Global Running News  Global Running News
Vammat  Vammat
Nutrition Information  Nutrition
harjoittelu  Harjoittelu
Running Information Forums  Forums

   Running Information      USA Running      Running South Africa      Running New Zealand      Running UK      Running Ireland      Running Ireland      Deutsch Laufzeit      Copenhagen Marathon      Suomen Juoksu      Sverige Löpning      Tel Aviv Marathon      Running Australia      Running Kenya      Running Europe      Running Malta      Running Namibia

Testissä Inov-8 Terraclaw 250 polkujuoksuun

 

Inov8.terraclaw.polkujuoksu

Inov-8 ja uusi TERRACLAW polkujuoksukenkä

Inov-8 kenkien konsepti keskittyy luonnolliseen juoksuun, jossa mikään ei muuta jalan ja kehon luonollista biomekaniikkaa. Luonnollinen juoksu turvautuu paremminkin juoksijan jalkojen ja raajojen voimaan kuin kenkien vaimennukseen ja tukeen. Eli jalka ohjaa kenkää, eikä toisin päin.

Inov-8 kengät on suunniteltu kevyiksi, minimalistisiksi ja toimiviksi. Niiden tarkoituksena on pitää jalka mahdollisimman lähellä maan pintaa, jotta juoksijat voivat tuntea ja sopeutua maastoon jalkojen alla.

Tuote: Naisten Inov 8 TERRACLAW 250
Droppi: 8 mm
Koko: EUR 40 / UK 6.5 / US 8.5
Paino: 250 g
Hinta: n. 140 €

Ominaisuudet: Kapeilta poluilta jyrkkiin rinteisiin TERRACLAW -sarja on suunniteltu kaikenlaisille poluille. Sarjaan kuuluu kaksi mallia 220 ja 250, jotka viittaavat kengän painoon. TERRACLAW polkujuoksukengän pohjan kuviointi on suunniteltu niin, että lika irtoaa paremmin tarjoten optimaalisen otteen maastosta joka askeleella. TERRACLAW 250 tarjoaa hieman enemmän tukea ja mukavuutta, kuin 220, ja se onkin suunniteltu pidempiä polkujuoksuja ajatellen.

Testaaja: 39-vuotias nainen, joka on juossut ja harjoitellut katkonaisesti viiden vuoden ajan enemmän maantiellä kuin poluilla. Hiekkaisilla ja kivisillä poluilla juossut jonkin verran perinteisillä juoksutossuilla ja testannut yhdet minimalistiset polkujuoksukengät aikaisemmin. Testin voi lukea täällä. Paino 54 kg, pituus 167 cm, normaali (ei pronaatiota) keskijalan askellus.

Testi: Terraclaw 250 polkujuoksukengät tuntuivat heti melko mukavilta jalkaan. Istuvuus oli omaan jalkaan erittäin hyvä, mutta hieman kenkä tuntui kovahkolta perinteiseen pehmeään lenkkitossuun (kirjaimellisesti “tossuun”) verratuna. Ns. tavallisten tuettujen kenkien käyttäjänä, lähdin näillä minimalistiseen suuntautuvilla kengillä varovaisesti liikkeelle ja juoksin alkuun ihan vain lyhyimmät lenkkini niillä. Pohkeeni ovat yleensä ne, jotka heti ensimmäiseksi oikuttelevat uusista, erityisesti minimalistisista kengistä, joten oli lähdettävä varovasti liikkeelle.

Muutama pidempi lenkki kotiseudun poluilla ilman pohkeiden oireilua, ja tuntui, että olin valmis ensimmäiseen puolimaratonin pituiseen polkujuoksukisaan.

Puolimaraton osui syksyyn, ja polut ja osa kallioista olivat märkiä ja kosteita. Mahtui mukaan yksi tosi jyrkkä mutainen ruohikkomäkikin. Terraclaw 250 -kenkien kanssa ei ollut minkäänlaisia pito-ongelmia! Ei pitkospuilla, poluilla, kivillä tai kallioilla. Koko juoksu sujui ilman lipsumisia ja pitoa riitti siis myös kosteilla kallioilla. Ystävä valitteli samaisesta reitistä, että oli omilla kengillään liukastellut ja kaatunutkin kerran (onneksi ei pahasti). Olin siis tosi tyytyväinen omien kenkieni pitoon! Pohkeet olivat kyllä kisan jälkeen hieman väsyneet ja kipeät.

Inov-8 polkujuoksukenkä

Jalkatuntuma alustaan näillä kengillä on miellyttävä. Alusta ja sen muodot tuntuvat mukavasti jalan alla, tarjoten sellaista “paljasjalkatuntumaa”. Kenkä tarjoaa myös juuri riittävästi tukea epätasaisilla poluilla, myös nilkoille. Ainoa huono puoli tuossa minimalistisuudessa on se, että vaimennusta on vähän ja se tuntuu heti, kun siirrytään pehmeämmiltä poluilta kovemmalle hiekka-alustalle tai asfaltille. Omasta mielestäni Terraclaw 250 sopiikin parhaiten pehmeille ja mutasille alustoille, kuin kovaan maastoon.

Kengän etuosassa on sopivasti tilaa varpaille ja kengän kärki on tehty vahvaksi antamaan lisäsuojaa varpaille. Kengän kieli on ommeltu kiinni niin, että se pysyy hyvin paikallaan. Kengät istuvat muutenkin tosi jämäkästi jalkaan.

Pohjakuvioinnin takia, Terraclawt ovat mainiot myös talvella. Tavallisiin lenkkitossuihin verrattuna, pito on hieman parempi lumisella alustalla.

Plussat: pito, istuvuus
Miinukset: anteeksiantamaton kovalla alustalla

Yhteenveto: Inov-8 Terraclaw 250, kuten muutkin saman valmistajan kengät, ovat polkujuoksijoille, jotka haluavat luonnollisen juoksukokemuksen. Kenkä on suunniteltu pidempiä polkujuoksumatkoja ajatellen monenlaiseen maastoon. Parhaiten Terraclaw 250 sopii kuitenkin pehmeämmille poluille. Kovalla alustalla kenkä tuntuu melkoisen kovalta ja anteeksiantamattomalta.

Inov8 terraclaw polkujuoksukenkä

Inov-8 Terraclaw 250 miesten malli

Lisää samanlaisia artikkeleita:

Speak Your Mind

*