Global Running News  Global Running News
Vammat  Vammat
Nutrition Information  Nutrition
Running Training Information  Harjoittelu
Running Information Forums  Forums

   Running Information      USA Running      Running South Africa      Running New Zealand      Running UK      Running Ireland      Running Ireland      Deutsch Laufzeit      Copenhagen Marathon      Suomen Juoksu      Sverige Löpning      Tel Aviv Marathon      Running Australia      Running Kenya      Running Europe      Running Malta      Running Namibia

Salla Trail Marathon Heinäkuussa 2014

salla trail marathon

Midnight Trail Marathon Sallassa

Täyspitkä 42 kilometrin polkumaraton erämaan yöttömässä yössä kertoo, että Lapin Sallassa myös maratonjuoksu nähdään toisin. Urheiluseura Sallan Karhut kutsuu heinäkuussa Sallaan kokemaan ja nauttimaan villin erämaan maisemista ja haasteista.

Sallatunturin ympäristössä juostava Salla Midnight Trail Marathon –juoksutapahtuma järjestetään 11.-13. heinäkuuta 2014. Sallatunturin ympäri kulkeva reitti kiertelee Lapin yöttömässä yössä pitkin tunturimaisemia, kapeita kivikkoisia polkuja, portaita, pitkospuita ja tietenkin pehmeää jänkää. Korkeuseroa 42 km reitillä on noin 1100 metriä ja 21 km sprinttimatkalla 550 metriä. Kilpailun lähtö tapahtuu lauantai-iltana kello 21.00 ja juoksu/ulkoilutapahtuman maksimiaika on 10 tuntia.

Promoottori Panu Ahvonen kertoo, että ensi kesänä ensimmäistä kertaa järjestettävälle tapahtumalle on ollut jo pidemmän aikaa sosiaalinen tilaus.

  • Maratonjuoksijat haluavat uusia haasteita ja kokemuksia, kuten luonnossa juostavia polkumaratoneja, koska ne ovat haasteellisempia sekä normaaleja katumaratoneja rankempia. Lapin Sallatunturin yötön yö sekä huikeat  erämaamaisemat tuovat tapahtumalle oman leiman ja aivan uudenlaisen kokemuksen.
  • Salla Midnight Trail Marathon on myös koko perheen tapahtuma. Jos täyspitkä maraton tuntuu liian raskaalta niin kukaan ei kiellä, etteikö 21 km mittaista polkusprinttiä voisi vaikka kävellä retkeilymielessä. Reitin varrella on juomapisteitä sekä kilometrikylttejä noin viiden kilometrin välein sekä useita laavu- sekä tulipaikkoja, joissa voi nauttia Lapin yöttömästä yöstä. Tapahtuma on suunniteltu siten, että tekemistä riittää koko perheelle, Ahvonen muistuttaa.

Ilmoittautuminen avattu

Salla Midnight Trail Maratonin kilpailukeskuksena toimii Sallan liikuntahalli, jonka alueella sijaitsee kilpailun lähtö ja maali sekä kilpailutoimisto, vaatteenvaihto- ja peseytymismahdollisuudet. Liikuntahallilla järjestetään perjantaina pastaparty, jolloin kaikilla on mahdollisuus tankata energiavarastot täyteen. Osallistumismaksuun sisältyvä sunnuntain lounas tarjoillaan kivenheitonpäässä sijaitsevassa Keloravintolassa.

Ahvonen kertoo, että ilmoittautuminen tapahtuman verkkokaupassa osoitteessa sallatrailmarathon.fi on avattu ja ensimmäiset ilmoittautumiset jo vastaanotettu.

  • Osanottomaksu miehillä ja naisilla täyspitkälle 42 km polkumaratonille on 70 euroa ja  21 km polkusprinttiin 50 euroa. Osanottoon sisältyy kaksi ruokailua (perjantain pasta party ja kisan jälkeinen lounas), reittikartta, kisamuisto, ajanotto ja tulospalvelu, juomahuolto kisassa, sauna kisan jälkeen, arvontapalkintoja ja tietenkin mieletön juoksukokemus: erämaan yötön yö on juosten tai ulkoillen ikimuistoinen elämys.

Salla Midnight Trail Marathonin järjestäjänä toimii suunnistus- ja pujottelukisoja järjestävä Sallan Karhut, joka käyttää tapahtuman tuotot seuran nuoriso- ja kilpaurheilun tukemiseen.

SALLA MIDNIGHT TRAIL MARATHON AIKATAULU:

Pe 11.7. klo 12:00 – 19:00  Kilpailukeskus ja rekisteröinti auki

Pe klo  18:00 – 20:00 Pasta party kilpailukeskuksella

La 12.7. klo 12:00-18:00 Kilpailukeskus ja rekisteröinti auki

La klo 21:00 Kilpailun lähtö

Su 13.7 klo 11:30 Palkintojen jako kilpailukeskuksella

Su klo 12:00 – 16:00 Kisalounas Keloravintolassa

Speak Your Mind

*