Global Running News  Global Running News
Vammat  Vammat
Nutrition Information  Nutrition
harjoittelu  Harjoittelu
Running Information Forums  Forums

   Running Information      USA Running      Running South Africa      Running New Zealand      Running UK      Running Ireland      Running Ireland      Deutsch Laufzeit      Copenhagen Marathon      Suomen Juoksu      Sverige Löpning      Tel Aviv Marathon      Running Australia      Running Kenya      Running Europe      Running Malta      Running Namibia

Helsinki Midnight Run 2015

 

Midnight Run Helsinki 2015

Kirjoittanut: Heini Papinsaari

2015 Midnight Run Helsingissä oli hieno tapahtuma

Helsinki Midnight Run kilpailtiin elokuun viimeisenä viikonloppuna Suomen pääkaupungissa, kun kilpailukeskuksena toimi Senaatintori aivan Helsingin sydämessä. Reitti kulki pitkin Helsingin katuja ja rantaraitteja ja sisälsi myös jonkin verran nopeita käännöksiä ja korkeuseroja. Yli 10 000 kisaan ilmoittautunutta teki tapahtumasta yhden Suomen suurimmista juoksutapahtumista – ja sen mukainen oli tunnelmakin. Juoksijoiden taso vaihteli vain hitusen yli puoli tuntia reittiin käyttäneistä huippueliittijuoksijoista hieman verkkaisempaan tahtiin matkaa taittaneisiin nautiskelijoihin sekä naamiaispuvuissa juosseisiin hassuttelijoihin.

Midnight Run kaikin puolin onnistunut

Sää suosi niin paikalle saapuneita juoksijoita, kannustajia kuin tapahtuman järjestäjiäkin: tapahtuma saatiin vietyä läpi kauniissa ja poutaisessa loppukesän hämärtyvässä illassa. Ensimmäinen lähtö tapahtui jo pimeyden laskeuduttua klo 21.10 ja siitä seuraavat ryhmät starttasivat neljän minuutin välein. Ennen starttia kilpailijoiden fiilistä kisa-alueella nostattivat menevä musiikki, hyväntuuliset kilpailijat ja katsojat sekä tietysti näyttävät valoshowt. Eikä mistään näistä ollut puutetta kisareitin varrellakaan.

Itselleni kyseessä oli ensimmäinen näin iso juoksutapatuma Suomessa ja rima nostettiin aika korkealle tulevia juoksutapahtumia ajatellen. Järjestelyt pelasivat moitteettomasti ja tunnelma ja fiilis olivat mitä mahtavimmat. Pimeys jos mikä toi tapatumaan tunnelmaa ja muun muassa sambatanssijat, elävä musiikki ja lukuisat valoshowt reitin varrella antoivat kummasti lisävirtaa juoksijoille. Vaikka itselläni loukkaantumisen jälkeisen juoksukunnon rakentaminen olikin vielä hieman kesken, antoi tapahtuman tunnelma ja hieno juoksufiilis yhdessä tuhansien muiden juoksijoiden seurassa kuitenkin niin paljon itselleni, ettei pettymys omaan kisasuoritukseen saanut yliotetta. Tapahtumasta jäikin erittäin positiivinen maku. Tänne tullaan ensi vuonnakin!

Midnight Run Helsinki 2015 tulokset (kolmen kärki):

Miehet:
1. Utriainen, Jussi 00:30:25
2. Uhrbom, Fredrik 00:30:54
3. Boström, Mårten 00:31:18

Naiset:
1. Söderström, Maria 00:36:23
2. Utriainen, Pauliina 00:38:14
3. Kullberg, Sanna 00:39:39

 

Speak Your Mind

*