Global Running News  Global Running News
Vammat  Vammat
Nutrition Information  Nutrition
harjoittelu  Harjoittelu
Running Information Forums  Forums

   Running Information      USA Running      Running South Africa      Running New Zealand      Running UK      Running Ireland      Running Ireland      Deutsch Laufzeit      Copenhagen Marathon      Suomen Juoksu      Sverige Löpning      Tel Aviv Marathon      Running Australia      Running Kenya      Running Europe      Running Malta      Running Namibia

Kisakausi 2023 päättyi Vantaan Maratoniin

vantaan maraton

(Kuva: Ari Lassila)

Kolmaskymmenes Vantaan Maraton tapahtuma juostiin lauantaina 14.10. Tikkurilan urheilupuistossa ja sen ympäristössä. Sää oli sateinen lähes koko tapahtuman ajan. Säästä huolimatta tapahtumassa tehtiin hyviä tuloksia ja reittiennätyksiä rikottiin useammassa sarjassa. Myös osallistujamäärät yllättivät järjestäjät, sillä tänä vuonna päästiin koronaa edeltävälle tasolle. Upea juttu!

Time-to-Run mukana Vantaan Maratonilla

Meidän juoksuporukassa Vantaalla oli mukana 16 juoksijaa. 14 juoksivat kauden päätteeksi kympin, kaksi osallistui puolimaratonille.

Olimme olleet yhdessä Tallinnassa puolimaratonilla 5 viikkoa ennen Vantaan Maraton tapahtumaa. Pidimme yhden kevyemmän palautteluviikon Tallinnan jälkeen, minkä jälkeen lähdimme yhteisellä treeniohjelmalla harjoittelemaan kohti Vantaan kymppiä ja puolikasta. Kolmena ensimmäisenä viikkona meillä oli aina yksi kovempi treeni – 5 x 2000m vedot, 6 x 1000m vedot ja 10 x 400m vedot. Viimeisellä viikolla kohti Vantaata yhteinen treenimme oli 3 x 5 minuuttia kisavauhdilla.

Teimme yhdessä myös 2 pidempää lenkkiä. Pidempien lenkkien yhteydessä harjoittelimme myös pullakahvin juontia, sillä sitä olisi tarjolla myös Vantaalla. Allekirjoittanut heräsi aamulla klo 6 tekemään pullataikinaa ja keittämään kahvia. Pidemmän lenkin jälkeen tuore pulla todellakin maistui, ja kaikki olivat samaa mieltä siitä, että oli hyvä harjoitella tätäkin!

Kisapäivänä meillä oli treffit tapahtuman kisahallissa tuntia ennen starttia. Haimme numerot ja juttelimme niitä näitä, kisasuunnitelmista ja millä vaatetuksella lähteä sateeseen. Onneksi ei tuullut ihan kamalasti, eikä ollut ihan niin kylmäkään mitä olimme odottaneet, niin monet kevensivät vaatetustaan. Kaikki tekivät omat lämmittelyt ja toivottivat toisilleen viimeiset tsempit lähtöpaikalla – maalissa nähdään!

Vantaan Maraton reitti on melko tasainen, 10,5 km kierros. Se kiertää urheilupuiston ympäristöä ja asuinalueita. Reitti on mukavan vaihteleva “nähtävyyksiltään” eikä aika reitillä käy pitkäksi. Vielä muutama vuosi sitten Vantaalla juostiin ns. varttimaraton eli 10,5 km. Me olimme samaa mieltä siitä, että nykyinen virallisesti mitattu 10 km reitti on parempi. On mm. helpompi verrata aikaa muihin kympin kisoihin.

Satoi lähes koko kympin kisan ajan, mutta eipä se juoksua haitannut. Puolimaratoonarit starttasivat iltapäivällä myös sateen säestämänä, mutta saapuivat maaliin auringon paisteessa. Oli hienoa kannustaa kaverit maaliin ja nähdä kaikilta hienot loppuspurtit maalisuoralla. Kaikki olivat tyytyväisiä omiin juoksuihin, ja muutama oma ennätyskin saatiin aikaan!

vantaan maraton

Vain osa porukkaa saatiin yhteiseen kuvaan (Kuva: Raine Pulkkinen)

Maalilinjan jälkeen kaikki juoksijat saivat juomat ja eväspussit, joilla tankata kisan jälkeen. Menimme yhdessä urheiluhallin suojaan syömään eväitä ja nauttimaan Vantaan Maratonin tarjoamista pullakahveista. Eväiden ja kahvin äärellä keskustelimme päivän kisasta ja tapahtumasta. Kaikki olivat tyytyväisiä kisajärjestelyihin, ja sitä mieltä, että tänne tullaan porukalla myös ensi vuonna. Moni innostui myös tapahtuman expon tarjoamista hyvistä tarjouksista. Moni meidän juoksijoista lähti kotiin uudet kengät mukanaan.

Tähän tapahtumaan oli mukava päättää kisakausi!

Piia

Speak Your Mind

*