Running Information      USA Running      Running South Africa      Running New Zealand      Running UK      Running Ireland      Running Ireland      Deutsch Laufzeit      Copenhagen Marathon      Suomen Juoksu      Sverige Löpning      Tel Aviv Marathon      Running Australia      Running Kenya      Running Europe      Running Malta      Running Namibia

Vantaan Maraton 2014

vantaan maraton 2014

Vantaan Maratonille ilmoittautui yli 1900 osallistujaa – Turun Urheiluliiton Elina Karhu huippuaikaan naisten puolimaratonilla

Vantaan Maratonin vuoden 2014 kovimmasta ajasta vastasi puolimaratonin voittaja Turun Urheiluliiton Elisa Karhu ajalla 1.17.51. Tauon jälkeen kilpailuihin palannut Karhu sai kovaa kiritystä toiseksi ja kolmanneksi juosseilta Rovaniemen Roadrunnersia edustavilta Hemmingin sisaruksilta, kun sisarten välisessä tiukassa kisassa Elli Hemminki juoksi toiseksi ajalla 1.18.31 ja Anni kolmanneksi ajalla 1.18.32.

Miesten puolimaratonilla voittoon juoksi Helsingin Kisa-Veikkojen Aki Nummela ajalla 1.09.08. Toiseksi kiri Kenttäurheilijat-58:n Tommi Hytönen ja kolmanneksi Warira Benson.Puolimaratonille starttasi kaikkiaan 870 juoksijaa.

Täysmaratonilla nähtiin voittaja järjestävästä seurasta, kun Kenttäurheilijat-58:n Jani Strömsholm voitti kisan ajalla 2.39.47. Toiseksi juoksi Jarno Piik ja kolmanneksi Jani Nuutinen.

Naisten täysmaratonilla voittoon juoksi Elina Junnila ajalla 2.53.37. Toiseksi tuli Sjundeå IF:n Anne Mäkelä ja kolmanneksi Josefin Sjölind, IK Falken.

Neljännesmaratonilla uusi reittiennätys

Neljännesmaratonin voittoon juoksi naisten sarjassa järjestävän seuran Kenttäurheilijat-58:n Laura Markovaara huippuajalla 36,48, joka on samalla myös Vantaan Maratonin varttimatkan uusi reittiennätys. Miesten sarjassa nähtiin niin ikään Kenttäurheilijat-58 menestystä, kun Tomi Kanto voitti ajalla 37.15

Kisan erikoisimmasta tuloksesta vastasi Marianna Zaikova, joka juoksi tällä viikolla jo seitsemännen maratoninsa. Hänen ensi vuoden tavoitteensa on ensimmäisenä suomalaisena naisena juosta seitsemän maratonia viikon aikana seitsemällä mantereella, alkaen Etelänavalla.

Järjestäjinä Vantaan Maratonilla toimivat Kenttäurheilijat -58, Korson Kunto ja Vantaan Salamat.