Global Running News  Global Running News
Vammat  Vammat
Nutrition Information  Nutrition
Running Training Information  Harjoittelu
Running Information Forums  Forums

   Running Information      USA Running      Running South Africa      Running New Zealand      Running UK      Running Ireland      Running Ireland      Deutsch Laufzeit      Copenhagen Marathon      Suomen Juoksu      Sverige Löpning      Tel Aviv Marathon      Running Australia      Running Kenya      Running Europe      Running Malta      Running Namibia

Helsinki City Trail 2015 lumosi reitillään

 

helsinki city trail 2015

Kuva: Juha Saastamoinen

Helsinki City Trail pääkaupungin sydämessä

Viikonloppuna, upeassa syyssäässä, juostu Helsinki City Trail -polkujuoksutapahtuma houkutteli lähes 800 juoksijaa Keskuspuiston poluille lauantaina 17.9.2015. Mukana oli sekä kokeneita polkujuoksijoita ja suunnistajia että niitä, joille tapahtuma oli ihka ensimmäinen polkujuoksu. Valittavana oli 12 km ja 21 km matkat.

Paloheinän ulkoilupuisto tarjosi upeat puitteet starttialueelle, jonne oli järjestetty bussikyyti stadionilta sitä tarvitseville. 12 km reitin juoksijat tekivät pienen lenkin Paloheinässä, jonka jälkeen reitti suuntasi suoraan kohti etelää ja Olympiastadionia. Pidempi 21 km reitti kiersi ensiksi noin 10 km lenkin Paloheinän urheilupuiston läheisyydessä, josta sitten jatkettiin samalle 12 km reitille kohti stadionia.

keskuspuisto

Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Mahtava Keskuspuisto

Helsingin ulkopuolelta tuleville Keskuspuisto ei ehkä ole ennestään tuttu. Kymmenen kilometriä pitkä Keskuspuisto halkoo Helsinkiä etelä-pohjoissuunnassa. Etelässä Keskuspuisto alkaa keskeltä kaupunkia Töölönlahdelta ja päättyy Haltialaan ja Vantaanjoelle, Helsingin pohjoisrajalle. Tuhannen hehtaarin laajuinen keskuspisto kätkee sisälleen neljä luonnonsuojelualuetta, monipuolista luontoa, vaihtelevaa maastoa sekä runsaan lintu- ja nisäkäslajiston. Uskomatonta, että pääkaupunkimme sydämestä löytyy tällaiset mahdollisuudet ulkoiluun ja polkujuoksuun!

Helsinki City Trail reitti lumosi kauneudellaan

Jotain taianomaista ja mieltä rauhoittavaa meidän metsissä on. Pehmeät polut tarjoavat tarpojilleen ihanteellisen alustan, kunhan vain muistaa pitää katseen polulla! Kivien yli loikkiminen ja juurakoiden väistely tekee polkujuoksusta jotenkin leikkisämpää verrattuna maantiejuoksuun. Juoksu ei ole yhtä intensiivistä, vaikka lujaa juokseekin. Helsinki City Trailin reitti oli maaston suhteen todella monipuolinen. Oli tasaista polkua, pellon reunaa, hiekkatietä ja pururataa mutta kyllä niitä haasteitakin löytyi pitkospuista, portaikoista, juurakoista, kaatuneista puista, jyrkistä kallioista ja muutamasta jyrkästä ja mutaisesta mäestä.

Silmä lepäsi kauniissa maastossa ja metsissä ympärillä. Parhaiten jäi mieleen Vantaanjoen töyräät ja Haltialan aarnimetsä.

Vuoden 2015 tapahtuma oli Helsinki City Trail historian ensimmäinen. Ei epäilystäkään, etteikö tapahtuma tule kasvattamaan suosiotaan. Polkujuoksutapahtuma aivan pääkaupungin sydämmessä on harvaa herkkua maailmalla!

Miesten kisassa kovatasoinen kamppailu

Päämatkan, eli puolimaratonin, voitti Topi Raitanen, jolle tuore Buff Trail Tour Finlandin voittaja ja ennakkosuosikki Henri Ansio joutui taipumaan, ja tyytymään kolmanteen sijaan. Raitanen voitti kisan ajalla 1:22:12. Toiseksi tullut Juha Sorvisto hävisi voittajalle vain 23 sekuntia. Naisten sarjan ylivoimainen voittaja oli kestävyysjuoksija ja triathlonisti Maria Söderström. Hän pysäytti kellot aikaan 1:39:38 jättäen toiseki tulleen Trail Tourin voittajan Jaana Leivon kuuden minuutin päähän.

Kirjoittanut: Piia Doyle

Trackbacks

  1. […]   Kuva: Juha Saastamoinen Helsinki City Trail pääkaupungin sydämessä Viikonloppuna, upeassa syyssäässä, juostu Helsinki City Trail -polkujuoksutapahtuma houkutteli lähes 800 juoksijaa Keskuspuiston poluille lauantaina 17.9.2015. Mukana oli sekä kokeneita polkujuoksijoita ja suunnistajia että niitä, joille tapahtuma oli ihka ensimmäinen polkujuoksu. Valittavana oli 12 km ja 21 km matkat. Paloheinän ulkoilupuisto tarjosi upeat puitteet starttialueelle, jonne oli […] Trail – Time-to-Run Suomi […]

Speak Your Mind

*