Global Running News  Global Running News
Vammat  Vammat
Nutrition Information  Nutrition
Running Training Information  Harjoittelu
Running Information Forums  Forums

   Running Information      USA Running      Running South Africa      Running New Zealand      Running UK      Running Ireland      Running Ireland      Deutsch Laufzeit      Copenhagen Marathon      Suomen Juoksu      Sverige Löpning      Tel Aviv Marathon      Running Australia      Running Kenya      Running Europe      Running Malta      Running Namibia

4 maailman vaikeinta ultramaratonia


Ultramaratoneissa on jotain erittäin hämmentävää. Toisaalta sinun on oltava ainakin todella rohkea ajattelemaan, että ultramaratoni on jotain, jota edes kannattaa kokeilla. Ultramaratonimatkat sisältävät korkeuserojen muutoksia, jotka vastaavat Mount Everestin korkeutta, juoksemiseen Yhdysvaltojen kuumimmassa paikassa kesän huippulämpötilojen aikana. Ne ovat siis kilpailuja, jotka on suunniteltu työntämään ihmiset äärirajoille (joskus kohtalokkaasti).

4 maailman vaikeinta ultramaratonia

Joten on vain kysyttävä: Miksi? Mutta toisaalta, kun katsot voimakkaita ja kauniita maisemia sekä muiden juoksijoiden uupuneita mutta onnellisia kasvoja, saatat miettiä, voisinko minäkin osallistua? Vetun mukaan Suomessa ultrajuoksun harrastajia on muutamia tuhansia. Kestävyysurheilun mukaan ultrajuoksulla tarkoitetaan maratonia pidempiä juoksumatkoja. Lyhyin varsinainen ultramatka on 100 km, mutta anglosaksisessa maailmassa vasta 100 mailia pidetään oikeana ultramatkana. Tässä artikkelissa esittelemme maailman vaikeimmat ultramaratonit.

Badwater 135

Badwater 135 -kilpailu, joka listataan usein maailman kovimmaksi, tunnetaan parhaiten 135 uuvuttavasta mailistaan, joihin sisältyy juokseminen Kuolemanlaakson läpi …heinäkuussa! Kilpailu alkaa Kuolemanlaaksosta ja päättyy Whitney-vuorelle, joka kattaa “kolme vuorijonoa yhteensä 14 600 jalkaa kumulatiivista pystysuoraa nousua ja 6 100 jalkaa kumulatiivista laskeutumista”. Jos haluat päästä Badwater 135 -kilpailuun, sinun on ensin suoritettava Badwater Salton Sea -kilpailu, joka kattaa 81 pysähdyspaikkaa merenpinnan alapuolelta Salton-merellä, autiomaassa Palomar-vuoren huipulle.

Jungle Ultra

142,6 mailia on vaikea juosta. Sijoita nyt 142,6 mailia Perun sademetsiin, joissa lämpötila on 90 astetta 100 prosentin kosteudella. Lisäksi on huomioitava 9000 jalan korkeuden muutos (kaikki alamäkeen, mutta rehellisesti sanottuna se ei tee siitä helpompaa) plus noin 70 jokien ylitystä. Lisää siihen, että sinun on oltava omavarainen kantamalla riippumatto, makuupussi, ruoka, vesi ja muiden tarvikkeiden paino koko kilpailun ajan. Ja lisää, että olet sademetsässä, jossa on massiivisia otuksia, jotka purevat ja pistävät. Jotta asiat olisivat hieman miellyttävämpiä, saat kokea uskomattomia maisemia ja nähdä villieläimiä sekä käydä useiden alkuperäiskansojen ja heimojen kylissä mennessäsi Jungle Ultran viiden vaiheen läpi. Se on todellinen elämän kokemus. Elämyksiä tarjoaa myös suomicasino, jossa voit viettää aikaa leppoisimmissa tunnelmissa.

Marathon des Sables

Jokainen ultramaraton väittää olevansa vaikein – ja jokainen on omalla eri tavallaan,mutta tämä maraton on helposti kovimpien joukossa. Miksi? Koska Saharan autiomaa on 156 mailia. Lisäksi sinun on oltava myös omavarainen, kuljettaen mukanasi kaikki, mitä tarvitset koko kilpailun ajan. Ainoa asia, jonka kilpailun isännät tarjoavat sinulle, on vesi ja paikka teltassa yöllä. Kuten isännät huomauttavat, kun olet valmis, “olet juossut vastaavan määrän kuin viisi ja puoli maratonia viidessä tai kuudessa päivässä” ja olet tehnyt sen 100 asteen kuumuudessa. Tästä huolimatta kisan suosio on kasvanut joka vuosi vuodesta 1986 lähtien.

Grand to Grand Ultra

Arizonan Grand Canyonista Utahin Grand Staircasen huipulle, Grand to Grand Ultralla saat nauttia upeista geologisista muodostelmista. Ainoa asia on, että juoksijoiden on mentävä yli, ympäri ja läpi päästäkseen maaliin. Tämä maaliviiva on 170 mailin päässä lähtöviivasta ja jokaisen juoksijan on pidettävä mukanaan omat tarvikkeet matkaa varten.

Saat vettä ja teltan nukkumiseen, mutta muut asiat sinun on kuljetettava mukanasi. Vaikka verkkosivuston usein kysytyissä kysymyksissä sanotaan, että “reitti ei ole tekninen ja suhteellisen sopivan henkilön pitäisi pystyä suorittamaan se turvallisella tavalla”, älkäämme kokeilko sitä itse. Kisassa juostaan 170 mailia seitsemässä päivässä (vähän kuin maraton päivässä), korkeuden muutos on 19 000 jalkaa, samalla kun kuljetetaan tarvikepakkauksia mukana. Se ei ole helppoa.

Speak Your Mind

*