Running Information      USA Running      Running South Africa      Running New Zealand      Running UK      Running Ireland      Running Ireland      Deutsch Laufzeit      Copenhagen Marathon      Suomen Juoksu      Sverige Löpning      Tel Aviv Marathon      Running Australia      Running Kenya      Running Europe      Running Malta      Running Namibia

The Summer Run 2014

summerrun

The Summer Run juostiin tänä vuonna kuumissa tunnelmissa lauantaina 2. elokuuta. Lämpötila oli varjossa 27,5 astetta ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta.  The Summer Run on juoksutapahtumana uusi, joka järjestettiin vasta toisen kerran tänä vuonna.

Reittinä oli tarkka ja virallisesti mitattu 10km, joka koostui kahdesta 5km:n kierroksesta.  Juoksu lähti Taivallahden tenniskentältä ja kulki merenrantaa pitkin Ruoholahteen ja sieltä kävelyteitä pitkin takaisin Hietaniemeen. Reitillä oli jonkin verran mäkiä ja tiukkoja mutkia, eli kisareittinä ei nopein mahdollinen. Mutta maisemat tarjosivat epäilemättä parasta kesä-Helsinkiä! Vajaa puolet matkasta juostiin hiekkapohjalla, loput asfaltilla. Reitti oli hyvin merkattu spraymaalilla, teipillä ja kylteillä ja liikenteenohjaajia oli joka risteyksissä ohjaamassa ja pysäyttämässä liikennettä. Juomapisteitä oli reitin varrella kaksi.

Heini Papinsaari lähti Summer Runiin lyhyellä varoitusajalla. Sattui hyvin, että kilpailukalenterissa oli sopiva rako juuri tälle viikonlopulle. Heini on innostunut kisailija ja nuoresta iästään huolimatta kokenut sellainen. Heini koluaa juoksu- ja suunnistuskisoja niin kotimaassa kuin ulkomailla. Oman maratonennätyksen 3:04 hän juoksi tänä vuonna Tukholman maratonilla toukokuussa. Heinin tavoitteena oli juosta The Summer Run alle 40 minuutin, ja alkumatka rullasi reippalla 3:45 vauhdilla. Kuumuus ja muutama jyrkempi nousu vaikuttivat kuitenkin siihen, että ihan tuohon alle 40 aikaan Heini ei tällä kertaa yltänyt. Oma juoksu tuntui kuitenkin hyvältä, ja voitto tuli kotiin ajalla 41:17.

Maija Iskaniukselle The Summer Run oli välietappi ja ensimmäinen kympin kisa. Maija aloitti harjoittelun syyskuiselle puolimaratonille alkukesästä, ja lähti testaamaan omaa tämän hetkistä kuntoaan ja saamaan käsitystä siitä, millaista aikaa puolikkaalta voisi lähteä hakemaan. Maija oli melko tyytyväinen omaan juoksuun, vaikka hieman parempaa aikaa olikin toivonut. Maija sijoittui naisten sarjassa hienosti 9. sijalle ja juoksi oman kympin ennätyksen ajalla 54:23. Kisan jälkeen motivaatio nousi taas asteen korkeammalle ja tästä on hyvä jatkaa harjoittelua seuraavaan etappiin.

Iskanius ja Papinsaari olivat molemmat samaa mieltä kisan tunnelmasta, joka oli rento ja nuorekas. Kisajärjestäjät olivat mukavia ja kaikki pelasi moitteettomasti. DJ soitti musiikkia ennen kisaa ja sen jälkeen, ja oli ohjatut alku- ja loppuverryttelyt. Palkinnotkin oli kivoja. Molempien sarjojen 3 ensimmäistä palkittiin seuraavasti:

1. Kahden hengen kolmen ruokalajin Chef’s Menu Ravintola Eatoksessa
2. Kuukausi treeniaikaa Esportin kuntokeskuksissa
3. Yksi vapaanvalintainen juoksutapahtumaosallistuminen. Valittavana yli 400 tapahtumaa Euroopassa.

Tällaisella kisareseptillä The Summer Runin on helppo kasvattaa suosiotaan ja houkutella kaiken tasoisia juoksijoita viettämään rentoa ja kivaa kesäpäivää Helsingin ytimeen.

Reittiennätyksiä ei tänä vuonna nähty. Miesten kisan voitti toistamiseen Tomi Halme ajalla 36:28 ja kuten jo mainitsimme naisten kisavoiton vei Heini Papinsaari ajalla 41:17.