisen laivamatkan Fuerteventuraan koko perheelle ja autolle. Tänä vuonna onni suosi minua, ja voitin 30€ lahjakortin urheiluliikkeeseen.

Tapahtuman jälkeen jäimme vielä hetkeksi rannalle. Noin 200 m rannasta on kelluva laituri, jolle uimme koko perheen voimin. Rakastan Lanzaroten hiekkarantoja ja niiden kirkkaita vesiä. Koko matkan laiturille saimme ihastella hiekkapohjaa ja muutamia kalaparvia, jotka uivat ohitse.

Valmistaudumme perheen kanssa kesälomareissua varten. Käymme Englannissa ja kiertelemme siellä 15 päivää ystävien, tuttavien ja sukulaisten luona. Sieltä suuntaamme kohti Suomea. Reissun aikana olisi tarkoitus juosta tunnin lenkkejä, jättää intervallit ja rehkimiset vähäksi aikaa, ja nauttia rennommasta meiningistä.

Viikon päästä siis sanomme aurinkoiselle ja lämpimälle Lanzarotelle heipat ja siirrymme joksikin aikaa pilvisempiin maisemiin.

Mukavaa kesää!

Terveisin, Piia

Comments

  1. Onnea Piia huippujuoksu! ja sydämellisesti tervetuloa Suomeen! Juoksen kanssasi mielellään kympin, jos vaan maltat odottaa 🙂

Speak Your Mind

*