Global Running News  Global Running News
Vammat  Vammat
Nutrition Information  Nutrition
harjoittelu  Harjoittelu
Running Information Forums  Forums

   Running Information      USA Running      Running South Africa      Running New Zealand      Running UK      Running Ireland      Running Ireland      Deutsch Laufzeit      Copenhagen Marathon      Suomen Juoksu      Sverige Löpning      Tel Aviv Marathon      Running Australia      Running Kenya      Running Europe      Running Malta      Running Namibia

Vantaan Maratonilla erittäin nopea ja tasainen reitti

 

vantaan maraton

Vantaan Maraton juostaan 8. lokakuuta 2016

Suomalaismiehet eivät vielä tänä vuonna ole alittaneet kahden ja puolen tunnin rajaa, mutta Vantaan Maratonin nopealla ja tasaisella reitillä tätä tänä syksynä odotetaan. Naisten kotimainen kauden kärkitulos on Anne-Mari Hyyryläisen 2.34,12. Se on vain reilut puolitoista minuuttia hitaampi kuin miesten kauden kärkiaika.

– Viime vuoden miesten voittotulos oli 2.31.51, mikä on kovempi aika kuin kauden kärkitulos. Tasaisen, suojaisan ja nopean reitin ansiosta kauden parhaita aikoja kannattaa tulla jahtaamaan Vantaalle niin miehissä kuin naisissa, maratonin johtaja Harri Mannermaa kannustaa.

Vuonna 2012 Lewis Korir hurjasteli Vantaalla maratonin aikaan 2.13.36. Vantaalla on juostu kovaa lyhyemmilläkin matkoilla. Vuonna 2013 Oona Kettunen juoksi 1.14,08 puolimaratonin.

Puolimaratonin suosio suomalaisten keskuudessa ja niin myös Vantaalla on varsin vankka

– Vuodesta toiseen kerää nimenomaan ½-maraton paljon osallistujia kertoo Mannermaa. Vantaalla puolikas juostaan kahtena n. 10 km:n lenkkinä, kokomaraton puolestaan 4 x n. 10 km:n lenkkinä. Kilpailijoilta saadun palautteen perusteella näin juostavan reitin plussana on neljä kertaa jaettavat geelit sekä kierros toisensa jälkeen saatava kannustus. Myös kisan jälkeisestä uimahallista ja pullakahveista ovat järjestäjät saaneet huippupalautteen. – Ja nämä molemmat perinteet jatkuvat myös tänä vuonna, lupaa Mannermaa.

Maratonviesti yrityksille ja muille porukoille

Vantaan Maratonin yhteydessä juostaan myös 4-henkinen maratonviesti, joka on tarkoitettu yrityksille, kaveriporukoille ja seuroille. Maratonviesti järjestetään miesten ja naisten maratonilla yleisissä sarjoissa. Sekajoukkueet osallistuvat miesten sarjaan. Mannermaan mukaan viesti on mainio tapa päästä mukaan maratontunnelmaan, jos ei jaksakaan ihan koko maratonia juosta.
– Toivotamme kaikki seurat, yritykset ja kaveriporukat mukaan.

Maraton juostaan Tikkurilan urheilupuistossa lauantaina 8.10.2016.

Kuva: Jukka Aro

Ilmoittautumiset ja lisätiedot tapahtumasta: www.vantaanmaraton.fi

 

Speak Your Mind

*