Global Running News  Global Running News
Vammat  Vammat
Nutrition Information  Nutrition
harjoittelu  Harjoittelu
Running Information Forums  Forums

   Running Information      USA Running      Running South Africa      Running New Zealand      Running UK      Running Ireland      Running Ireland      Deutsch Laufzeit      Copenhagen Marathon      Suomen Juoksu      Sverige Löpning      Tel Aviv Marathon      Running Australia      Running Kenya      Running Europe      Running Malta      Running Namibia

Tritanium kompressiotuotteet

Tritanium on kompressiotuotteisiin keskittynyt suomalainen yritys, jonka tuotekehityksen taustalla on laaja kokemus urheilufysiotetapiasta, liikuntalääketieteestä, kilpailu-urheilusta ja tuotantoteknologisesta huippuosaamisesta. Tritanium kompressiotuotteet on kehitetty niin, että ne antavat käyttäjälleen juuri oikeanlaisen kompressiopaineen. Tarkasti mitatun ja juuri oikean suuruisen kompressiopaineen ansiosta tuotteilla saavutetaan haluttu fysiologinen vaikutus joko palautumiseen tai suoritusherkkuuden optimointiin. Piia Doyle pääsi testaamaan juoksijallekin sopivia Tritanium-tuotteita.

* tuotteet saatu testattavaksi

Testissä Tritanium eXtend kompressiosäärystimet ja -nilkkatuki

Tritanium mallistoon kuuluu kahden eri paineluokan tuotteet. Eri kompressiopaineen (yksikkö mmHg – elohopeamillimetri) vahvuuksilla voidaan vaikuttaa eri tavoin kehoon ja kudoksiin, joten oikean kompressiotuotteen valinta on tärkeää. Korkeamman paineluokan eXtend High -tuotteet on suunniteltu intensiiviseen harjoitteluun ja kilpailukäyttöön. Näillä korkeamman paineluokan tuotteilla voidaan optimoida suorituskykyä, lisätä suoritusmukavuutta ja ennaltaehkäistä rasitusvammoja.

Matalamman paineluokan eXtend Low -tuotteet on tarkoitettu urheilusuorituksesta tai rasituksesta palautumiseen sekä matkustuskäyttöön. Matalan paineluokan tuotteet auttavat lihaksistoa palautumaan nopeammin harjoituksen jälkeisestä rasituksesta, ja näin ollen valmistaa lihaksistoa uutta harjoitusta varten.

Testatut tuotteet

 • Tritanium eXtend High -kompressionilkkatuet (kompressiopaine 20-30 mmHg)
 • Tritanium eXtend High –kompressiosäärystimet (kompressiopaine 20-25 mmHg)
 • Tritanium eXtend Low –kompressiosäärystimet palautumiseen (kompressiopaine 10-15 mmHg)

Tritanium eXtend -kompressiotuotteiden hyödyt

 • Ennen suoritusta: herättelee lihasten aktivaatiotasoa ja aineenvaihduntaa, sekä optimoi kehon lämpötilaa
 • Suorituksen aikana: verenkierto tehostuu (lihakset saavat enemmän happea ja energiaa), kuona-aineiden poistuminen tehostuu (lihastoiminta on optimaalisempaa), hermosto-lihasliitoksisto aktivoituu (liikeaistimus ja harjoittelutuntuma parantuu), mikrotärinä kudostasolla vähenee (loukkaantumisriksi pienenee)
 • Suorituksen jälkeen: tehostaa aineenvaihduntaa ja lymfanesteen kiertoa (palautuminen nopeutuu), kudosturvotus ja lihasarkuus vähenevät

Testaaja: 43-vuotias nainen, urheilu- ja liikuntatieteiden maisteri, Time-to-Run Suomen päätoimittaja, aktiivinen juoksija

Testi: Pientä taustaa ensiksi. Pohje- ja akillesongelmani alkoivat vuosi sitten kesällä. Jouduin perumaan kisoja ja pitämään pidemmän tauon juoksemisesta. Kävellessä kaikki oli hyvin, mutta juostessa kipu tuntui samantien. Kaikenlaiset hypyt ja loikat, eli tärähtävät liikkeet tekivät kipeää. Tarkkaa “vammakohtaa” oli vaikea paikantaa, sillä kipukohta tuntui välillä ylempänä pohjelihaksessa ja toisinaan alhaalla akillesjänteen ympärillä nilkassa. Ilmeisesti kaikki alkoi pienestä revähdykestä vasemman jalan leveässä kantalihaksessa (soleus).

