Global Running News  Global Running News
Vammat  Vammat
Nutrition Information  Nutrition
Running Training Information  Harjoittelu
Running Information Forums  Forums

   Running Information      USA Running      Running South Africa      Running New Zealand      Running UK      Running Ireland      Running Ireland      Deutsch Laufzeit      Copenhagen Marathon      Suomen Juoksu      Sverige Löpning      Tel Aviv Marathon      Running Australia      Running Kenya      Running Europe      Running Malta      Running Namibia

Tallinnan Maratonilla rikottiin ennätyksiä

tallinnan maraton 2017

Tallinnan Maratonilla rikottiin ennätyksiä

Tallinnan Maraton -viikonloppu ei tuottanut pettymystä järjestäjilleen. Kolmen päivän osallistujasaldo ylitti 18000, joista jopa 3000 oli ulkomailta tulleita juoksijoita. Tänä vuonna osallistujia oli 56:sta eri maasta, mikä sekin on oma ennätyksensä Tallinnassa. Top 5 lista ulkomaalaisista juoksijoista:

FIN: 959
RUS: 504
GBR: 180
LAT: 170
GER: 155

Eli, hyvä me!

Baltian ja Pohjoismaiden maratonennätys

Tänä vuonna Tallinnassa nähtiin kovatasoinen maratonaika, kun kenialainen Kiprotich Kirui ensimmäisenä juoksijana Tallinnassa alitti 2:10 rajapyykin ja voitti matkan hurjalla ajalla 2:09:22. Tällä rikottiin Tallinnan reittiennätys ja se on itse asiassa koko Baltiassa ja Pohjoismaissa kovin juostu maratonaika. Euroopasta löytyy vain 10 kaupunkia, joissa on juostu lujempaa kuin tänä vuonna Tallinnassa. Tallinassa kenialaiset veivät selkeän kolmoisvoiton maratonilla.

Naisten maratonilla nähtiin tiukempi kamppailu kahden virolaisjuoksijan kesken. Olga Andrejeva vei voiton Moonika Pillistä ajalla 2:51:06 vain kahden minuutin erolla. Koti-Suomen Ulla Huopaniemi otti hienosti kolmannen sijan aikaan 3:02:18. Onnittelut Ulla!

Naisten puolimaratonilla nähtiin myös virolaismenestystä, kun Jekaterina Patjuk voitti matkan kunnialliseen 75:17 aikaan.

Tallinnassa kunniavieraita

Tiesittekö, että tapahtumassa olivat mukana myös Viron presidentti Kersti Kaljulaid sekä pääministeri Jüri Ratas? Presidentti ilahdutti kanssajuoksijoitaan puolimaratonilla, kun taas pääministeri oli mukana lauantain 10 km tapahtumassa.

Kenian Benard Koririlla oli kiireinen viikonloppu Tallinnassa. Hän “lämmitteli” lauantaina kympin kisan voitokkaasti aikaan 29:46 ja palasi sunnuntaina voittamaan puolimaratonin ajalla 64:44.

Tarkkasilmäiset näkivät maratonilla myös virolaisen Marti Medarin. Hän pompotteli itsensä Guinnesin ennätysten kirjoihin juoksemalla maratonin aikaan 3:54:16 pomputtamalla kahta koripalloa.

Muutamia kuvia viikonlopulta ja myös teitä suomalaisia juoksijoita bongattuna:

Oma blogikirjoitukseni viikonlopulta löytyy täältä: Piian juoksublogi

Speak Your Mind

*