Global Running News  Global Running News
Vammat  Vammat
Nutrition Information  Nutrition
harjoittelu  Harjoittelu
Running Information Forums  Forums

   Running Information      USA Running      Running South Africa      Running New Zealand      Running UK      Running Ireland      Running Ireland      Deutsch Laufzeit      Copenhagen Marathon      Suomen Juoksu      Sverige Löpning      Tel Aviv Marathon      Running Australia      Running Kenya      Running Europe      Running Malta      Running Namibia

Garmin Forerunner 245 GPS -juoksukello

garmin forerunner 245 testi

Testissä Garmin Forerunner 245 GPS -juoksukello

“Sinä juokset, Forerunner 245 ajattelee puolestasi” – näin Garmin kuvaa tätä älykästä juoksukelloa, joka omaa edistykselliset harjoitteluominaisuudet. Kello seuraa harjoitteluasi, laskee tulokset, selvittää kaiken suorityskyvystäsi ja oppii tuntemaan sinut. Se neuvoo sinua liikkumaan tai lepäämään.

Tuote: Garmin Forerunner 245 GPS -älyjuoksukello
Näytön koko: Halkaisija 30,4 mm
Paino: 38,5 g
Akun kesto: Älykellotilassa enintään 7 päivää, GPS-tilassa enintään 24 tuntia
Suositushinta: 319 €

Forerunner 245 GPS -älykellon olennaiset faktat:

  • Sykkeen mittaaminen suoraan ranteesta
  • GPS, joka tuottaa tarkkaa matka-, kesto- ja vauhtitietoa
  • Juoksuprofiilit: juoksu, juoksumattojuoksu, sisäratajuoksu, polkujuoksu
  • Arvioi harjoittelusi tilan ja kertoo, hyötyisitkö harjoituksesta vai tarvitsetko lepopäivän
  • Unen laadun valvonta
  • Henkilökohtaiset harjoittelu- ja palautumistiedot: mm. suoritustaso, harjoittelun tila, kuormittavuus
  • Luo mukautettuja harjoituksia tai lataa maksuttomia juoksuharjoituksia Garmin Connectin kautta
  • Sisältää suoritusprofiilit myös mm. pyöräilyyn, allasuintiin, sisäsoutuun ja crosstrainerille

Testaaja: 43-vuotias nainen, urheilu- ja liikuntatieteiden maisteri, Time-to-Run Suomen päätoimittaja, harjoittelee 5-6 kertaa viikossa

Testi: Itselläni on vain hyviä kokemuksia Garmin-kelloista (3 kpl) ja Garminin asiakaspalvelusta, joten olin tosi iloinen saadessani testiin uuden ja tuoreemman Forerunnerin edellisen tilalle. Neljän vuoden takaisessa Forerunner 225 testissä mainitsin, että en ole kauhea tekniikkafriikki ja tämä pitää edelleen paikkansa. Tälläkin kertaa kerron siitä, mihin ja miten kelloa itse käytän.

Ulkonäkö

Aloitetaan kuitenkin tärkeimmästä, eli kellon ulkonäöstä. Forerunner 245:n näyttö on hieman edeltäjäänsä sirompi, mikä on mielestäni plussaa. Kellon näyttö on musta, mutta rannekkeita löytyy 3 eri väriä: harmaa, valkoinen ja turkoosi. Minä valitsin itselleni hillityn harmaan. Ranneke ei ehkä ole se markkinoiden kaunein, mutta käytännöllinen se kuitenkin on. Silikoni on mm. vedenpitävää, kemikaaleja sekä hapettumista kestävää ja sillä on myös hyvä lämmönkesto. Kello on siis itselläni ranteessa myös uimahallissa ja lempeissä löylyissä uinnin jälkeen.

Ulkonäöstä vielä sen verran, että Forerunner 245:ssa on siirrytty suurista muovisista näppäimistä hieman pienempiin, metallisiin pyöreämuotoisiin näppäimiin, jotka vaativat itseltäni ainakin hieman totuttelua. Onhan ne toki kivemman näköiset, mutta mielestäni käytössä hieman kömpelömmät kuin edeltäjänsä nappulat.

garmin forerunner 245

Selkeät toiminnot

Mielestäni Garminilla on kelloissaan selkeät toiminnot ja niiden käyttö on hyvin loogista. Myös tämä kello oli helppo laittaa käyttökuntoon ja toimintojen omaksuminen kävi kädenkäänteessä. Tähän toki vaikutti se, että logiikka on lähestulkoon sama kuin edellisissäkin Garminin kelloissani. Kellon mukana pakkauksessa tulee toki mukana aloitusopas, jolla pääsee laitteen kanssa alkuun.

