Global Running News  Global Running News
Vammat  Vammat
Nutrition Information  Nutrition
harjoittelu  Harjoittelu
Running Information Forums  Forums
Vantaan Maraton 14.10.2023

   Running Information      USA Running      Running South Africa      Running New Zealand      Running UK      Running Ireland      Running Ireland      Deutsch Laufzeit      Copenhagen Marathon      Suomen Juoksu      Sverige Löpning      Tel Aviv Marathon      Running Australia      Running Kenya      Running Europe      Running Malta      Running Namibia

Urheiluvedonlyönti netissä kiinnostaa myös kuntoilijoita

Kuntoilu on noussut yhdeksi aikuisten vapaa-ajanharrastusten top-tekemiseksi. Syitä siihen on useita, mutta loogisin on se, että työ ei ole enää niin fyysisesti rasittavaa kuin mitä se oli ennen.

Urheiluvedonlyönti netissä kiinnostaa myös kuntoilijoita

Tämä tarkoittaa sitä, että aikuisilla on virtaa vielä myös työpäivä jälkeen, ja toisaalta energia pitää kuluttaa tai ei huomaakaan, kun se alkaa kerääntyä rasvana keskikehoon. Näin voi käydä helposti, jos kuntoilun sijasta aletaankin harrastaa urheiluvedonlyönti netissä pelejä, tai ei huomata tätä oman kehon energiatasapainotilannetta. Joillekin nimittäin muutokset työn fyysisessä rasittavuudessa ovat voineet tapahtua vähitellen, mutta oma elintapa on jatkunut samaa polkua – yhtä paljon syöden, ja yhtä vähän liikkuen työn ulkopuolella.

Tarkkaile kehoasi

Meidän pitäisi jo nuorena opetella oman kehon tarkkailu. Tiedämme kyllä, että mitä enemmän syömme, sitä enemmän meidän tulisi liikkua. Eikä se liikkuminen välttämättä tarkoita salille menemistä, vaan jo kävelylenkit raittiissa ulkoilmassa voivat olla sitä, mitä keho kaipaa – se myös polttaa niitä varastoituneita rasvoja kehossa, mutta ennen kaikkea tuulettaa aivoja ja antaa silmille lepoaikaa. Useimmille kuitenkin meistä se työ on nykyään entistä digitaalisempaa, eli käytämme silmiämme enemmän kuvaruudun katselemiseen kuin koskaan aiemmin, ja jatkamme sitä helposti myös kotona, vapaalla ollessamme. Tekemistä ja pelaamistahan on koko ajan entistä enemmän nettimaailmoissa, ja niihin siirtyminen on tehty nykyään niin helposti jo älypuhelimen kanssa, vaikka jo tullessa töistä.

Oman kehon ja omien energiatasojen seuranta ei välttämättä ole niitä kaikkein kivoimpia asioita, varsinkin jos huomaa painon kertyvän ja oman aktiivisuuden tason laskevan. Siihen itseasiassa voi olla paljonkin syitä, ja yllättävän moni niistä löytyy korvien välistä, ja myös niiden ongelmien ratkaisuun tai ainakin osittaiseen ratkaisuun löytyy helppojakin tapoja. Rauhallinen ja riittävä uni antaa paremmat jaksamisen eväät seuraavaan päivään – tämä on yksi niistä tavoista päästä paremmille raiteille. Nimittäin jos nukut huonosti, tai liian vähän, se näkyy myös kehossasi jatkuvana stressitilana, jota et itse välttämättä edes huomaa. Unen vähyys näkyy myös ympärilläsi omassa toiminnassasi, sosiaalisissa tilanteissa ja tarkkaavaisuudessasi. Se saa sinut tekemään helpommin virheitä, ja etsimään oikopolkuja, ja se on sitä kautta yksi niiden ongelmien mahdollisista aiheuttajista. Siksi oman unen riittävyyden varmistaminen lienee kenties se halvin tapa aloittaa oman kehon tervehdyttäminen.

Onko urheiluvedonlyönti sitten huonoksi terveydelle? Näin voisi joku sanoa, varsinkin jos sitä harrastaa vain kotona kuvaruudun edessä, mutta kun sitä voi harrastaa myös siellä kentän laidalla, katsomossa- eli lajin seurantaan ja vedonlyöntiin voi helposti liittää myös sen sosiaalisen aspektin, ulkona olemisen, liikunnan ja kavereiden tapaamisen, eli sen ei todellakaan nykyaikana tarvitse olla millään tasolla toisista ihmisistä eriyttävää tekemistä – kuten ei muunkaan pelaamisen. Kaikessa tekemisessä vain pitää löytää se itselle sopiva tasapaino, jossa huomion sekä oman pääkoppansa että kehonsa, ja ymmärtää että töiden ja harrastusten ohella myös omat sosiaaliset suhteet ovat tärkeitä, ja siinä sivussa se oman kehon huomiointi – koska kukaan muukaan ei sitä tee yhtä hyvin kuin sinä. Tai ainakin jos joku toinen huomauttaa sinulle huonosta liikkumisesta tai kärttyisyydestäsi, ei se lopputulema välttämättä ole yhtä positiivinen kuin silloin, kun itse alat huolehtia paremmin itsestäsi.

Kuntoilun ei tarvitse olla aina vakavaa

Jos tuntuu siltä, että sinne lenkille lähteminen vaatii aina entistä enemmän niin kannattaa miettiä jotain uutta omaan kuntoiluun. Kuntoilun voi liittää muuhunkin tekemiseen kunhan käyttää vähän sitä omaa aivokapasiteettiä eikä aina ajattele sen helpoimman ja nopeimman kautta. Monesti nimittäin kiire on vain meidän omissa ajatuksissamme, ja meillä oikeasti on tarpeeksi aikaa tehdä asioita rauhallisemminkin. Me vain mietimme asioita kiireen kautta, jotta meidän ei tarvitsisi pysähtyä miettimään ja oikeasti harkitsemaan mitä voisimme tehdä. Esimerkiksi oman kuntoilun yhteydessä voi hyvin kuunnella äänikirjojen itsensä kehittämistä, mutta ei kannata kuunnella mitään sellaista, mikä lisäisi stressiä. Ja kävelylenkillä voi ottaa itselleen tavoitteita, kuten lintujen näkemisen määrän tai koirien ulkoiluttajien määrän arvaamisen – ja jos saa kaverin mukaan kävelylle, niin mikäs sen kivempaa, kun yhdistelee näitä asioita kaverin kanssa pieneksi kisailuksi. Monesti muutenkin kuntoilu onnistuu paremmin, jos saa mukaan kaverin, ystävän tai vaikkapa naapurin- kokeile vaikka, jollet ole vielä kertaakaan kokeillut.

Speak Your Mind

*