Global Running News  Global Running News
Vammat  Vammat
Nutrition Information  Nutrition
Running Training Information  Harjoittelu
Running Information Forums  Forums

   Running Information      USA Running      Running South Africa      Running New Zealand      Running UK      Running Ireland      Running Ireland      Deutsch Laufzeit      Copenhagen Marathon      Suomen Juoksu      Sverige Löpning      Tel Aviv Marathon      Running Australia      Running Kenya      Running Europe      Running Malta      Running Namibia

S. Antonio maraton Padovassa 19. huhtikuuta

 

padova marathon

Maratona S. Antonio valmistautuu 

Vuoden 2015 S. Antonio maraton on järjestyksessä jo 15. Padovassa juostu maraton. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään sunnuntaina 19. huhtikuuta. Ensimmäinen tapahtuma, vuonna 2000, houkutteli paikalle noin 2200 osallistujaa. Vuonna 2014 Padovan kaduilla nähtiin reilu 3500 juoksijaa, jotka jakaantuivat melkinpä tasan maratonille (1700) ja puolikkaalle (1800).

Padovan kaupunki sijaitsee Italian koillisosassa. Sen väitetään olevan Pohjois-Italian vanhin kaupunki, jota ympäröi Bacchiglione -joen monet haarat. Padova lumoaa kävijät kanaaleillaan, viehättävillä kaduillaan, kirkoillaan ja päivittäisillä toreillaan. Padova on suosittu yliopistokaupunki, joka ylpeilee yhdellä maailman vanhimmista yliopistoista. Tästä johtuu, että Padovan täyttää usein rento ja nuorekas tunnelma. Padovassa riittää ihailtavaa niin historiasta, kulttuurista kuin taiteistakin kiinnostuneille.

Nopea ja tasainen maratonreitti

Padovan maraton on tunnettu nopeasta ja tasaisesta reitistään. Reitti pyyhältää seitsemän pienemmän kylän ja kaupungin läpi ja päättyy Prato della Valleen, soikion muotoiselle, Italian suurimmalle aukiolle.

Reittiennätyksiä pitävät hallussaan afrikkalaiset. Miesten ennätyksen 2:09:02 juoksi etiopialainen Aredo Toleda Tadese vuonna 2011. Samana vuonna kenialainen Florence Chepsoi juoksi naisten reittiennätyksen 2:29:25.

Muutama sana tapahtuman johtajalta

S. Antonio Marathon ei ole ainoastaan iso kansainvälinen juoksutapahtuma, vaan myös suuri paikallinen juhla. Kahden päämatkan (42 km ja 21 km) lisäksi, tapahtumapäivänä voi juosta ei niin totisessa kilpatunnelmassa myös 10 km, 5 km tai 1 km. Lyhyemmät matka ovat avoinna kaikille. Lähtö- ja maalialue ovat niin ikään Prato della Vallella. Padova on historiallinen kaupunki täynnä keskiajan taikaa, kuten Antonius Padovalaiselle omistettu kirkko, Basilica di Sant’Antonio di Padova. Tänne kannattaa matkustaa toki jo maratonin takia, mutta myös ainutlaatuiselle lomalle.

Jos kiinnostuit, voit lähettää sähköpostia järjestäjille: info@maratonasantantonio.it

Tapahtuman nettisivut löytyvät täältä.

 

Speak Your Mind

*