Vyötön sykkeen mittaus

Sykkeen mittaus suoraan ranteesta taitaa olla vakiovarustus jo useimmissa, ellei kaikissa, laitteissa nykypäivänä. Tämä on ihan ehdoton edellytys omalta kelloltani. En millään viitsisi pukea päälleni ahdistavaa ja hankalalta tuntuvaa sykevyötä, ja varsinkin, kun haluan dataa myös treenien ulkopuolelta.

Juoksutoiminnot

Forerunner 245 -kellossa on kaksi eri näyttövaihtoehtoa, joihin voit kumpaankin valita 3 eri seurattavaa muutujaa: mm. aika, matka, tahti, keskitahti, kalorit, syke ja keskisyke. Itselläni on ensimmäisessä syke, ajastin ja vauhti (min/km) ja toisessa matka, ajastin ja syke. Nämä ovat niitä muuttujia, joita itse seuraan harjoittelun aikana. Ensimmäinen näyttö on se, joka minulla on yleensä näkyvissä. Välillä kuitenkin haluan unohtaa vauhdin tuijottamisen, jolloin vaihdan toiseen näyttöön. Harjoituksen aikana voit myös helposti vaihtaa näytöltä 1 näyttöön 2, eli periaatteessa voit seurata kuutta eri muuttujaa harjoittelun aikana.

Garmin Connect

Olen itse ladannut Garmin Connect Mobilen puhelimeeni, johon lataan harjoitukset ja kaiken muunkin kellon keräämän datan. Harjoitukset, ja kaikki muukin, ovat siellä siis hyvässä tallessa, eikä erillistä treenipäiväkirjaa tarvitse kirjoitella. Garmin Connectissa voin tutkia tarkemmin jonkun tietyn harjoituksen muuttujia, kuten sykettä ja vauhtia harjoituksen eri kohdissa. Ne näkyvät Garmin Connectissa kätevästi taulukkona tai sitten kuvallisessa kaaviossa. Usein intervalliharjoituksen data on kiinnostavaa katsottavaa.

Allasuintitoiminto

Tämä toiminta auttaa laskemaan uidun matkan ja tietysti ajan. Itse olen vielä sen verran uusi uimari, että en pysy mukana laskuissa kuinka monta allasväliä on tullut uitua, joten kello on ollut suuri apu siinä.

Levon seuranta

Olen nyt opetellut pitämään kelloa jatkuvasti ranteessa. Oman unen määrä ja laatu kiinnostavat ja olen sitä tässä kuukauden päivät seurannut. Garmin Connectista näen paljonko olen nukkunut yöllä ja kuinka suuri osa unestani on syvää, kevyttä ja REM-unta.

Kuukautiskierto

No nyt on tämäkin merkittynä ylös johonkin! Ne löytyy nimittäin Garmin Connectista. Tämä on olan taputuksen paikka. Valmentaja on vuosikaudet pyytänyt merkitsemään kuukautiset ylös “jonnekin”, mutta mitään vakituista paikaa ei tälle ole ollut.

Plussat: vyötön sykkeen mittaus, selkeät toiminnot, monipuolinen Garmin Connect -toiminto
Miinukset: uuden muotoiset näppäimet ovat hieman kömpelöt, silikoniranneke ei niin nätti

Yhteenveto: Garminin Forerunner 245 on älykäs juoksukello, jota on todella selkeä ja helppo käyttää, joten sitä voi suositella myös monimutkaista teknologiaa karsastaville. Laite tuo uutta mielenkiintoa harjoitteluun ja on hyvä apuväline treeneihin. Forerunner 245:stä löytyy toimintoja myös vaativalle urheilijalle. Harjoitteludataa voi halutessaan analysoida Garmin Connect -ohjelmalla tietokoneella tai älypuhelimessa.

garmin forerunner 245

Lisää infoa: tästä linkistä

Testaaja: Piia Doyle

Trackbacks

  1. […] Lue myös testi: Garmin Forerunner 245 GPS -juoksukello […]

  2. […] Testissä Garmin Forerunner 245 GPS -juoksukello “Sinä juokset, Forerunner 245 ajattelee puolestasi” – näin Garmin kuvaa tätä älykästä juoksukelloa, joka omaa edistykselliset harjoitteluominaisuudet. Kello seuraa harjoitteluasi, laskee tulokset, selvittää kaiken suorityskyvystäsi ja oppii tuntemaan sinut. Se neuvoo sinua… Time-to-Run Suomi […]

Speak Your Mind

*