Global Running News  Global Running News
Vammat  Vammat
Nutrition Information  Nutrition
harjoittelu  Harjoittelu
Running Information Forums  Forums
Vantaan Maraton 14.10.2023

   Running Information      USA Running      Running South Africa      Running New Zealand      Running UK      Running Ireland      Running Ireland      Deutsch Laufzeit      Copenhagen Marathon      Suomen Juoksu      Sverige Löpning      Tel Aviv Marathon      Running Australia      Running Kenya      Running Europe      Running Malta      Running Namibia

Juoksijan superfoodit

 

juoksijan superfood

Time-to-Run testasi Puhdistamon laadukkaita Superfoodeja!

 

Puhdistamo on synonyymi laadullepuhdistamo

Puhdistamo on Suomalainen superfood-tuotteisiin erikoistunut yritys. Puhdistamon raaka-aineet ovat huolellisesti valittuja ja tuotteet taatusti puhtaita ja laadukkaita. Tuotteen koko prosessi alusta loppuun tehdään varovaisesti ja huolellisesti. Puhdistamo pyrkiikin tarjoamaan ainoastaan parhaita laatutuotteita ostajilleen. Puhdistamon tuotevalikoimaan kuuluu lukuisia superfoodeja raakasuklaasta chia-siemeniin ja riisiproteiinista pakuriuutteeseen.

 

Juoksijan superfoodit ja ravintolisät

Juoksijan kroppa joutuu koetukselle jatkuvan, välillä kovankin, harjoittelun ja kisaamisen johdosta. Monipuolinen ja terveellinen ruokavalio on urheilijan yksi ehdoton tukipilari. Sillä varmistetaan elimistön riittävä energian ja ravintoaineiden saanti, nesteytys, edesautetaan palautumista ja parannetaan elimistön immuunitasoa sekä vähennetään loukkantumisen riskiä.

Aina ei monipuolinenkaan ruokavalio takaa urheilijalle riittävää ravintoainemäärää. Lisäämällä superfoodeja ja ravintolisiä ruokavalioon saat myös sellaisia ravintoaineita, joita et ehkä tavallisesti saa ravinnosta ja joista luultavasti on hyötyä kehollesi – olit sitten urheilija tai et.

 

Kestävyysjuoksija Jarkko Järvenpää suosittelee

MSM+C jauhe (yhdistelmä laadukasta OptiMSM-jauhetta, Luomu Amlamarja-uutejauhetta sekä limettiä) on tehokas helpotus juoksijan nivelille ja polville. Juostessa nivelet kuluvat nopeammin kuin mitä kroppa ehtii rakentaa. Kollageenin muodostuminen ei ole riittävän nopeaa pelkällä terveellisellä ruoalla. MSM+C jauheen avulla kollageeni tuotanto pysyy tehokkaana ja liikkuvuus parempana. MSM:n ansiosta solukalvot läpäisevät ravinteet ja kuona-aineet tehokkaammin. Myös C-vitamiinia on joukossa runsaasti vastustuskykyä turvaamaan ja tehostamaan aineevaihduntaa! MSM+C on hyvä lisä terveellisen ruoan tueksi!

Spirulinatabletit sisältävät varsinkin juuri urheilijoille arvokkaita ravinteita. Spirulina muodostaa kaikista maailman organismeista tehokkaimmin proteiineja ja se sisältää 65-71 % hyödynnettävässä muodossa olevaa proteiinia. Spirulina saattaakin olla maailman rikkain proteiinin lähde. Spirulina kannattaakin nauttia heti harjoituksen jälkeen palautumisen maksimoimiseksi. Tabletit ovat helppo nauttia heti jo urheilukentällä veden kanssa nieltynä.

Milenkiintoista faktaa on, että spirulinassa on:

  • 2300% enemmän rautaa kuin pinaatissapuhdistamo havupuu pakuri
  • 3900% enemmän beetakaroteenia kuin porkkanassa
  • 300% enemmän kalsiumia kuin maidossa
  • 375% enemmän proteiinia kuin lihassa tai tofussa
  • fytoravinteita 31 kertaa enemmän kuin mustikassa

 

Havupuu + Pakuri -uute on täysin suomalainen tuote, oikea kunnianosoitus Suomen luonnolle. Siinä yhdistyy kaksi vahvinta sekä tunnetuinta antioksidanttien lähdettä. Todella hyvä suoja nostamaan harjoittelun jälkeen laskeneen immuunitason!

Riisiproteiinin raaka-aineena on käytetty täysjyväriisiä ja se onkin korkealuokkainen kasvisperäinen proteiini. Jauhe on runsasproteiininen (70 %) ja sisältää lisäksi vitamiineja, mineraaleja ja terveellisiä laadukkaita rasvoja. Riisiproteiini sisältää runsaasti myös kuituja! Riisiproteiinin imeytyvyysindeksi on 1 – eli se on huippu imeytyvä. Riisiproteiini on hellä vatsalle ja ehdoton lisä heti harjoituksen päätyttyä.

Riisijauhetta saa myös suklaanmakuisena. Se on maustettu aidolla, laadukkalla raakakaakaolla ja kaakaouutteella.

Ruusujuuriuute antaa pitkäkestoista jaksamista pitkäänkin suoritukseen! Ruusujuuri on lempinimeltään “Pohjolan Ginseng”, se vaikuttaa erityisesti stressinsiedon parantamiseen.

Viherjauhe koostuu maailman ravinnerikkaimmista viherkasveista. Puhdistamon viherjauheessa yhdistyvät kasvikunnan luomulaatuiset supertähdet: spirulina, chlorella, vehnänoras, ohranoras, lehtikaali, sekä sinimailanen. Sekoittamalla viherjauheen veteen, mehuun tai smoothien teet itsellesi supercocktailin, jossa sekoittuvat vitamiinit, mineraalit, hivenaineet, antioksidantit, kalsium, karotenoidit sekä proteiinit. Se on helppo ja maistuva emäksinen superjuoma!

Kaakaorouhe tarjoaa pitkäkestoista piristystä ja vahvan suojan immuniteetille. Ja tietysti myös mielihyvää! Se suojaa erityisesti kovan hikoilun aiheuttamilta krampeilta.

Chia-siemenet ovat helppo, nälkää loitolla pitävä välipala. Sen ravintosisältö on erittäin vaikutava – siemenestä saa mm. reilusti kalsiumia ja magnesiumia. Chia-siemenissä on enemmän Omega3-rasvahappoja kuin missään muussa ruoassa, jopa 21 % siemenen kokonaispainosta. Lisäksi se sisältää runsaasti laadukasta proteiinia.

MCT-öljy tehostaa rasva- aineenvaihduntaa. Se on valmistettu 100 % kookosöljystä ja sisältää ainoastaan keskipitkiä rasvahappoja. Nämä rasvahapot eivät varastoidu, vaan ne käytetään suoraan enerigaksi. MCT-öljy imeytyy nopeasti ja keho käyttää sen energiaksi melkeinpä yhtä nopeasti kuin sokerin eli se sopii oivallisesti nopeaan energiantankkaukseen. Se sopii erityisesti pidempikestoiseen suoritukseen tuomaan suoraa energiaa!

 

Lisätietoja: www.puhdistamo.fi

 

Speak Your Mind

*