Global Running News  Global Running News
Vammat  Vammat
Nutrition Information  Nutrition
harjoittelu  Harjoittelu
Running Information Forums  Forums

   Running Information      USA Running      Running South Africa      Running New Zealand      Running UK      Running Ireland      Running Ireland      Deutsch Laufzeit      Copenhagen Marathon      Suomen Juoksu      Sverige Löpning      Tel Aviv Marathon      Running Australia      Running Kenya      Running Europe      Running Malta      Running Namibia

Miten lenkkeily uusilla lenkkipoluilla saa sinut rakastumaan juoksemiseen?

Tuttua touhua, vai mitä? Tämä on lause, joka ponnahtaa jokaisen juoksijan mieleen, kun he ovat juosseet yhdellä ja samalla polulla aivan liian kauan. Joskus he ovat juosseet samaa reittiä niin kauan, että he vain lopettavat juoksemisen eikä heillä ole enää motivaatiota. No sen sijaan, että juoksisit samaa reittiä joka kerta, miksi et tekisi jotain uutta ja vaihtaisit vanhan tutun matkan johonkin aivan uuteen!

Tutkimukset todistavat, että uuden reitin löytäminen voi lisätä henkilön motivaation tasoa 80 % ja auttaa heitä käymään lenkillä päivittäin. Tässä artikkelissa tulemme huomaamaan, miten uusilla lenkkipoluilla lenkkeily voi kannustaa saamaan henkilön ylös sohvalta ja menemään mieltä virkistävälle lenkille joka ikinen päivä! Lenkkeily on myös siitä hyvä harrastus että se on yksi parhaista ilmaisista harrastuksista kenelle tahansa.

Image = https://pixabay.com/photos/running-jog-jogging-runners-78192/

Tutustu uusiin alueisiin

Vanhan juoksureitin hylkäämisessä ja uuden löytämisessä on se hyöty, että annat itsesi tutkia uusia paikkoja ja uusia asioita. Vaikka olet ehkä tottunut lenkkeilemään vain korttelisi ympäri, muuttamalla asioita voit antaa itsellesi mahdollisuuden tutkia mielenkiintoisia paikkoja lähistölläsi. Jotkut saattavat saada sinut tuntemaan olosi rentoutuneeksi, kun taas toiset voivat innostaa sinua. Joka tapauksessa vaihtamalla lenkkipolkuja ja kokeilemalla jotain uutta, olet valmis ja kiinnostunut tietämään, mitä muuta on tarjolla, ja se saa sinut haluamaan menemään lenkkeilemään joka päivä. Joten seuraavan kerran, kun mietit, mitä tehdä vapaa-ajallasi, sen sijaan, että kuuntelet musiikkia Spotifyssa tai tutkit, mitä useat nettikasinot ilman rekisteröitymistä tarjoavat, tartu vain takkiisi, laita juoksukengät jalkaan ja tutustu uusiin alueisiin lähistölläsi.

Mikään lenkkipolku ei ole samanlainen

Aivan kuten kaksi ihmistä ei ole samanlaisia, kaksi polkua ei myöskään ole samanlaisia! Jokainen polku tai reitti, jonka juoksija valitsee, tarjoaa hänelle täysin uuden kokemuksen. Matkan varrella juoksija voi löytää asioita, joita hän ei ole ennen nähnyt, kuten majesteettisia eläimiä, jotka tuovat rauhan tunnetta, kukkia tai tuoksuja, jotka herättävät uusia tunteita, ja paljon muuta. Juuri tällaiset tavalliset kokemukset työntävät ihmisen pois mukavuusvyöhykkeeltään ja antavat heille mahdollisuuden kokeilla uusia asioita. Tämä ei vain saa sinua rakastumaan juoksemiseen, mutta se saa sinussa aikaan positiivisen muutoksen henkisesti ja fyysisesti!

Edistää asioiden muuttamista

Aivan kuten juoksemalla tiellä tai lenkkipolulla, voit muuttaa treeniäsi uusilla reiteillä. Hyödyntämällä uusia polkuja, voit lisätä ketteryyttä, sillä juoksijat eivät tunne vielä mahdollisia esteitä matkan varrella. Tämä saa ihmisen tuntemaan itsensä joustavammaksi ja vapaammaksi. Tämä ei vain auta vahvistamaan lihaksia, mutta se saa juoksijan tuntemaan itsensä erityiseltä, joka taas edistää motivaatiota juosta. Lisäksi juoksemalla tuntematonta polkua, ihmiset voivat valita polun, jossa on juostava ylämäkeen ja pystyvän näin vahvistamaan jalkojensa voimaa ja lihaksia. Tämä saa juoksijan lihakset polttelemaan päivän ajan, mutta se on ehdottomasti sen arvoista! Silloin, kun juoksija haluaa rentoutua, pitää hauskaa ja vain lenkkeillä huvikseen, hän voi valita leveän ja avoimen polun kauniilla maisemilla, mikä mahdollistaa nopeatempoisen juoksun ja kestävyyden.

Näkyvät tulokset parantavat rutiinia

Ihmiset ovat taipuvaisempia treenaamaan ja tekemään eri harjoituksia, jotka osoittavat selkeitä tuloksia ja se on parasta uusilla reiteillä juoksemisessa. Lenkkeily tuntemattomalla reitillä voi johtaa lihasvaurioihin helpommin, kuin polulla tai reitillä, jolla henkilö on tottunut juoksemaan. Tämä johtuu siitä, että uudella reitillä lihakset eivät ole tottuneet maaperään, mikä johtaa lihasten supistumiseen eksentrisesti pidempään. Tämä tuo nopeampia tuloksia ja ihmiset näkevät juoksemisen vaikutuksen heihin. On osoitettu, että heti kun ihmiset näkevät tuloksia, kuten lisääntynyttä kestävyyttä, huomattavia lihaksia tai suurempaa nopeutta, he jäävät koukkuun juoksemiseen.

Oletko valmis juoksemaan uusia polkuja?

Vaikka monet ihmiset mieluummin juoksevat vanhoilla reiteillään ja suosivat rutiinejaan, aina silloin tällöin jokaisen kannattaa kokeilla jotain uutta ja he tulevat huomaamaan, että siitä on todella hyötyä! Vaihtamalla lenkkipolkuja ihmiset voivat altistaa itsensä uusille ympäristöille, elementeille, harjoituksille sekä paljon muulle ja tämä vain lisää heidän kiinnostustaan juoksemiseen. He eivät vain tunne oloaan hyväksi, energisemmäksi ja virkeämmäksi, vaan he näkevät myös positiivisen muutoksen mielialassaan ja tunteissaan. Lenkkipolkujen vaihtamisella voi olla loistava vaikutus henkilön fyysiseen ja henkiseen terveyteen. Jos et pidä fyysisestä treenauksesta, mene lenkille aivan uudelle reitille ja kuka tietää, saatat ehkä rakastua juoksemiseen. Jos tykkäät jo lenkkeilystä, tämä konsepti saa sinut rakastumaan siihen uudestaan!

 

Speak Your Mind

*