Global Running News  Global Running News
Vammat  Vammat
Nutrition Information  Nutrition
harjoittelu  Harjoittelu
Running Information Forums  Forums
Vantaan Maraton 14.10.2023

   Running Information      USA Running      Running South Africa      Running New Zealand      Running UK      Running Ireland      Running Ireland      Deutsch Laufzeit      Copenhagen Marathon      Suomen Juoksu      Sverige Löpning      Tel Aviv Marathon      Running Australia      Running Kenya      Running Europe      Running Malta      Running Namibia

Juoksijoille kiinnostavia pelejä

5 peliä, jotka saattavat kiinnostaa ihmisiä, jotka rakastavat juoksemista

Juoksu on monille rakas harrastus. Tässä artikkelissa käymme läpi pelejä, jotka saattavat kiinnostaa juoksusta ja muista aktiivisista harrastuksista innostuneita ihmisiä, joten mikäli tämä aihe on lähellä sydäntäsi, jatka lukemista.

Urheilun vetovoima osana pelimaailmaa

Juoksua ja monia muita urheilulajeja harrastetaan aktiivisesti. Nykypäivänä useista lajeista päästään nauttimaan myös digitaalisessa muodossa, esimerkiksi useiden liikuntapelien ja verkkosivujen välityksellä. Yksi loistava esimerkki pelimaailman ja urheilun integraatiosta ovat erilaiset netticasinot ja vedonlyöntisivut, kuten suosittu Expekt Suomi, joka tarjoaa muun muassa useita eri kohteita urheiluvedonlyöntiin ja e-urheiluun. Tämä vetää puoleensa lukuisista eri lajeista kiinnostuneita harrastajia ja tarjoaa toisenlaisen mahdollisuuden seurata urheilua.

Urheiluvedonlyönnin lisäksi useat lajit ovat löytäneet tiensä myös muiden sovellusten ja pelien pariin. Juokseminen on monille mieluisa harrastus , jonka lisäksi sen parissa myös kilpaillaan aktiivisesti. Seuraavissa kappaleissa esittelemme viisi peliä ja sovellusta, jotka saattavat kiinnostaa ja auttaa juoksuharrastuksesta kiinnostuneita. Ne myös tarjoavat hyvän alustan kokonaisvaltaiseen kuntoiluun ja kunnon kohottamiseen.

1.Ring Fit Adventure

Nintendon julkaisema Ring Fit Adventure on täysin uudenlainen seikkailu- ja fitness-peli, joka on lyhyessä ajassa niittänyt suurta suosiota. Sen avulla pelaajat pääsevät samanaikaisesti nauttimaan jännittävästä pelielämyksestä ja kohottamaan omaa kuntoaan Nintendo Switchin parissa. Tämä ei ole yksinomaan juoksua käsittelevä peli, mutta se kohottaa pelaajan kokonaisvaltaista kuntoa ja tarjoaa mahtavan harjoittelualustan kuntoiluun, huomioiden kaikki lihasryhmät. Ring Fit Adventuresta nauttivat niin juoksijat kuin muutkin aktiiviset ihmiset.

2.Pokémon Go
Kuten jokainen varmasti tietää, kuntoilun aloittaminen voi joskus tuntua vaikealta ja myös juoksu on tärkeää aloittaa oikealla tavalla, rauhallisesti ottaen. Pokemon Go ei ole enää mikään täysin uusi peli, mutta tämä Nianticin julkaisema sovellus tarjoaa hienon alun kuntoilusta innostuneille. Sen avulla liikunta on helppo aloittaa hieman kevyemmin kävelyn muodossa. Pokémonien metsästys tuo hauskaa lisäjännitystä ja saa pelaajat innostumaan pidemmistä kävelylenkeistä. Tämän Androidille ja iOS-laitteille valmistetun pelin avulla on hyvä lähteä aluksi kohottamaan peruskuntoa, jonka jälkeen on helpompi siirtyä esimerkiksi juoksun pariin.

