Global Running News  Global Running News
Vammat  Vammat
Nutrition Information  Nutrition
Running Training Information  Harjoittelu
Running Information Forums  Forums

   Running Information      USA Running      Running South Africa      Running New Zealand      Running UK      Running Ireland      Running Ireland      Deutsch Laufzeit      Copenhagen Marathon      Suomen Juoksu      Sverige Löpning      Tel Aviv Marathon      Running Australia      Running Kenya      Running Europe      Running Malta      Running Namibia

Mikä on kuukauden paras aika kilpailla?

 

kuukautiset

Kuukautiset ja kuukauden paras aika kilpailla

Kaikilla naisilla on yksilöllinen kuukautiskierto ja kuukautiset vaikuttavat meihin kaikkiin eri tavalla. Tästä johtuen, paras neuvo on kirjoittaa juoksupäiväkirjaa, ja tallentaa siihen vaihtelut olotilassa harjoittelun ja kuukautiskierron aikana. Tällä tavoin voit nähdä, josko jonkinlainen kuvio syntyy vointisi ja kuukautiskiertosi ympärille. Moni nainen tuntee olonsa hitaaksi ja laiskaksi muutamaa päivä ennen menstruaatiota.

Kun  vuoto alkaa, olo yleensä paranee. Toiset tuntevat olonsa aivan kamalaksi ensimmäisen vuotopäivän aikana, mikä selvästi vaikuttaa harjoitteluun ja juoksuaikoihin. Silloin onkin harmi, jos esim. kisat osuvat juuri tuolle päivälle.

Kuukautisia voidaan toki säädellä hormonilääkityksellä niin, että kuukautiset jäävät lähes kokonaan pois tai siirtyvät muutamia päiviä tai viikkoja eteenpäin. Näistä asioista tulee kuitenkin aina keskustella lääkärin kanssa. Tulee myös huomioida, että jotkin tähän tarkoitukseen käytetyistä lääkkeistä (hormonit) saattavat olla kiellettyjen aineiden listalla.

 

Speak Your Mind

*