Global Running News  Global Running News
Vammat  Vammat
Nutrition Information  Nutrition
harjoittelu  Harjoittelu
Running Information Forums  Forums

   Running Information      USA Running      Running South Africa      Running New Zealand      Running UK      Running Ireland      Running Ireland      Deutsch Laufzeit      Copenhagen Marathon      Suomen Juoksu      Sverige Löpning      Tel Aviv Marathon      Running Australia      Running Kenya      Running Europe      Running Malta      Running Namibia

Yleisurheilun SM-kisat Mikkelissä

Kuvassa meidän Time-to-Run treeniryhmä toukokuussa – “The Golden Oldies” ja nuoret veljekset. Tuon kuvan jälkeen olemme saaneet yhden nuoren lisää ryhmäämme. Koutsi ihan takimmaisena.

Kirjoittelin viimeksi siitä, miten olemme tehneet lyhyempiä vetoja ja juosseet kovempaa. On ollut mahtavaa huomata, miten kaikki meidän juoksuporukasta ovat kehittyneet ja todellakin saaneet “vipinää kinttuihin”. Maratoonareista on kuoritunut keskipitkien matkojen juoksijoita muutamassa kuukaudessa!

Olemme tässä kesällä keskittyneet kehittämään 5000m, 3000m, 1500m ja 800m vauhtia erilaisilla treeneillä. Treenit ovat olleet lyhyempiä kuin mihin ollaan totuttu, suht kovia, ja osa rankkojakin, mutta kivaa meillä on ollut!

Olen ymmärtänyt, että kaikki ryhmämme juoksijat nauttivat yhteisistä treeneistä, ja nyt näistä lyhyemmistä vedoista. Valmentajallamme on uskomaton taito luoda treeneihin hyvä fiilis, vaatia jokaiselta urheilijalta juuri hänelle sopiva suoritus, ja lähes aina jokainen lähtee treeneistä hymyssä suin, vaikka oma treeni ei ihan nappiin omasta mielestä olisikaan mennyt.  Valmentajallamme on myös uskomaton taito lukea jokaista urheilijaa ja kokoryhmää yhtenä kokonaisuutena. Treenejä muokataan lennosta sen mukaan, mikä porukan sen hetkinen fiilis tai kuormitus on. Valmentajamme osaa, ja ottaakin, kaiken huomioon: sään, jokaisen juoksijan voinnin ja fiiliksen, harjoituksentarkoituksen ja sen, että täyttääkö se juuri siinä kohtaa sen tarkoituksen. Pahinta on, että koutsimme tuntuu osaavan lukea jopa ajatuksemme ja ottaa myös ne huomioon siinä hetkessä. Haha. Mutta tämä siis ihan oikeasti.

Valmentaja tuossa joku aika sitten kehui meitä “golden oldies” ryhmäläisiä, ja sanoi, että itseasiassa juoksemme jokainen ikäämme nähden melko hyvin. Itsellä heti kiinnostus heräsi ja aloin etsiä netistä oman ikäluokan kotimaisia ja kansainvälisiä tuloksia 800 metrin ja 1500 metrin matkoilla. Sen verran kilpailuhenkinen olen, että tuloksia katsellessa alkoi kilpailuviettini heräilemään ja päädyin googlailemaan aikuisurheilijoille suunnattuja kisoja ja päädyin Suomen aikuisurheiluliiton kisakalenterisivuille.

Kilpailuja näytti olevan tarjolla mukavasti ympäri Suomea meille ikäryhmäurheilijoille. Ajattelin aloittaa ratajuoksu-urani “kevyesti” Suomen aikuisurheiluliiton SM-kisoista heinä-elokuun vaihteessa. Kisa osui mukavasti kalenteriin ja onhan se kiva päästä näkemään oman ikäluokan kovimmat juoksijat ja testata omaa kuntoa siinä sivussa.

Meillä on ollut pidempään haaveena perustaa oma Time-to-Run juoksuklubi, ja kansainvälinen sellainen jos vain suinkin mahdollista (tätä asiaa en ole vielä selvitellyt), mutta ajan puutteen vuoksi päätin liittyä Veikkolan Veikkojen riveihin ja edustaa heitä.

Ilmoittautuminen on nyt siis tehty, piikkarit hommattu, kisat vajaan viikon päästä ja vatsanpohjaa kutkuttelee mukavasti. Katsotaan millaista kisaraporttia saan kirjoitella Mikkelistä.

 

Speak Your Mind

*