Global Running News  Global Running News
Vammat  Vammat
Nutrition Information  Nutrition
harjoittelu  Harjoittelu
Running Information Forums  Forums
Vantaan Maraton 14.10.2023

   Running Information      USA Running      Running South Africa      Running New Zealand      Running UK      Running Ireland      Running Ireland      Deutsch Laufzeit      Copenhagen Marathon      Suomen Juoksu      Sverige Löpning      Tel Aviv Marathon      Running Australia      Running Kenya      Running Europe      Running Malta      Running Namibia

Urheiluliivit ja niiden tärkeys

 

Urheiluliivit ovat tärkeä investointi naisille

Juoksu on ehkä yksi edullisimmista urheilulajeista mitä tulee varusteisiin ja laitteisiin. Ainoa tärkeä varuste on hyvin sopivat jalkineet. Naiset kuitenkin (myös hölkkääjät) joutuvat tekemään toisenkin olennaisen investoinnin, nimittäin kunnolliset urheilurintaliivit.

Hyvät urheiluliivit, toisin kuin pitsiset rintaliivit, kestävät pitkään, joten kannattaa tehdä oikea valinta niitä ostaessa. Tämän osion tarkoituksena on opastaa sinua löytämään sopivat liivit juuri sinulle, liivit jotka myös tarjoavat maksimaalisen suorituskyvyn ja mukavuuden.

Kunnollisten urheiluliivien tärkeys juoksijoille

Juoksu saa rintasi hölskymään, mikä rasittaa rinnan sidekudosnauhoja (Cooperin ligamentit) jotka pitävät rinnat paikoillaan. Ajan myötä nämä nivelet veltostuvat ja pitkällä tähtäimellä rinnat alkavat roikkua. Juoksu voi nopeuttaa tätä prosessia. Hiljattain tehty tutkimus Portsmouth yliopistolla (Univeristy of Portsmouth) on osoittanut, että naisen rinnat hölskyvät 135 m yhden juostun mailin (1.6 km) aikana. Tutkijat raportoivat, että kumpikin rinta liikkui, riippumatta kehon liikkeestä, noin 9 cm jokaista askelta kohti juoksumatolla. Urheiluliivit on erityisesti suunniteltu vaimentamaan rintojen liikehdintää ja lievittämään niveliin kohdistuvaa rasitusta.

Lisää Time-to-Run artikkeleita urheiluliivi-osiossa:

Kirjoittanut Cassandra Davis, suomentanut Piia Doyle

Speak Your Mind

*