Running Information      USA Running      Running South Africa      Running New Zealand      Running UK      Running Ireland      Running Ireland      Deutsch Laufzeit      Copenhagen Marathon      Suomen Juoksu      Sverige Löpning      Tel Aviv Marathon      Running Australia      Running Kenya      Running Europe      Running Malta      Running Namibia

Vantaan Maraton 2015 – huippuaika vartin matkalla

vantaan maraton 2015

Vantaan Maraton juostiin 10.10.2015

Vantaan Maraton juostiin tänä vuonna kirpeässä syyssäässä. Ennakkoon kaikille kolmelle matkalle oli ilmoittautunut lähes ennätysmäärä juoksijoita ja lopulta matkaankin starttaisi yhteensä 1594 juoksijaa. Täysmaratonille lähti 669 juoksijaa, ½-maratonille 782 juoksijaa ja FunRunille eli ¼-maratonille 143 juoksijaa.

Miesten täysmaratonilla voittajaksi juoksi Tapani Kärjä, Kalajoen Junkkarit, ajalla 2:31:51. Toiseksi kiri Helsingin Jyryn Matti Teittinen ja kolmanneksi Teemu Huppunen, Iitin Pyrintö. Huppusen aika 2:34:49 oli samalla M40-sarjan uusi reittiennätys. Reittiennätys saatiin myös M55-sarjassa. Ennätyksestä vastasi ONMKY:N Jukka Kauppila ajalla 2:47:53.

Naisten täysmaratonin voittajaksi saatiin Tiina Puranen, Keravan Uimarit Triathlon, ajalla 2:59:00. Puolimaratonilla voittajia olivat miesten matkalla Marko Vaittinen, Forssan Salamat ja naisten matkalla järjestäjäseura Kenttäurheilijat-58:n Paula Tukiainen.

Huippuaika varttimaratonilla

Miesten ¼-maratonilla (FunRun) voittoon juoksi huippuajalla 32:12 Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää. Naisten vastaavan matkan voitti Heinolan Iskun Anna Vuorimaa. Tällä matkalla nähtiin myös osallistuja hallitustasolta, kun valtiovarainministeri Alexander Stubb juoksi sijalle 11. Stubbin aika matkalla oli 41:56.

Kilpailunjohtaja Harri Mannermaa oli erittäin tyytyväinen tämän vuoden tapahtumaan: ”Lähes uusi osallistujaennätys osoittaa, että Vantaan Maratonille ja ylipäätään juoksutapahtumille riittää tilausta. Uuden juoksupäivän, lauantain, osalta keräämme palautetta ja sen perusteella päätämme onko tapahtuma jatkossakin aina lauantaisin. Vapaaehtoiset tekivät jälleen ison urakan ja kaikki toimi moitteettomasti”.

Vantaan Maraton juostiin myös takaperin

Päivän erikoisimmasta juoksusuorituksista vastasivat Juuso Ala-Tuuhonen ja Juha Nurmela jotka taivalsivat koko maratonin matkan takaperin juosten. Kaksikko saapui maaliin ajassa 7.14.06 sijoittuen kokonaistuloksissa sijoille 224 ja 225.

Järjestäjinä Vantaan Maratonilla toimivat Kenttäurheilijat -58, Korson Kunto ja Vantaan Salamat.