No, palasin juoksun pariin pikkuhiljaa kolmen kuukauden tauon jälkeen. Juoksu ei ollut täysin kivutonta, mutta kinesioteippauksen, kylmä/lämpö-hoidon, särkylääkkeen avuin pystyin tekemään treenejä ja jopa pidempiä juoksuja, kunnes taas kesällä kipy äityi niin, että jouduin jättämään pidemmät lenkit väliin ja pitämään pidempiä, useaman päivän, taukoja. Lyhyemmät treenit sain tehtyä jotenkuten kärvistellen kerta toisensa jälkeen tuolla kinesioteippi/kylmä/kuuma/särkylääke -hoidolla ja muutaman päivän levolla siinä välissä.

Elokuun alussa, kun sain testattavaksi yllämainitut Tritanium kompressiotuotteet, oli akillesjänteeni todella kipeä. Olin jo aloittanut päivittäisen hierontahoidon ja hellät venyttelyt kohdistuen sekä akillekseen ja pohkeeseen. Valitsimme Tritaniumin Finlandin kanssa minulle treeniin eXtend High -kompressionilkkatuet sekä eXtend High –kompressiosäärystimet, ja sitten palautumiseen eXtend Low –kompressiosäärystimet. Mittasin nilkan ympäryksen ja ympärysmitan pohkeen paksuimmasta kohdasta. Sen perusteella sain oikean kokoiset säärystimet ja nilkkatuet.

Tritanium tuotteet tukemassa urheilusuoritusta

Juostessa minulla on ollut jalassa sekä eXtend High nilkkatuet että säärystimet: nilkkatuki antamassa tukea akilles-alueelle ja säärystin tukemassa pohjealuetta. Nilkkatuki on tukeva ja tuo välittömästi helpotusta akilles kipuun. Jo ensimmäinen kevyt juoksu tukien kanssa tuntui paremmalta kuin ilman tukia tai kinesioteipeillä. Muutaman ensimmäisen päivän käytin nilkkatukea juoksun lisäksi myös yöllä tai osan päivästä, antaakseni kipeälle akillekselle hoitoa. Jo muutaman päivän käytön jälkeen akilles tuntui hyvältä kovassa treenissäkin. Lyhyemmissä ja kevyemmissä treeneissä olen käyttänyt tukea ja säärystintä kuvan mukaisesti vain vasemmassa, ongelmallisemmassa, jalassa. Pidemmille lenkeille tai kovatempoiseen intervallitreeniin ja mäkitreeniin olen laittanut nilkkatuet ja säärystimet molempiin jalkoihin.

Tritanium tuotteet tukemassa palautumista

Palautumiseen tarkoitetut eXtend Low  kompressiosäärystimiä olen pitänyt öisin ja välillä myös päivisin, riippuen tuntemastani tarpeesta. eXtend Low –kompressiosäärystimet ovat ihan supermukavat. Kun ne vetää päälle, tuntuu kuin laittaisi silkinpehmeät unelmat jalkaan. En ole näin mukavia kompressiosukkia tai -säärystimiä koskaan aikaisemmin laittanut jalkaani!!

Tritanium kompressiotuotteet käytössä

Puolentoista viikon jälkeen siitä, kun olin alkanut käyttämään tuotteita päivittäin huomasin, että akillesjänteeni tuntui ensimmäistä kertaa “normaalilta” pitkään aikaan. Se oli pehmeä, turvotus oli poissa ja aikaisemmin hyvin kipuherkkä kohta ei ollutkaan enää niin arka kosketukselle. Olin haltioissani ja jatkoin tukien ahkeraa käyttöä niin levossa kuin juostessa.

