Running Information Forums  Forums

Running Information      USA Running      Running South Africa      Running New Zealand      Running UK      Running Ireland      Running Ireland      Deutsch Laufzeit      Copenhagen Marathon      Suomen Juoksu      Sverige Löpning      Tel Aviv Marathon      Running Australia      Running Kenya      Running Europe      Running Malta      Running Namibia

Gran Canaria Maraton 2014

Gran Canaria Maraton Las Palmasissa

Gran Canaria Maraton juostiin jo viidennen kerran saaren pääkaupungissa Las Palmasissa 26. tammikuuta. Lähes 6000 juoksijaa osallistui Kanarian saarten suurimpaan maraton-tapahtumaan. Kansainvälistä trendiä noudattaen kympin matka ja puolimaraton veivät tasavertaisen voiton maratonin osallistujiin nähden.

Kisojen reitti on suunniteltu nopeaksi ja viehättäväksi. Pahempia nousuja ei matkan varrelta löydy ja maisemat ovat upeat. 10 kilometrin reitti kulki kierroksen kaupungin keskustan katuja pitkin ja mm. historiallisen vanhan kaupungin halki. Puolimaraton kierros venyi kauemmaksi keskustasta meren rantaa pitkin tekemällä lenkin kuuluisan Las Canteras rantabulevardin päässä ennen kuin se palasi ja yhtyi 10 kilometrin reittiin kaupungin keskustassa. Maratoonareilla oli ilo juosta silmää viehättävä 21 kilometrin lenkki kahdesti.

Kova kilpataso

Miesten kympin voitti nuori ja lupaava norjalainen Tore Dybdahl Burgos ajalla 32:14, voittaen toiseksi tulleen Francisco Cabrera Galindon vain 4 sekunnin erolla. Beatriz Esteban Molinero ja Alexandra Schaller hallitsivat naisten kisaa. Molemmat juoksivat matkan alle 38 minuutin, jättäen kilpailun kolmosen reilun 2 minuutin päähän. Molineron voitto aika oli 37:11.

Puolimaratonilla Lanzaroten Jose Carlos Hernández Cabrera otti johdon jo alkumatkasta pitäen paikkansa loppuun saakka voittaen ajalla 64:49. Hänellä oli reilu johto toiseksi tulleeseen Óscar Fernández Giraldaan, joka ohitti maalilinjan ajalla 70:40. Giraldi onnistui jättämään kolmanneksi tulleen Samuel Chávez Torresin 19 sekunttia taakseen. Torresin aika 70:59.

Hollantilainen triatlonisti, Yvonne Van Vlerken, hallitsi naisten kovatasoista kisaa. Van Vlerken voitti kisan kätevästi ajalla 78:39 edellä toiseksi sijoittunutta Tamara Sanfabio Rodríguezia. Rodríguezin ajaksi kirjattiin 80:27. Patricia Diaz Perea, Ana Toral Quiroga ja Anna Celinska kävivät kamppailua kolmannesta sijasta ja tarjosivat katsojille jännittävän lopputaiston. Diaz Perea onnistui viemään 3. sijan, juuri ennen Toral Quirogaa ja Celinskaa, joille molemmille kirjattiin sama loppuaika 81:38.

Naisten puolimaraton oli tänä vuonna erittäin kova tasoinen. Allekirjoittaneen sijoitus oli vasta 15. kohtalaisen hyvällä 92:15 ajalla. Henkilökohtainen kisaraportti löytyy täältä.

Irlanti vei maraton voiton

Täyden maratonin voitto meni irlantilaiselle, Eoin Flynnille, ajalla 2:29:15. Kunnioitettava alle 2:30 voittoaika toi irlantilaiselle €700 palkinnon. Hän päihitti seuraavaksi tulleen teneriffalaisen Miguel Angel Vaquero Agaman hieman yli minuutilla. Philippa Taylor Englannista dominoi naisten maratonia. Taylor ylitti maaliviivan ajassa 2:54:31 reilusti ennen toiseksi tullutta Heini Papinsaarta. Papinsaari uurasti sitkeästi loppuunsaakka tuoden “Suomelle hopeaa” ja juosten oman maratonennätyksensä 3:18:29.

Sillä aikaa kun muu Eurooppa kärsii kylmimmistä talvikuukausistaan, tarjoaa Gran Canaria tammikuussa ihanteelliset, keväiset, olosuhteet juoksijoille. Miksipä et harkitsisi puolikkaan tai kokonaisen maratonin taikka kympin liittämistä talviharjoittelukalenteriisi ja yhdistä sitä lomaan etelän auringossa?

Gran Canaria Maraton toivoo voivansa liittyä muiden espanjalaisten suurkaupunkimaratonien kanssa samalle listalle, ja voivansa houkutella monia juoksijoita ympäri maailmaa lisäämään Gran Canarian maratonin yhdeksi vuoden kohokohdaksi omaan juoksukalenteriin.

Kuvakrediitti: hobbyathletes.com