Global Running News  Global Running News
Vammat  Vammat
Nutrition Information  Nutrition
harjoittelu  Harjoittelu
Running Information Forums  Forums

   Running Information      USA Running      Running South Africa      Running New Zealand      Running UK      Running Ireland      Running Ireland      Deutsch Laufzeit      Copenhagen Marathon      Suomen Juoksu      Sverige Löpning      Tel Aviv Marathon      Running Australia      Running Kenya      Running Europe      Running Malta      Running Namibia

Viisi tapaa saada enemmän irti puhelimestasi juoksun aikana

Juokseminen on helppo ja terveellinen harrastus. Sen aloittamiseen ei tarvita paljon, vain hieman päättäväisyyttä ja sopivat juoksukengät. Juoksemisella on monia terveysvaikutkusia, sillä se kehittää hengitys- ja verenkiertoelimistöä. Se vahvistaa alavartaloa, niveliä ja keskivartaloa. Lisäksi juokseminen auttaa unen laadun parantamiseen, joten voimme suositella sitä myös tästä syystä.

Viisi tapaa saada enemmän irti puhelimestasi juoksun aikana

Älypuhelimet ovat yleistyneet viime vuosina valtavasti ja useimmat ottavat varmasti älypuhelimen mukaan lenkille. Tästä syystä listasimme viisi keinoa, joiden avulla saat enemmän irti puhelimestasi lenkkisi aikana.

Laita puhelin treidaamaan lenkkisi aikana

Mikäli olet kiinnostunut pörssikaupankäynnistä, voisi ehkä olla hyvä ajatus laittaa puhelin treidaamaan automaattisesti lenkin aikana. Mitä treidaaminen sitten on? Normaalissa sijoittamisessa ostetaan niiden yhtiöiden osakkeita, joiden tulevaisuuteen ja kasvuun uskotaan. Peruslähtökohta on se, että yhtiön osakkeiden arvon kasvuun luotetaan. Hiljattain on kuitenkin syntynyt uudenlaista sijoitustoimintaa. Yksi näistä uusista sijoitusmuodoista ovat kryptovaluutat, joista tunnetuin on luonnollisesti bitcoin. Voisikin sanoa, että kryptovaluuttojen ympärille on syntynyt jonkinlainen buumi viime kuukausina. Treidaaminen puolestaan on myös uudenlainen muoti-ilmiö, eikä se ole varsinaisesti perinteistä sijoitustoimintaa. Kyseessä on nopeatempoinen toiminta, jossa treidaaja ostaa ja myy osakkeita saman päivän aikana lukuisia kertoja. Treidaamisessa hyödynnetään pörssien heilahtelua: treidaaja pyrkii ostamaan osakkeita halvalla ja myymään hetken kuluttua kalliimmalla, eli toisin sanoen ennustamaan kurssien heilumista oikein. Sinun ei kuitenkaan ole pakko tehdä treidaamista itse, vaan se voidaan toteuttaa automatisoidusti. Käytännössä näissä tapauksissa algoritmi tekee työt treidaajan puolesta. Voisi olla hyvä ajatus ladata puhelimeen sovellus, joka tekee automaattista treidausta samalla kun olet lenkillä!

Kuutele podcasteja juostessasi

Podcastien suosio on noussut voimakkaasti viime vuosina, ja ne ovat muodostuneet osaksi yhä useamman ihmisen arkea. Podcastien vahvuuksia ovat niiden kattava valikoima: voit löytää podcastin melkein aiheesta kuin aiheesta. Lisäksi niitä on hyvä kuunnella samalla, kun tekee jotain muuta. Tällä tavalla aika ei mene hukkaan jotain puuhatessa, vaan voi samalla oppia jotain uutta omasta kiinnostuksen kohteesta. Podcastin kuuntelu lenkin aikana on varsin hyvä ajatus: juostessa on helpompaa keskittyä kuuntelemaan podcastia, kun muita ärsykkeitä ei juuri ole viemässä huomiota pois kuuntelusta. Podcasteja voi kuunnella eri sovelluksilla, mutta nostamme niistä esille kuitenkin Acastin: se on ilmainen eikä siitä huolimatta tuputa mainoksia käyttäjälle. Myös Spotifyn avulla on mahdollista kuunnella podcasteja, joten se on kolmas keino saada puhelimesta enemmän irti, jonka nostamme tässä esille.

Seuraa juoksuasi ja kehoasi

Älypuhelin on kätevä myös oman juoksemisen ja kehon toimintojen seuraamiseen. Hyödyntämällä oikeita sovelluksia, saat puhelimestasi enemmän irti myös tässä suhteessa. Yksi suosituimmista juoksun seuraamiseen tarkoitetuista sovelluksista on Sports Tracker. Sen avulla voi mitata syketiedot, reitin sekä nopeuden. Parhaan hyödyn tästä saakin yhdessä sykemittarin kanssa. Sovellusta on helppo käyttää ja se hyödyntää GPS:ää mittaamaan korkeuserot, matkan sekä siihen käytetyn ajan.

Viides kätevä sovellus lenkille on Strava, joka on kuntoilusovellusten suosikkeja. Sen avulla pystyt mittaamaan poltetut kalorit, sykkeen, matkat, noustut metrit, tehot sekä askelnopeuden. Tämän sovelluksen avulla on helppoa asettaa tavoitteita ja seurata omia suorituksia. Sovelluksessa on erilaisia pistetaulukoita ja haasteita, jodein avulla on helppo löytää lisämotivaatiota. Tässä sovelluksessa on myös sosiaalinen aspekti, sillä siitä on löydettävissä muiden käyttäjien suunnittelemia juoksureittejä. Tämän ominaisuuden on helppo kuvitella olevan hyödyllinen etenkin ihmisille, jotka ovat vasta muuttaneet uudelle seudulle ja eivät tunne parhaita juoksureittejä. Kiitosta ansaitsee myös sovelluksen grafiikkapuoli, joka havainnollistaa treenin sisällön sekä kehityksen. Sovellus on ilmainen ja sen voi ladata sekä Android että iPhone -puhelimille.

image credit: unsplash

Speak Your Mind

*