Nyt viisi viikkoa tuosta, en ole skipannut ainuttakaan treeniä akilles- tai pohjekipujen takia! Olen juossut kevyitä lenkkejä, tehnyt koviakin intervallitreenejä ja pisimmät lenkkini ovat olleet 12 km. Olen juossut ongelmitta 5-6 kertaa viikossa.

Akillesjänteet, ja siis erityisesti tuo ongelmainen vasen akilles, tuntuvat edelleen useimmiten aamuisin jäykiltä, kuten alaraajani kokonaisuudessaan. Kipua ei kuitenkaan enää ole. Jäykkyys myös hellittää, kun saan päivän käyntiin aamuisella jumpalla, johon sisältyy pohkeiden ja akillesten rullailu ja venyttely.

Olen käyttänyt eXtend Low -kompressiosäärystimiä myös pidemmillä automatkoilla ja istumatyötä tehdessä. Alaraajani kärsivät istumisesta, ja se tuntuu erityisesti takareisissä ikävänä kolotuksena, joka säteilee pohkeisiin ja aivan akillesjänteisiin asti. eXtend Low kompressiosäärystimet tuovat välittömästi helpotusta pohkeiden kolotukseen.

Plussat: Tuotteet tekevät mitä lupaavat. Ne ovat mukavat päällä, eikä niitä tarvitse pestä joka käytön jälkeen. Tuotteet tilataan omien mittojen mukaan, joten tuotteet ovat juuri oikean kokoiset.
Miinukset: Ei ole.

Yhteenveto: eXtend -kompressiotuotteiden valmistuksessa on käytetty viimeisintä huipputeknologiaa ja niissä toteutuu tieteellisesti mitattu tarkka asteittainen kompressiopaine, jota ei ole markkinoiden muissa tuotteissa. Tämän tarkasti mitatun ja oikean suuruisen kompressiopaineen ansiosta kehon toiminnassa saavutetaan haluttu fysiologinen vaikutus. Tritanium eXtend -tuotteet todella tekevät sen minkä lupaavat. Oikeiden mittojen mukaan tilatut tuotteet sopivat varmasti käyttäjälleen.

Lisäinfoa tuotteista Tritaniumin sivuilta

Testaaja Piia Doyle

Comments

 1. Hyvä jos nilkkatuki auttaa akilles-vaivoihin. Penikkakipuun ei ollut itselle apuja, päinvastoin, kiristi niin paljon jalkaholvia, että se teki juostessa kipeää. Nilkkatuki jäi itsellä joogatreenikäyttöön. 🙁

  • Hei Jaana

   Nolona pyydän anteeksi, että en ole huomannut kommenttiasi aikaisemmin.

   Nilkkatuesta tuskin on paljoa apua penikkatautiin. Suosittelen siihen kompressiosäärystimiä. Pelkästään säärystimetkään eivät välttämättä vaivaa korjaa, sillä penikkakivut kaipaavat hoitoa.

   Penikkatautia voi hoitaa hyvin ihan kotona jäähoidolla ja tulehduskipulääkkeillä. Jos kipu on jo kovaa, kannattaa juokseminen lopettaa joksikin aikaa. Täältä löytyy hyvät ohjeet https://www.time-to-run.com/suomi/vammat/top5/penikkatauti.htm

   Kompressiosäärystimet (eXtend High) ovat ainakin meidän juoksijoillamme helpottaneet penikkakipua juoksun aikana. Juoksijat ovat kuitenkin hoitaneet penikoita jäällä ja kipulääkkeillä useamman päivän ajan ja käyttäneet lisäksi noita kovemman paineen kompressiosäärystimiä juoksun aikana ja muina aikoina sitten niitä pienemmän paineen säärystimiä. Säärystimet ovat siis tehostaneet jää/särkylääke -hoidon vaikutusta.

   Toivottavasti vastauksestani oli apua. Toivon myös, että olet jo tähän mennessä päässyt eroon penikkakivuistasi.

   Juoksuterveisin, Piia / Time-to-Run

 2. Kimmo Jokiniemi says

  Miten palautus onnistuu.ostin polvituen mutta on liian pieni

Trackbacks

Speak Your Mind

*