3. Nike+ Kinect training
Tämä Niken ja XBox Kinect Trainingin yhteistyönä syntynyt monipuolinen kuntoilupeli tarjoaa lihaskunto- ja kestävyysharjoituksia kotikuntoilusta kiinnostuneille. Pelin avulla on mahdollista kasvattaa omaa kuntoa ja myös seurata omaa kehitystä, jonka lisäksi pelaajat pääsevät luomaan itselleen sopivan treenikalenterin ja valitsemaan omat kuntoilutavoitteensa. Kyseinen peli on herättänyt suurta suosiota ja sen parissa kunto kohoaa rattoisasti.

4. Sworkit Stretching & Pilates
Suosittujen digitaalisten liikuntapelien rinnalle on kuluneiden vuosien aikana myös noussut erilaisia aktiivisia sovelluksia, joita päästään käyttämään mobiililaitteilla. Useimmat sovellukset löytyvät sekä Androidille että iOS-laitteille. Sworkit on yksi tällainen suosittu sovellus, joka keskittyy käyttäjänsä kehonhuoltoon. Tämä onkin todella hyödyllinen sovellus niin juoksijoille, kuin myös muille urheilijoille, sillä pelkkien urheilusuoritusten lisäksi se keskittyy myös muihin tärkeisiin treenaamisen vaiheisiin, kuten esimerkiksi lihaskunnon kannalta tärkeään venyttelyyn. Tästä sovelluksesta voikin olla hyötyä kaikille urheilusta ja kehonhuollosta kiinnostuneille.

5. Zumba Burn It Up
Viimeisenä tahdomme vielä esitellä Nintendo Switchille kehitetyn, todella suositun Zumba Burn It Up-pelin, jonka parissa kunto kohoaa hetkessä. Tämä tanssiin pohjautuva peli sopii kaikille, jotka tahtovat kasvattaa kuntoaan menevän harjoittelun parissa, sillä siitä löytyy peräti 30 erilaista kunto-ohjelmaa ja monia erilaisia tanssityylejä, joiden avulla muun muassa kestävyys paranee. Juoksun kannalta hyvä kestävyys- ja yleiskunto on erittäin tärkeää, ja tämä peli auttaa kasvattamaan niitä erinomaisesti.

Juoksua, urheilupelejä ja tulevaisuudennäkymiä

Digitaaliset liikuntapelit ovat kasvattaneet suosiotaan runsaasti kuluneiden vuosien aikana. Niistä päästään nykyään nauttimaan erilaisten konsolien sekä mobiilisovellusten avulla, joten tällaiset pelit ovat lähestulkoon kenen tahansa saatavilla. Liikuntapelit tarjoavat helpon, hauskan ja innovatiivisen tavan kohottaa kuntoa ja innostua treenaamisesta.

Juoksijoille hyvä yleiskunto on erittäin tärkeää ja vaikka useimmat pelit eivät keskitykkään vain ja ainoastaan juoksuun, on niistä ehdottomasti hyötyä myös juoksemisen kannalta, sillä pelaajat pääsevät ylläpitämään hyvää kokonaiskuntoa, keskittymään erilaisiin treeniohjelmiin sekä huolehtimaan myös lämmittelystä ja venyttelystä, jotka ovat erittäin tärkeä osa juoksutreenejä.

Tällaisia digitaalisia kuntoilumenetelmiä on ollut tarjolla jo useampia vuosia ja teknologian kehityksen myötä myös niiden laatu ja valikoima ovat parantuneet valtavasti. Tässä vaiheessa on vielä mahdotonta sanoa, miltä liikuntapelien tulevaisuus näyttää, mutta mikäli viimeisiin vuosiin on luottaminen, tulevan ne pitämään paikkansa niin juoksijoiden kuin myös muiden aktiivisista elämäntavoista kiinnostuneiden ihmisten parissa.

image credit: pixabay

Speak Your Mind

*