Global Running News  Global Running News
Vammat  Vammat
Nutrition Information  Nutrition
harjoittelu  Harjoittelu
Running Information Forums  Forums

   Running Information      USA Running      Running South Africa      Running New Zealand      Running UK      Running Ireland      Running Ireland      Deutsch Laufzeit      Copenhagen Marathon      Suomen Juoksu      Sverige Löpning      Tel Aviv Marathon      Running Australia      Running Kenya      Running Europe      Running Malta      Running Namibia

Paahdettu maapähkinävoi-banaani leipä

 

pähkinävoi-banaani leipä

Pähkinävoi-banaani paahtis on ollut osa omaa ruokavaliotani vuosikaudet. Tutustuin maapähkinävoihin Englannissa oloni aikana. Pähkinävoi ei ole koskaan saavuttanut ihan samanlaista suosiota meillä päin maailmaa kuin se on rapakon toisella puolella Englannissa ja USA:ssa, ja aika monesti suosikkivoileipääni kummastellaan.

Laitan paahtimeen mielummin terveellisempää kokojyväleipää, kuin valkoista vehnäleipää. Ruisleipäkin sopii tämän täytteen alle. Suosittelen paahtamaan leivän, se maistuu paremmalta!

 

Pähkinävoi

Ostan ainoastaan parasta mahdollista pähkinävoita, sellaista joka on valmistettu vain ja ainoastaan pähkinöistä ja suolasta. Välillä pähkinävoihin saattaa olla sekoitettuna öljyä, mutta sellaisen johon on lisätty sokeria tai muita makeutusaineita jätän suosiolla kaupan hyllylle.

Pähkinävoin voi myös tehdä itse tehosekoittimessa. Osta hyvälaatuisia suolapähkinöitä (vältä säilöntäaineita!) ja hurauta koneessa tahnaksi. Jos tahna on liian paksua, lisää varovasti hieman kasviöljyä. Siitä tulee helposti liian löysää, jolloin sitä on huono levittää ja saada pysymään leivän päällä.

Pähkinävoin voit tehdä muistakin kuin maapähkinöistä. Paahdetuista manteleista saat jopa herkullisemman pähkinävoin!

 

banaanitBanaanit on best

Banaaneista saat polttoainetta treeneihin. Niissä on myös paljon kuitua, vitamiineja, kalsiumia, ja paljon eri terveyttä edistäviä ominaisuuksia. Jos banaanit eivät vielä kuulu ruokavalioosi, olisi ehkä syytä lisätä ne seuraavaan ostoslistaan. Saatat jopa välttyä öisiltä lihaskrampeilta!

Terveellinen väli- ja aamupala

Olen aina pitänyt pähkinävoi-banaani paahtista terveellisenä ja ravitsevana väli- tai aamupalana. Pähkinävoissa on reilusti proteiineja, mineraaleja ja vitamiineja! Pähkinät ovat toki tunnettuja korkesta rasvapitoisuudestaan, ja saaneet tämän takia ehkä hieman huononkin maineen. Pähkinöiden rasva on kuitenkin hyvää, tyydyttymätöntä, kasvirasvaa, joka sisältää runsaasti omega 3-rasvahappoja. Niistä ei löydy juuri ollenkaan valtimoita kovettavaa pahaa rasvaa.

Pähkinät ovat juuri tuon rasvapitoisuuden takia “kaloripommeja”, joten malttia pähkinöiden popsimiseen, varsinkin jos liikakilot ovat huolenaiheena.

Tämä ‘sandwich’ on helppo, nopea ja loistava välipala harjoittelun jälkeen. Se sopii myös kevyeksi ateriaksi ennen harjoittelua/kisoja. Oma kokemukseni on, että pähkinävoileipä banaanilla sulaa nopeammin kuin ns. normaali ateria, ja sen takia joskus miellummin syön leivän tai pari ennen harjoittelua tai kisoja.

Jos ei pähkinävoita ole saatavilla, voit murskata banaanin leivän päälle haarukalla ja ripottele pähkinät päälle. Maku pysyy samana 😉

Kokeile! Saatat ihastua!

Piia

Speak Your Mind

*