Global Running News  Global Running News
Vammat  Vammat
Nutrition Information  Nutrition
harjoittelu  Harjoittelu
Running Information Forums  Forums

   Running Information      USA Running      Running South Africa      Running New Zealand      Running UK      Running Ireland      Running Ireland      Deutsch Laufzeit      Copenhagen Marathon      Suomen Juoksu      Sverige Löpning      Tel Aviv Marathon      Running Australia      Running Kenya      Running Europe      Running Malta      Running Namibia

Vegaaninen mustikkatuorepuuro

 vegaaninen mustikkatuorepuuro

Tuorepuuro on todella kätevä aamupala, tai miksi ei välipalakin. Sen valmistuksessa ei mene kauaa. Sekoitat vain aineet keskenään kannellisessa purkissa. Jos valmistat tuorepuuron jo illalla, on se heti aamulla valmis nautittavaksi tai voit heittää puuropurkin kassiin ja ottaa mukaan työpaikalle. Varmista, että kansi on todellakin tiivis ettei laukun pohjalla odota ikävä yllätys. Tuorepuuro pitää sinut kylläisenä lounaaseen asti, varsinkin jos päällystät sen pähkinöillä tai siemenillä.

Idea tähän mustikkatuorepuuroon lähti siitä, että pakkasessa on vielä reilusti viime kesän mustikoita ja johonkin ne olisi hyvä käyttää. Keksin, että tuorepuuroon niitä saisi upotettua! Olen aikaisemminkin tehnyt tuorepuuroa, mutta minkäälaista hittiä ei siitä koskaan tullut. No tästä tuli! Tästä tuli niin hyvää, että olen tehnyt tätä mustikkatuorepuuroa useamman viikon lähes taukoamatta aamupalaksi.  Se maistuu myös tyttärelle, joka muuten ei lusikallakaan puuroon koske.

Itse olen käyttänyt puuron makeutukseen sekä vaahterasiirappia että taateleita. En siis molempia samalla kertaa, mutta valitsen jomman kumman riippuen mitä kaapista löytyy. Taateleita käyttäessä joutuu tekemään yhden lisätyövaiheen, mutta ei siihenkään kauaa mene. Tee tuorepuuro joko edeltävänä iltana tai aamulla, jos sinulla on hetki aikaa odotella puuron tekeytymistä. Pikakaurahiutaleilla puuro valmistuu puolessa tunnissa. Niitä olen nyt itse käyttänyt.

Mustikkatuorepuuro ohje

Tästä tulee 2 annosta

1 dl maustamatonta kaurajogurttia
2 dl kauramaitoa
1 rkl chian siemeniä
1 rkl vaahterasiirappia tai 4-5 taatelia
1 dl jäisiä mustikoita
2 dl (pika)kaurahiutaleita

 

Jos käytät vaahterasiirappia makeutukseen voit vain mitata kaikki ainekset, sekoittaa ja jättää puuron tekeytymään kannelliseen astiaan. Jos teet puuron illalla, laita se jääkaappiin. Aamulla puuro saa jäädä tekeytymään huoneenlämpöön, jolloin mustikatkin sulavat nopeammin.

Jos haluat makeuttaa puuron taateleilla, niin mittaa astiaan vain jogurtti, maito ja taatelit. Surauta taatelit soseeksi maidon ja jogurtin joukkoon esim. sauvasekoittimella. Itse käytän kannellista 7 dl vetoista mitta-astiaa, joka tuli sauvasekottimen mukana. Se on juuri sopivan kokoinen tähän annokseen. Lisää loput aineet, sekoita (älä kuitenkaan sauvasekoittimella) ja jätä tekeytymään.

Sekoita puuro ennen tarjoilua. Silloin sulaneet mustikat sekoittuvat vielä paremmin puuron sekaan antamaan makua ja vähän väriä.

Itse olen laittanut puuron päälle marjoja, banaania, hampunsiemeniä ja pähkinöitä. Valitse puuroon sinulle mieluisat lisukkeet, jotka eivät kuitenkaan ole välttämättömiä.

Hyviä aamupalahetkiä <3

Speak Your Mind

*