Global Running News  Global Running News
Vammat  Vammat
Nutrition Information  Nutrition
Running Training Information  Harjoittelu
Running Information Forums  Forums

   Running Information      USA Running      Running South Africa      Running New Zealand      Running UK      Running Ireland      Running Ireland      Deutsch Laufzeit      Copenhagen Marathon      Suomen Juoksu      Sverige Löpning      Tel Aviv Marathon      Running Australia      Running Kenya      Running Europe      Running Malta      Running Namibia

Maustettu basmatiriisi

 

maustettubasmatiriisi

Tämä resepti syntyi, kun mietin miten riisiä voisi syödä monipuolisemmin – ilman ainaista kastiketta.

Tässä reseptissä yhdistyvät monet lempiaineksistamme: aurinkokuivatut tomaatit, taatelit ja tuore korianteri.

Basmatiriisi on aromikas ja hyvänmakuinen riisi, eikä oikein valmistettuna paakkuunnu. Tähän reseptiin se on ainut ja oikea vaihtoehto. Älä vaihda sitä tavalliseen pitkäjyväriisiin tai muuhunkaan riisiin. Testasin sen jo puolestasi – ei toimi!

Vaikka valkoset riisit ovatkin ravinteiltaan köyhempiä kuin kokojyväriisit, basmatiriisin puolesta puhuu sen kohtuullinen glykeeminenindeksi (GI). Basmatiriisi sulaa elimistössämme hitaammin kuin tavallinen valkoinen riisi. Se pitää verensokerin tasaisempana pidempään ja energia virtaa lihaksiin tasaisempaan tahtiin.

Taatelit tuovat reseptiin mukavan makean vivahteen, eikä riisi ole sama ilman sitä. Vaikka reseptien tuunaaminen onkin antoisaa, eikä kaapista aina löydy juuri sitä oikeaa ainesta, älä korvaa taateleita esim. rusinoilla tai aprikoosilla. Sekin on testattu.

Tämä on reilu annos, josta riittää 4-5 henkilölle tai seuraavallekin päivälle.

Ohje

3 dl basmatiriisiä
5 dl vettä
öljyä
suolaa
1 pieni keltainen sipuli
aurikokuivattuja tomaatteja maun mukaan (kuivattuja tai öljyssä)
tuoretta korianteria
taateleita maun mukaan

Silppua sipuli pieneksi ja kuullota öljyssä kattilan pohjalla. Lisää riisi, vesi ja suola. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan. Sekoita, kiehauta ja anna kypsyä miedolla lämmöllä kunnes kaikki vesi on haihtunut kattilasta (voit myös lukea basmatiriisin keitto-ohjeet paketin kyljestä!).

Kun riisi on kypsää, ota pois liedeltä. Lisää silputtu korianteri ja pieneksi paloiksi leikatut taatelit.

Tarjoile sellaisenaan tai lisukkeena esim. kanafileiden kanssa.

 

Kirjoittaja: Piia Doyle

Speak Your Mind

*