Global Running News  Global Running News
Vammat  Vammat
Nutrition Information  Nutrition
Running Training Information  Harjoittelu
Running Information Forums  Forums

   Running Information      USA Running      Running South Africa      Running New Zealand      Running UK      Running Ireland      Running Ireland      Deutsch Laufzeit      Copenhagen Marathon      Suomen Juoksu      Sverige Löpning      Tel Aviv Marathon      Running Australia      Running Kenya      Running Europe      Running Malta      Running Namibia

Tulevaisuuden tulosveikkauslaji on maratonjuoksu

Vaikka vedonlyöntiä on harrastettu vuosisatojen ajan, maratonivedonlyönti on edelleen kohtuullisen uutta sekä vedonlyöjille että vedonlyöntitoimistoille. Vedonlyönnin suosio maratonikilpailuja kohtaan ei ole vielä kovin suurta, mutta sen tarjoamat tulevaisuuden näkymät ovat kuitenkin rajattomat.

Tulevaisuuden tulosveikkauslaji on maratonjuoksu

Maratonjuoksujen vedonlyönnin ennalta arvaamattomuus tekee lajista erittäin vetovoimaisen vedonlyöjien keskuudessa. Kun veikkaajat huomaavat tämän lajin jännityksen ja siihen liittyvät riskit, sen suosio varmasti kasvaa.

Altavastaajat vai ennakkosuosikit?

Maratonikilpailuihin kohdistuva tulosveikkaus on vielä suhteellisen lapsen kengissä, ja tämän vuoksi vedonlyöntitoimistot eivät tarjoa valtavasti erilaisia vedonlyöntivaihtoehtoja tälle lajille. Veikkaajat ovat melko rajoittuneita yhteen tai kahteen vaihtoehtoon. Vaikka useimmat vedonlyöntitoimistot tarjoavat mahdollisuuden lyödä vetoa ensimmäisen sijan voittajasta, erilaiset nettikasinot voivat tarjota mahdollisuuden veikata vaikkapa kolmesta ensimmäisestä sijasta.

Maratoniveikkaamisen kertoimet ovat yleensä samanlaiset kuin missä tahansa muussakin urheilulajissa. Veikkaamisen perusoletuksena on se, että lajin parhaimmat urheilijat tai todennäköiset voittajat voittavat myös tulevissa kilpailuissa ja sen vuoksi heidän voitoistaan tarjotaan pienempiä vedonlyöntikertoimia kuin altavastaajien voitoista. Toisaalta altavastaajien ja yllättäjien voitoista saa suurempia kertoimia. Vedonlyönti tarjoaakin jännitystä ja eri veikkaajat toivovat eri urheilijoiden voittoja. Altavastaajan voittaessa voi pienellä panoksella saada todella suuria voittoja. Suuria voittoja voi tosin myös saada Viking Slots Slotti peleissä, eikä niissä tarvitse tietää maratonlajista mitään!

Maratonlajin ottaminen tulosveikkauksen pariin entistä kattavammin varmasti olisi sille hyväksi, sillä se lisäisi katsojien mielenkiintoa entistä enemmän. Lisäksi jännitys kasvaisi, sillä rahan ollessa kyseessä, voittajan kisan seuraaminen on entistäkin jännittävämpää. Suomessa suosituin maratoni on Helsinki City Marathon, johon osallistuu vuosittain noin 6000 juoksijaa, kertoo Addnature. Treenaaminen on maratoonareille tärkeää, sillä Ylen mukaan huippu-urheilijankin treenistä 80 prosenttia tai jopa 85 prosenttia muodostuu kuitenkin peruskunnosta.

Ketä sitten veikata? Se on hyvä kysymys!

Jotta maratonlajeja pystyisi veikkaamaan menestyksekkäästi, tulee lajia tuntea ja tietää kilpailijoista aivan yhtä paljon kuin minkä tahansa muun vedonlyönnin yhteydessä. Vedonlyönti maratonikilpailuissa vaatii vedonlyöjältä hieman ylimääräisiä kotiläksyjä, pelaajien tulosten analysointia ja muuta lajitietoa, jotta pystyy tekemään mahdollisimman hyvän vedonlyöntipäätöksen. Tieto nimittäin minimoi riskit ja mahdollisuudet menettää rahat vedonlyönnin seurauksena.

Kilpailijoiden tuloshistoria on tutkittava. Heidän menestyksensä aiemmissa kisoissa on tärkeää, mutta myös juoksijoiden kestävyys ja vahvuudet on otettava huomioon. On myös analysoitava tuloksia siitä, mitkä reitit näyttävät suosivan ketäkin juoksijaa ja mitkä ovat heidän heikkoja reittejään. Lisäksi viimeaikaiset sairastumiset tai pienetkin vammat voivat saada aikaan isoja eroja tuloksissa. Tee siis kotitehtäväsi ennen satunnaisten vetojen tekemistä. On aina hyvä idea opiskella osallistujien tasoa. Selvitä heidän heikkoutensa ja vahvuutensa sekä seuraa heidän suoritushistoriaansa.

Toki on mahdollista veikata täysin ummikkonakin ja valita yksi juoksija aivan sattumanvaraisesti. Tällöin on kylläkin syytä varautua siihen, että veikkaus menee pieleen ja panoksen rahat jäävät vedonlyöntiyhtiölle. Mutta joskus saattaa onni potkaista ja veikkaus tuottaa tulosta. Jos on veikannut altavastaajaa, jolla on suuri kerroin, voi voittosummakin olla messevä. Tässä juuri piilee veikkauksen mielenkiinto ja jännitys!

Kuinka suosittua tämä vedonlyönnin muoto on?

Maratonvedonlyönti ei ole yhtä suosittua kuin muiden lajien veikkaaminen. Esimerkiksi Suomessa jalkapallo ja jääkiekko kuuluvat suosituimpien urheiluvedonlyöntilajien joukkoon. Mutta maratonvedonlyönnin suosio kasvaa nopeasti; vedonlyöntimarkkinat ja vetojen välittäjät ovat lähteneet mukaan hitaasti mutta varmasti. Lajin vedonlyönnin näkymät ovat valtavat, ja kun se lopulta lähtee vauhtiin, tulee maratonvedonlyönnistä todella suosittua. Erityisesti lajin arvaamattomuus loppukireineen, kesken kilpailun tapahtuvien hyytymisten ja loukkaantumisten ja muiden yllättävien käänteiden vuoksi tekee siitä erittäin jännittävän ja viihdyttävän lajin veikata. Pelkkä lajin arvaamattomuus lisää jännitystä veikkaukseen.

Speak Your Mind

*