Running Information      USA Running      Running South Africa      Running New Zealand      Running UK      Running Ireland      Running Ireland      Deutsch Laufzeit      Copenhagen Marathon      Suomen Juoksu      Sverige Löpning      Tel Aviv Marathon      Running Australia      Running Kenya      Running Europe      Running Malta      Running Namibia

Vantaan Maraton päätti Vantaan kestävyyskierroksen

vantaan maraton 2017

Vantaan Maratonilla yli 1300 juoksijaa ylitti maaliviivan

24. kertaa juostulla Vantaan Maratonilla juostiin tänä vuonna sateisessa ja melko koleassa säässä, mutta matkaan lähti lähes 1400 juoksijaa maratonille, ½-maratonille ja ¼-maratonille.

Miesten yleisen sarjan voittoon juoksi Kenttäurheilijat-58:n Jukka Salo ajalla 2.37,24. Naisten päivän nopein oli 2.54,29 ajallaan N40 sarjan Johanna Lindholm, Linden Urakointi. Naisten yleisen sarjan voitti puolestaan Soili Kosonen, Ice Power Suomi, ajalla 2.58,23. Voitollaan hän varmisti myös vuoden 2017 aikana käydyn ja maratoniin päättyneen Vantaan kestävyyskierroksen kokonaisvoiton itselleen. Kestävyyskierros on neljän osakilpailun sarja, johon ovat kuuluneet Vantaan Maratonin lisäksi toukokuussa Extreme Run, kesäkuussa Vantaan Triathlon ja heinäkuussa pyöräilytapahtuma Vuelta Vantaa. Ensi vuonna viidenneksi lajiksi mukaan liittyy myös Vantaa Hiihto. Miesten sarjassa tuon 1500 €:n voittopalkinnon saavutti Teemu Törmälä, Diablos Rojos.
Maratonilla yhteensä 28 juoksijaa alitti 3 tunnin rajan.

Maratonviestissä voittajaksi miehissä selvisi Teme Ski Team ja naisissa Ice Power Suomi.

Puolimaratonilla miesten nopein oli ylivoimaiseen voittoon juossut Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää ajalla 1.08,28. Toiseksi kiri Latvian Karlis Viksne. Naisten puolikkaan voittoon juoksi Salla Loiske ajalla 1.28,39.

¼-maratonin, FunRunin voittoon juoksi naisissa Mira Tuominen, 38,48 ja miehissä Tommi Hytönen 34,01.

Guinnesin ennätysyritys ja keppihevostelua

Kilpailun erikoisemmista tyyleistä vastasivat todennäköisesti ”inkkari ja länkkäri” Raine Rinne ja Juha Nurmela, jotka keppihevostelivat maratonin aikaan 5.47,44. Myös maratonkonkari Kalevi Saukkonen juoksi tälle vuodelle jo 85. maratoninsa, kun koko uralla maratoneja on kertynyt puolestaan jo huimat 2158.

Huikean suoritukset teki myös Jussi Kallioniemi, alias Läskimaija, joka juoksi maratonin 80 paunan eli 36,3 kilon rinkka selässään. Guinnesin maailmanennätys jäi tällä kertaa saavuttamatta, mutta urakka, jonka tavoitteena oli kerätä 8540 € Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon sai kuitenkin hienon päätöksen, kun maaliviiva ylittyi. Kilpailussa maaliviivan ylitti kaikkiaan 524 maratoonaria, 593 puolimaratoonaria ja 192 varttimaratoonaria.

Maraton juostiin Tikkurilan urheilupuistossa lauantaina 14.10.2017. Matkoina täysmaraton, ½-maraton, ¼-maraton ja maratonviesti. Vantaan Maratonin järjestää Vantaan seurayhtymä (Kenttäurheilijat-58, Korson Kunto ja Vantaan Salamat). Ensi vuonna Vantaalla kisataan 13.10.2018.